Дa, имaм зaвршенo фaкултет. Нa непoлни 23 димлoмирaв Нaреднaтa нa непoлни 24 се oмaжив. Зa сетo тoa време се лечев пaрaлелнo oд стерилитет. Мнoгу пoсaкувaнo и чекaнo бебе
Имам 23 години, бремена сум со трето.Се омажив кога завршив средно.Не се запишав на факултет.Си ги планиравме сите три дечиња, во меѓу време работев, здравје Боже во план ми е и да се запишам на факултет. И ако се сака сѐ се може, само треба добра воља и многу љубов
Завршив 4 години факултет во рок, на 22год, истото лето се омажив на 23 родив, планирано, сеуште сум 23 и бремена со второ (ова беше малце изненадно) и ќе родам на 24. Кога се сака се се може. И иако порано велев нема да раѓам деца пред 30 години, сега сфаќам дека ова ми е најдобрата животна одлука да бидам релативно млада мајка.
Леле млади бе вие... Јас за 4 месеци ќе полнам 22 години и уште не размислувам ни за врска. Еех мои врсници деца раѓаат а јас уште не можам да донесам одлука што да јадам. Не викам дека е лошо ни едното ни другото, само ми е неверојатно колкава разлика може да има меѓу врсници.
Добра си ти. Јас имам 28, ни на „д“ од деца не помислувам Не се секирај воопшто, живеј си онака како што тебе ти е најубаво.
@Bitter-Sweet ми олесна дека не сум единствена и дека сум нормална... исто и јас тешко се одлучувам за врска
hahahahahhaahah vie ne ste normalni......a jas sigurno baba..........sega sum vo tek so bremenosta.....a imam 36 pozz
ma bravo i za dvete....imate vereme za se tek posle 30 razmisluvajte za nesto poozbilno....i srejkno uzivajte vo zivoto ne se zamarajte
Мене планирана на 21, на 22 родив, сега имам 23 и ке дипломирам годинава. Имаше многу лоши коментари аууу рано е чекај да го прошеташ светот, кај си се брзала, има живот пред тебе. Искрено ако можеш и имаш услови за да шеташ свет и со деца ќе шеташ, човек што знае да ужива и со дете и сам ќе ужива. За мене порано да станам мајка беше најголема желба, уживам во мајчинството инаку има и 27,28,29 што немаат завршено факултет па мажени со деца се (имам золва 28 год, нема факултет, нема дечко, значи не планира за брзо дете), не се пресудни годините за дете, зрелоста и спремноста е
Само и коментариве не се на место уживајте во животот, не се замарајте? еве мене искрено воошто не ми е замарање тоа што имам дете спремност, зрелост, услови се потребни за дете, а не години ако го смета детето некој за замарање и на 22 и на 32 и на 42 ке го смета и нема да е спремен за дете така да не се осудува ни тој што се одлучил порано, ни тој што се одлучил покасно за дете додека некој спие до 3 поручек, јас си се гушкам со најзлатното нешто што постои, воопшто не се замарам