Се изнастудирав на тема душеци. Научив дека во структурата на еден душек, покрај јадрото, кое може да биде федери или сунѓер, постојат и други компоненти. За цврстина на сунѓерот, потребно е да биде погуст (се прикажува како кг/м3). Наводно најквалитетни биле тие кои наместо сунѓер, имаат тн. студена пена, та е демек потрајни и душекот не губи на цврстина. Зависно од вашата тежина, треба да изберете душек, колку сте потешки, душекот треба да биде потврд. Се согласувам со членката погоре за мемори пената, особено лоша комбинација, мене лично ми се, сунѓести душеци со мемори пена, потат, не се продушни и брзо се уништуваат. Исто така зависи и дали даскичките/подлогата на која лежи душекот се од тврдо/природно дрво или се флексибилни. Душек со пружини се препорачува на тврди даскички, сунѓерест на флексибилни. Ние спиеме на душек со пружини во џепчиња, над нив слој кокос и сунѓер.
Dali nekoj koristi naddusek od Comodita da spodeli iskustvo? http://www.comoditahome.mk/shop/comodita-mattress-mk/над-душек/topper-tencel/
Јас можам и на бетон да заспијам. Потонувам брзо во длабок сон и тешко се будам. Имав порано некој ефтин тврд душек и убаво спиев. Сега со сопругот спиеме на Дормео алое вера. Задоволна сум бидејќи лесно си наоѓам положба и спијам подолго. Прво не осеќав којзнае колкава разлика, ама претходната недела заспивав на гарнитура неколку вечери и приметив дека ми се јавуваат болки во грбот. А кога спијам на дормео душекот немам таков проблем. Имам спиено и на Алмеро душек додека студирав купивме таков, не беше баш ефтин, ама не се спие толку убаво.
Здраво, Планираме да земеме нов душек. Би сакала да биде малку потврд. Гледав на Дормео и Федер Бау. Обично имаше пп 27цм, може и повисок.Може да ми кажете од кој душек сте задоволни?
На фб ми излезе реклама за Боннели Макс. Има некој да сподели искуство? https://www.facebook.com/bonnelimax/reviews/?ref=page_internal Сакав магнифлекс, ама ми се прескапи напредните модели. Со пердормире не успеавме да се разбереме, па ми отпаднаа и тие. Бернарда мноооогу се чека за нарачка и достава. Сега барам опции... Препорачајте плис. Ми треба многу квалитетен, многу убав душек и после грешката со фрлени пари од претходниот пат не сум спремна на компромис. Знам дека ми треба потврд со комбинација на џебно јадро и мемори, само се мислам од кој бренд.
"Знам дека ми треба потврд со комбинација на џебно јадро и мемори, само се мислам од кој бренд." Мемори поти многу .провери југоекспорт накај марино
немам душек на најобичен кревет спијам а кога сум у село кај дедо у понудила милувам да спијам сите на кревети јас исклучително на сено у понудила
Од каде? Јас на спална имам од Алмеро, веќе е 6г и не е мрднат, ама и убава цена беше... Скоро земав Виола едичен од Симпо, мене супер ми изгледа а маж ми вика така така.. И сега треба уште еден да купам и незнам дали од Симпо, маж ми ме замисли.. овој што го земавме беше некои 12.000 на попуст 8 и нешто. Којзнае дали уште имаат попусти...или па од Алмеро... Предлог за душек, за детенце...
Не знаев кај да пишам, па затоа тука.. Барам единечен француски лежај, значи со негов “вграден” душек, оние што се креваат и оздола имаат простор за складирање. Предлози? Цена до кај 10-13.000 денари.
Zdravo decki , me interesira za dete 2 godini kakov dusek bi mi preporacale . Nie na spalna imame dormeo air select i sme zadovolni eve veke 5 godini Sega gledam za sin mi dormeo fresh prima II mi go preporacaa kako za dete , isto taka go gledav i dormeo silver Od druga strana Bernarda mi go preporacaa super lux ,pa iskreno nemam iskustvo so Bernarda pa se mislam Iskustvo da spodelite Pozdrav