Во потрага сме по поефтин а солиден душек. Во последните три години, променивме два душеци од Федербау, двата пропаднаа по 5-6 месеци користење. Ги гледав Алмеро, читам овде и позитивни и негативни критики. Искуства?
Almero dreamer, kupen pred dve godini - propadnat i od dvete strani kaj sto spieme, na pocetokot bese super i spodeliv pozitivno iskustvo no voopsto ne sum zadovolna.
Читав многу и од овие алмеро имав бендисано со се кревет ама испадна многу незадоволни Затоа па од Алмак душеците имаше многу задоволно и земав од нив
Како си задоволна и како се со цени? Мада и јас првично бев задоволна ама испадна катастрофа. И затоа сега сериозно размислувам каков да земам дали некој поефтин па како ке се погоди или некој поскап иско испаѓа дека цената не е мерило за квалитет во мојот случај.
Од алмак имаме веќе 6г. Не се мрднати ам ане ги произведуваат истите уште, се а земавме нов за детето и тој сеа за сеа е супер а ќе видиме со тек на време како ќе се погоди фрш еар последниот е .
Како сте задоволни од душеците на Пердормире? Се мислам за модел Адам (за на латофлекс): https://perdormire.com.mk/produkt/dusheci/memori-pena/adam/ Па ако некој има да сподели искуство со овој душек или општо како сте задоволни од душеците на ПерДормире би ми било многу корисно
Кажи ми кога го купивте последниот душек за детето, дали имаше јак мирис? Лани кога зедовме од Федербау собата прејако мирисаше, да не речам смрдеше. Не би сакала пак тоа да ме снајде. Три дена не спиевме во таа соба, постојано беше отворено, и го поминував со парочистач во неколку наврати додека се изгуби мирисот.
Имаше некој мирис ама ептен да се залепиш со носот на душекот инаку не. Утре вечерта за спиење ништо не осетив јас легнав со него дур заспие.
Кога сме кај Алмак, дали некоја има и лежај и душек? (или друг бренд со висина 64-65 см) Бевме во салонот, многу ни се бендиса еден модел, ама висината на лежајот и душекот е 64 см. На прв поглед ми е многу високо и се плашам дека тешко би се навикнале на таа висина. Сега користиме понизок лежај, вкупно со душек е 54 см. Какви се искуствата? Инаку го посетивме и салонот Алмеро, голем избор на лежаи, помалку ми се бендисаа за разлика од Алмак, а за душеци катастрофа избор. Изложени преку 20 во салон, од кои за продажба само 3, се друго им било за странски пазар, стварно не знам зошто ги чуваат изложени. Нудат да продадат преку каталог, преку слика.
Немам лежај од алмак ама спална сосе душек има сигурно над 60цм. И ми е одлично јас на пониско се осеќам како на земја да спија м... Мислам дека се е до навика.
Не сум многу ниска, ама кога седнував морав да се поткренам, а за станување не ми допираа нозете на под и морав да се подзадржам. Тоа исто многу ме мисли.
Па да бараш понизок душек или друг лежај. Штом не ти е пријатно станување седнување дали и ќе се навикнеш.
Јас имам од Алмак лежај плус душек супер е иако се повисоки Има пониски на Јела модел Тара или Евергрин од дрво исто преубави ама ко на земја да си ниаки Пиши ми порака ке ти го пуштам мојот лежај