Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На кого треба да отстапиме место во автобус?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од emce-kremce, 9 март 2010.

1. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Се разбира на пензионери...Жал ми е да ги гледам така како се малтретираат...Грев ми е некако.. И на трудници...

2. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Ќе станувам на секој што мислам дека треба да станам и на секој што му е потребно и што ќе побара од мене,зашто инаку би побарале ако не осеќаат дека треба да седнат.. :( .Моето мото a и на многу луѓе ширум светот верувам:Не го прави она на другите што не сакаш тебе да ти го прават.:)

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Јас отстапувам место исклучиво на дедиња. :!:

Бабите и теткиците не можам да ги смислам, сум им станувала на почетокот и ним, ама кога увидов дека се страшно безобразни и не знаат ни да се заблагодарат, или барем да ти се насмевнат, туку уште ти не си се поместил убаво, те истуркуваат и се плескаат на седиштето, со фаца -Па ја то заслужујем!, па си ги местат кесите со пазарлукот кои патем зафаќаат метар квадратен, и потем со олеснување си го бришат челото, демек многу се измачиле (оние помодерните вадат лепеза). :swear:
    А дедињата најчесто се скромни и мили, дури незгодно им паѓа кога седнуваат и не ретко те благословуваат -Да си жива и здрава чедо!
    Па како да не им отстапиш место?

На Doozy, antonina, Lemonade и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    13.433
    Слободно речете дека не сум културна, ама уште пред да влезам во автобус ставам слушалки во уши и ако седнам си гледам низ прозор и ич не ми чуе.
    Сум станувала за мајки со деца (зошто само тие деца не сакаат ниту мораат да се маткаат по автобуси, ама каде мама таму се и они), а се остало ако не може да стои нека си седи дома. Мене често ми се лоши во кола, па можете да замислите како ми е во накрцан автобус! Ама никогаш не сум рекла на некој да стане. Ќе си се симнам од автобус и ќе продолжам пешки да ме фати воздух (или такси ќе си викнам ако е далеку или ако сум натоварена).

Стар човек ако има сила да ги качи тие 2 скали за во автобус со брзина на светлината, може да си стои и додека се вози (што најчесто е неколку станици зошо тргнале само да се прошетаат, сигурно нема да одат од Драчево до Ѓорче)!!!

На Mecheto1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Станувам на пензионери - за оние кои стварно се гледа дека неможат, дека се бесполошни. а не некоја теткица ќе ми дојде со 3кила шминка на неа, и ми вика да и станам, како јас сум била помлада, како ние новите генерации сме биле многу безобразни. :@
    а да, и на трудници :angel:

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    На трудници , инвалиди, пензионери и многу товарени лица :D
    Посебно на оние добри пензионери, многу ме нервираат некои што шетаат, нашминкани толкави па со гол грб фустани.. :| , ама ајде , да не бидам безобразна и на нив им станувам :lol:

7. split96

split96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    125
    на мајки со деца,бремени,и ПОНЕКОГАШ пензионери.не дека не сум културна туку дека се безобразни.ми се има случено кога имам добиено да седам(а воедно да ги држам ранците на дугарките)и некоја старка да ми дојде и да ми рече да станам,без да види дека мене ми е лошо.кога седнав на скалите во двокатен бидејки ми се сврте(на една секунда додека дојдам при себе),еден пензионер ми се раздра дека сум седела и ме УДРИ(ако,јас му вратив,лошо ама гајле ми е,ако може тој можам и јас).ми се има десено и да ме фатат за рака и да ме станат без ништо да ми речат,и да си го наместат дебелиот задник,и кога ке ги прашаш зошто,наудрени се прават.и уште една случка(знам,досадна станав :$ )две баби се качија у автобус и среде автобус се избација онака старски и почнаа муабет да си прават-станке мори кај си?-ее,ти кај си......и кога тргна автобусот да почнат да се жалат дека никој не им станал па кога им станаа почнаа да мрчат дека беа одделени.и уште една случка,кога пензионерка почна да ме кара дека со ранец сум влегла во автобус(навечер,црна темница,кога живеам подалеку од скопје ,и кога автобусот е единствено средство со кое можам да дојдам дома,и нашколо)

8. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    3.557
    На стари лица,мајка со дете,бремена жена... :)

9. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па би требало на стари лица(доколку би имале некоја минимална култура),на бремени жени.
    А и немора само тие да се.Можеби и мене во моментот не ми е добро или сум уморна сум акала негде,и кога ќе влезе некоја баба те гледа намуртено,демек како ти така нејќеш да станеш.И ти ако си упорен,тогаш полека полека ќе ти се стаи со ќесите у скут,и више уште она да ми седне у скут и да се возиме заедно. :lol:

