аххх јас невиноста ја изгубив на 17 години не се каам...убаво ми беше и се хм.. Но проблемот е тоа што тој не го ценеше тоа што јас ја изгубив невиноста затоа што навистина го сакав и сеуште го сакам иако не сме заедно .... со него имам мн работи поминато од 7мо одд до пред некој месец а сега сум прва година фах.... Сеуште го сакам но изгледа не ни било пишано..... само да ви казам невиноста кога и да е ке ја изгуби секој порано или подоцна нема определено време за тоа или да го чекаме вистинскиот и слични глупости ...Никогаш немоземе да знаеме кој е вистинскиот затоа ако сте решиле дека ви е време затоа не се двоумете, секако не треба да дозволувате да ве искористува некој или тоа да биде против ваша волја ....
Јас ја изгубив невиноста на 18 години после 1 и пол година врска. Можам да кажам дека сум една од оние среќничките зашто беше отприлика онака како што си замислував. Бевме на одмор, на море, сами, во хотел, со романтики и сите тие работи. После сексот ме бакнуваше, ме гушкаше и ми кажуваше колку ме сака и најважно-сабајлето се разбудив до него Три години бевеме заедно, повеќе не сме заради сплет на околности, ама знам дека никогаш нема да зажалам за сексот со него зашто двајцата премногу се сакавме, двајцата си бевме неискусни (хаха) и знам дека никогаш не му беше намерата да ме искористи. Љубовта помина, но знам дека тој секогаш ќе ми остане убав спомен.
невиноста ја изгубив на 17,5 години и искрено тоа беше најужасно искуство вака беше: соблечи се - легни - готово ужасссссс ептен го мразам типот сега а ми беше дечко година и пол а сега ми е преубаво со мојот иден маж во права смисла на зборот “Водење Љубов“
Колку ми е само чудно....женскиве во просек губат невиност на 17, а муживе на 13-14 Аман бе, вие со постари жени прв пат? Еве Incubus конкретно, ако ти беше 13, колкаво беше девојчето.....12?
точно после еден месец од навршување на полнолетство! Каење нема и ден денес иако не сум со него. Добар учител беше, признавам
Ај учи таму не се занесувај не си знаела што да правиш, на твои 13 години треба да учиш и да се дружиш со другарките, одма на вакви теми се залепи има време кога да мислиш на тоа п.с. БОЛИ , МНОГУ!
Болката е различна кај секого, врати се наназад низ темава и ќе добиеш различни одговори...ако ти е страв зошто воопшто размислуваш за секс...сексот не е само легни, рашири нозе и оп готово, па ти уште си дете имаш 13 год. оди занимавај се со други работи, не мисли уште од сега на секс...Мој совет ти е прво да почекаш убаво да се развиеш, барем психички...каде брзаш? И не се лути и вреѓај, ама ова е најскромниот одговорот што ти го дадов....Знам дека денешниве генерации се бајаги напредни, ама еве ти еден мајчински совет-се додека ти не се почувствуваш спремна не прави ништо.
Се додека си го поставувате прашањето "боли ли?" - одговорот е дека боли, и не го правете тоа Спојлер Кога некој е стварно спремен не прашува вакви глупости и банални работи, туку веќе е свесен дека во рависност од индивидуата постои болка, ама тоа е далеку од поентата и центарот на размислување. Ако поради страв и вакви прашања не си сигурна - тогаш не си воопшто сигурна.
... или што би рекла јас - ако не си сигурен дали да правиш нешто, подобро воопшто не прави го. Во такви ситуации многу е поголема веројатноста дека ке се каеш ако си го направил, а не си сакал сто-процентно. Не е моја работа да ти се мешам, ама јас бев посреќна кога на 13 години со душа чекав вестите на МТВ да закаснат за да ми трае подолго Козле-Бозле.
Interesna prikazna,,,sekoja cest na tvojata hrabrost i odlucnost da koristi zastita, ama veruvaj seksot e sosema porazlicen so kondom...najbitno e da si srekna so kogo i da si,,,toj navistina sakal nesto seriozno, i toa nema poubavo...maskite koi samo sakaat seks se odvratni i nema pogadno od toa...kako i da e, maskite znaat za neplodnite denovi, i veruvaj mozat da se kontroliraat. jas i maz mi imamve nezastiten seks koga bevme dvojka, zasto jas mu veruvav i znaev deka znae sto pravi zatoa sto e postar...kako i da e seksot e biten del od ljubovta..
здравооо девојки имам 15 ипол години набрзо полнам 16...имам дечко и одиме отприлика 9 ипол месеци...тој има 17 и е веќе малце поискусен...мнг сме отворени еден кон др и сме зборувале за оваа тема..нема напнатост и се е опуштено...му верувам навистина и сакам да водиме љубов,но сепак се двоумам заради возраста... што да направам?