Да. 3такви купив немаат ни 3години како ги користиме. На едниот буквално излезе жица ко од цртан филм.
Јас имам и перница и над-душек Дормео Еукалиптус. Од душекот сум задоволен, едноставно кога ќе легнеш на него, толку природно се обликува на телото и е многу удобен. На почетокот мислев дека не е ништо посебно и бев разочаран, но кога за првпат преноќив надвор од дома неколку ноќи, тогаш ја сфатив разликата. Веднаш ми се појавија болки во вратот и рбетот. А перницата ретко или воопшто не ја користам бидејќи никако не можам да се навикнам на неа. Не дека не е удобна, но навикнат сум цел живот да спијам на помека перница. Ја користам само за дневен одмор и баш е удобна посебно ако лежиш на грб. На страна никако не ја можам и затоа не спијам на неа.
Ние имаме душек од магнифлех го користиме веќе 4 години и сме презадоволни, за ништо на светот не би го сменила само пофални зборови имам да кажам. И сестра ми и зет ми земаа пред една година од кај нив и они се ептен задоволни. За дормео не знам не сум користела...
И јас користам Magniflex и според мене нема подобри душеци. Имаме и ние и децата а им купив и на мајка ми и татко ми пред некое време, вредат за секој денар. У живот понаспани не сме биле. Претходно имавме едни наше производство не знам како се викаа ама кичмата ми ја упропастија. Така да топло ти ги препорачувам ич не се мисли. Туку јас сакав за друго да пишам ама се умешав во разговор за душеци ☺ сакав да ве прашам за постелнини некои квалитетни да ми препорачате?
Планираме нов душек за спална да купиме. Она што сакам е да има жичано џебно јадро, и да не епретерано тврд, да не е ни ептен мек. До сега ги видов на мој сан и симпо. Од симпо не сум задоволна бидејќи сегашниот е таков ама е пропаднат како длапки има и на двете страни. Дормео имав и многу ми е тврд, како камен и не можам да спијам на толку тврд. Мој сан ми е ок еден од понудените, и е околу 60000 ден ама е за до 100 кг, а на нас ни треба за поголема колажа, бидејќи мм има 100 кг, па да не биде максимално оптеретен душекот. Федер бау ги видов на интернет, ама не и во живо (дали зне некој каде може да се видат?) Магнифлекс се без федери - и отпаѓаат Совет за некој друг душек?
Здраво Феминки, Имаме земено душек од Пердормире Flexy Flex - Soft Care го користиме 9 месеци и е со зимна летна страна.. денеска го свртивме на летна страна и видовме дека во средината почнал да мувлосува.. дали имате некој сл. искуство иначе е поставен на латофлекс го вртиме душекот редовно на зимна летна страна.. Исто така и се вдлабнува кога ке легнеш како во вдлабнатина да спиеш се осека.. Гаранција има 5 години ама ништо не покрива од ова ни кажаа.. Некој сл. искуство? Со што би можела да го исчистам и сл? Во прилог има и слика...
abe sreka go vidov postot pred da trgnama akaj niv ova e nemozno za vakvi duseci ,inspekcija kako toa propadnal a ne podlezi pod garancija boze mili izvinete za latinicava
И ние тоа се чудевме... Пријавивме и во инспекција и се направија увид од пердормире, но не и инепскторите али сето џабе.. се разочарав од една таква компанија како нив мислев дека ке бидат попрофесионални.. Видоа и сами дека нема влага во собата дека е чиста и сува, ама сеа као демек латофлексот требало да биде целиот дрвен (нашиот е метален со дрвени штички) претходно никој не ни кажа дека треба дрвен латофлекс, а и 90% се метална конструкција со дрвени штички Вентилација на собата има постојано наутро и вратата не се дозатвора што значи не можи да е влага а и самата соба никогаш и немала.. и зашо ни е гаранцијава 5 години се чудам и јас искрено..