10. Miss.Baller

Miss.Baller Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    56
    трудни жени и инвалиди :)

11. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    на бремена жена

12. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    На никој.
    Сум платила карта и ќе си седам доколку прва си најдам слободно место.
    Нека не пуштаат луѓе ако е полн.
    Но, тоа би било така во еден идеален свет.
    Вака, станувам уште пред да ми кажат да станам кога ќе видам дека влегуваат дваесетина пензионери, а авотубусот е фул.
    Исто би станала и на бремена жена, се разбира.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Отстапувам место на бремена жена или кога гледам дека некој стар човек навистина не може да стои.Не отстапувам место на дотерани теткици(пензионерки) кои си мислат дека светот се врти околу нив ако стават 10 кила руж и 5 кила црвен кармин+тегет сенка !

14. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    не, не им станувам на старцине во вторник и петок зашто они се бетер некултурни од мене ако више јас испаѓам таква пошо не знаат ни фала да кажат ни ништо.
    баш пред денкој ден се деси случкава и уште толку се изнервирав.Се возев во 22ка се враќав од промоција на која иначе стоев 6 саата на нозе станата од 7 саат сабајле и позади мене седеше еден дечко со слушалки на уши и си гледаше низ прозор.Во автобусот се качија неколку старци и една жена со мало девојче.Толку бев мртва што и да ме молеа немаше да станам, но среќа не ми се обратија на мене туку на дечкото позади едно старче му вика од нигде никаде баш со овие зборови: Абе копук ај станувај што е ова и уз пут го тегне за маица !!мислам на што личи тоа и дечково среќа не го слушна од музиката само се сврте сфати што сака и стана јбг ама јас што го слушнав тоа и луѓето околу мене се зачудивме.И после ова јас сум била некултурна и цела младина ма нека идат да се лечат старине НА НИКОЈ НЕ СТАНУВАМ!

На Spidy, antonina и kravce им се допаѓа ова.
  15. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Станувам само на трудници, мајки со деца и ептеееен стари баби и дедовци што очигледно едвај се движат.
    А на капарфимерисани и фризеросани теткици и баби што одат на пазар да купат кромид и патлиџан 2 денари поевтин - НЕ!
    Па и ако прокоментира како тоа децата млади се некултурни, па и она ироничноно што сите го знаат: „Остај младите ги болат нозете, изморени се, нас не не болат ние ќе стоиме!“ Ууууф, тогаш инаетот уште толку не ми дава да станам, се смешкам културно у превод: Фала многу! ;) си ставам слушалки и бај бај! :*

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    На бремена жена,на стари лица кои се гледа дека едвај стојат и се движат.А на оние млади напуфани пензионерки со 100 кила кармин ируж како што ги викате НЕ.Особено па ако прокоментираат дека младите се некултурни и незнам какви.Е тогаш,инаетот не попушта ;)

17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Не дека кој знае колку се возам во автобус, али ко имам можност, ако видам трудница, веднаш станувам

18. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    На ептен стари лица.

19. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    во последно време за никого не станувам...Ужасно ме болат нозете кога се вракам од работа,што мислам дека ке се срушам,ако не седнам....а и не гледам смисла во тоа да станувам за пензионери кои си прават тури низ Скопјево,..
    пример.Кога бев во Сити молот, застанавме со сестрами за да влезиме во Керфур или слушам едни шест бабички му велат на обезбедувањето ..-Ајде синко пуштине ние стари луге сме неможиме да стоиме повеке не вртат нозете, ...и дечкото најнормални ги игнорира . Јас и сестрами постојавме 10мин и си велиме дај ке земеме да јадиме па пак ке пробаме да влеземе. И значи се вракаме на истото место после половина час и бабите уште стојат не се откажуваат и пак истата песна ...Леле колку не болат нозете,а бе синко....И дечкото се изнервира и и вели И мене ме болат нозете мори бабо И јас цел ден стојам, него мене тоа ми е работа и мора да стојам, а тебе ако толку многу те болат можиш кога сакаш да си заминиш а не цел саат тука да стоиш и да ми се жалиш...
    така и јас во автобусите...

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ма не ни седнувам некогаш, едино ако е двокатен и право горе да избегам. |( Таман ќе седнам и ќе ми обвисне некој над мене, како жална сова, и ме нервира некој кога така ми виси и ми диши во врат, ќе станам атер да прекине. :geek:

Имам навика да влезам и одма да си се тргнам некаде каде што ни мене ќе ми сметаат другите, и таму каде што јас нема да сметам.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.