Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На кого треба да отстапиме место во автобус?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од emce-kremce, 9 март 2010.

1. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    На Роса Паркс.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Значи не можам да верувам какви луѓе има. Една моја братучедка, кога беше бремена, се враќала со автобус дома. Жената во 8 месец на бременост, одвај стоела и никој и отстапил место. Добро бе луѓе вие оперирани сте од чувства ? Толку ли немате осет ? Се има на светов, се.
    Инаку, секако дека на некои стари луѓе и бремени жени би им отстапила место !

3. Rainforest

Rainforest Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Една финта од мене, ако се возите во горниот дел од автобусот нема да имате потреба да станувате за никого!

4. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    На тие што имат некаков проблем со некој дел од телото,на некои што се во години...
    Ние сме сеуште млади и нема потреба да се инаетиме и да сме сурови кон некои :)
    ЈАс кога одев со автобус до друг град бев со родителите и имаше едно слободно место и јас седнав а родителите беа неколку седишта позади мене,и дојде еден дедо во години,и јас кога го видов дека влегува во автобусот го почекав да дојде до моето место и му кажав да седне,не ми претставуваше проблем пола саат да постојам. Дедото си седна,на раат си се возеше,јас се усрамив бидејќи ми аплаудираа на добрата постапка и така :)
    Ако имате ваква можност,или било која друга во која се вклучува помагањето на некој,не се двоумете :) Ништо не е повредно од животот на некој, а и плус ќе се осеќате горди на самите себе и денот ќе ви биде ептен среќен,па макар и да ви ја кажат најтажната вест! :))))

5. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    .. :^) ......на постари лица,бремени жени,луѓе кои не се чуствуваат добро,оние кои учтиво не замолуваат и имаат потреба да седнат.....со причина или без... :^)

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    еве јас сум бремена и веќе плус и ми се познава стомачето абе ке застанеш до некој жени абе не те ни рецкаат до сега само една ми стана така жена на нејзини 35 години и ми вика леле ајде девојче седни. Друго абе гајле им е особено од такт се вадам вторник и петок се молам да ме чува ангелот за да не станам палачинка. :devil:

7. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    ја знам дека треба да отстапам место на сите шо се постари од мене...

8. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    Оние кои се постари од мене,и оние кои имаат некои проблеми па макар и помали да се од мене.

9. mac22

mac22 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    na stari i iznemosteni osobi

10. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    На никој.Никој не заслужува,бидејки мене кога ми беше тешко,многу ми беше лошо ми се вртеше никој не сакаше да стане,не не сум себична,ама давам колку што заслужиле. :)

11. Evdoxia

Evdoxia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    132
    Без разлика дали некој мене ми отстапил место или не јас сепак би постапила онака како што ме воспитале односно да му отстапам место на постари изнемоштени лица,бремени жени,доколку на некој не му е добро (вртоглавица и тн..),и доколку некој би ме замолил. :)
    Сепак мислам дека тоа е бон-тон.
    (али во секој случај секој човек си има свое мислење и став)
    :) :)

12. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    На стари лица,на некој повреден,на бремени жени.
    А доколку ме замоли и некој возрасен човек ке станам,нема проблем,сепак сум јас млада па ке стојам,а и од култура ке станам,така сум воспитана.
    А не би станала само на деца,на некој што може а нејке да стои.

13. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    на бремени жени ,жени со деца ,изнемоштени и некои кои културно ќе ме замолат да седнат а не ко старине ај дете стани ми се седи |( и на бабите и дедовците со бастумчиња што се во главо на сите им станувам ама повеќето пати кога ќе влезам во автобус кога има 5-6 или повеќе празни места не седам си стојам незнам зошто навикната сум.

14. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    И ваква тема ли има? :D
    -секако дека на постарите де или пак ако некому му е лошо .

15. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    во последо време не отстапувам на пензионерите,само на добри згодни девојки.

На jjoovvaannaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Ако некој е навистина уморен и сл. ќе станам.
    И неможе некој да ми каже ај стани :^)
    А понекогаш се дешава, да си седнам на некое место и да не се помрднам од таму :lol:

17. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    На стари луѓе и бремени.

18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Постари лица,изнемоштени,бремени.
    Мислам дека тука се гледа културата и начинот на воспитување.

На lepadama и bubuce им се допаѓа ова.
  19. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Мене никогаш ми се нема десено да ми побара некој да станам за тој/таа да седне.Си знам за кој да станам,а за кој не,како на пример постари лица,трудници или пак кога ќе видам некоја жена со многу торби или кеси веднаш станувам за да може да седне и да се одмори,колку и да сум јас изморена. :)

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Секако на постарите, бидејќи сите како мали сме учеле во училиште дека постарите треба да ги почитуваме. Во автобус кога ќе видиме некој постар како стои не треба да чекаме да праша дали може да седне, треба самите да се сетиме и да му отстапиме место. Така ќе докажеме дека сме културни личности кои се доволно возрасни за да размислуваат како што треба.Сепак почитувањето е за нас.Како правиме така ни се враќа. :)

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.