На кого треба да отстапиме место во автобус?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од emce-kremce, 9 март 2010.

1. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Станувам на постари луѓе, на трудни жени и на некои навистина изнемоштени лица. Инаку и ако некој љубезно ме замоли, секако дека би станала ;)

2. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.343
    Допаѓања:
    5.893
    Така многу често ми се случува жена 40 години особено во петок и да ми застане над глава |( Или пак со некоја друга и ако не им станеш ќе почнат да те оговараат а мене па многу ми е гајле :P
    А иначе станувам на постари лица,мајка со дете и некој кој ќе го видам натоварен и онака жал ми е :worried:

3. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Море да ви кажам на никој не станувам, мн си ги сакам тие столчињата сами што се, ќе си седнам и се вртам демек гледам низ прозор, па колку сакаат нека ми стојат над глава. Многу безобразен народ има, ова зошто сум имала лоши искуства и што сум гледала затоа веќе решив колку саакаат нека се прават изморрени ,ако навистина ен видам дека неможат тогаш не станувам .

4. barbiegirl

barbiegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    49
    Петок попладне (сите ја знаеме ситуацијата во автобусите тој ден), се враќате од факултет/школо, станати сте од 7-8 наутро, уште додатно ако сте биле на полагање па и цела вечер сте ја утепале над книга и фино си се качувате во автобус, за среќа празно место....... И на наредна станица се качува некој/а дедо/бабичка и очајнички ве прогонува со погледот да им го отстапите местото!! А вие мртви уморни, единствено броите станици кога ќе стигнете дома ----> ХОРОР!!!
    Решените: очилата за сонце, седиште до прозор и само тоа ви е спас! :D

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    da vi kazam iskreno da e nekoj drug den se smiluvam i stanuvam ali PETOK ma neka se trese ako saka pa ne stanuvam. Ajde vi se molam taa ili toj se tresat i nemozat da odat a se kacile vo avtobus a zasto?? za da iskoristat zatoa sto e besplatno da se prosetaat. i toa ne se vleguva vo avtobus :lol: i uste vleguvaat od zadna strana te gledaat mlad i u faca ti se smeat denes e petok nie se vozime besplatno :lol: :lol: mislam krs nema sto poveke da komentiram

6. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    44
    :clap: :clap: :clap:

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Пред некој ден си идам накај дома рано насабајле, ама беше петок, а јас не бев спиена не знам колку време и бев пред онесвестување. И во автобус нормално гужва невидена, ама баш јас кај што застанав се погоди дечкото да стане. И додека седнам една баба седна. И пошто најверојатно сум ја погледнала со убиствен поглед се сврте и ми рече да не сакам да седнам. И таа една до мене вика Ех млада е она, може да стои. И тука коа и се свртев лом ја направив. Дури не знам ни што се не и изнакажав за младоста моја и женава се засрами ептен, а бабава готова ќе станува. Ама немаше смисла да ја станувам жената и само отидов подолу. Е тоа кога ќе го речат млади се можат да стојат во поим ме убиваат. Значи темава сите фрустрации ми ги вади :devil:

На papagal4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    44
    А сто ако видиш бремена жена или жена со мало бебе во раце?

9. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Па досега на бремена жена не сум наишла. Ама ако наидам ќе ти кажам. Обично се се постари луѓе, некако жени со мали деца ретко сум гледала по автобусиве. И јас да сум со мало дете сигурно по автобуси нема да го влечкам.

10. Angel.in.dark

Angel.in.dark Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    25
    Ех овие старивее...Божеее...
    Во петокот јас мртва уморна ми избега автобусот, после не се враќаше па сум трчала 2 станици :?:
    И се качувам конечно и видов едно празно столче до прозорот, и си седнав таму. По една станица се качува една старка :devil: Ѓаволка, која пред тоа седеше на клупа за чекање и се качува старово има 2 столчиња празни ама старава се запнала мене да ме стане, млада сум била, требало да стојам :devil:
    Таа знаае колку сум изморена јас :@ ЗЗбореше нешто викаше ехх младиве деца ич некултурни ни да станат на постари изморени луѓе, само да седеле :@ И јас се изнервирав се симнав на предпоследната станица и изморена си одев накај дома ќе паднев мислам :@ :@
    И веќе не им станувам на такви само на тие што се вистински изморени!

11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Да се толку стари , напатени души , и тоа се што кажуваат , нема со автобуси да идат .. во најголемите гужви. Не си требала ич да и станеш, и изморена си била . Бог да чува . Многу напатени се , обично тие што коментираат така се оние со 3 кила шминка , некои дами што се прават. Мани ги , не им обрнувај внимание :)

12. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Па требало само да и речеш дека има слободни столчиња и да си седне таму. Немало зошто ти да стануваш :?:

13. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Meне ептен ме нервира кога некоја баба ќе влезе во автобус а таа едвај оди стабилно и чека сите да и се тргаат од пред пат и уште се жали како има болки насекаде, ако имаш болки што излегуваш од дома, само да малтретираат :@. Инаку најчесто станувам за стари дедовци затоа што ми е ептен жал да ги гледам како се мачат, а на баби многу ретко бидејќи тие се оние кои најмногу замараат со нивните лични проблеми. :)

14. Angel.in.dark

Angel.in.dark Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    25
    Абе жената запнала таму па таму и што да правиш :?: :!:

15. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    јас секогаш до сега сум станувала и ке станувам на стари изнемоштени и сиронмашни,жални баби и дедовци,исто и на трудни жени и на деца со посебно потреби ама на такви тетки кои ми се понасаат шмизлесто никогас не станувам комотно може да кажам не ми е добро не станувам и завршена работа.кога мене некој не ме почитува и цени како личност како јас нив да ги ценам? :!:

На Krisi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    4.792
    Јас па ако не станам на постари имам како грижа на совест ... :D

17. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Среќа немам предавања во петок, ама еднаш кога се договоривме со другарка ми да шетаме, пролетно да се подновиме со гардероба - зажалив што се качив во автобус! Хаос! Затоа јас си ставам слушалки во уши, фаќам списанието или книгата и никој не ме рчка. Станувам само на трудници, често се возам со жена во автобус што носи дете со ментални проблеми, нормално и на неа и отстапувам место, а на старите само ако видам дека навистина треба да седнат.

18. Malechk0

Malechk0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    87
    Па што знам..до сега уморна во автобус не сум била :D

ама на постари луге секогаш станувам сама !!
    не ми се случило да ме прекори некој/а да ми рече : девојче ај стани да седнам , или слично.. :) :*

19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Многу ретко се возам со абтобус -но би отстапила место на постари,на трудница,на инвалиди,на изнемоштени лица.

20. fairytale

fairytale Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    24
    Па кога има гужва не чекам некој да ми речи. Станувам самата па нека има место за било кого. :)