Ивана, се додека се двоумиш немој. Сигрна сум дека се е прекрасно помеѓу вас, ама треба да бидеш многу многу сигурна во твојата одлука. Инаку годините не се толку услов за да станеш сексуално активна туку психолошката и емоционална стабилност. треба да размислиш како ќе се чувствуваш откако ќе заврши врската, како ќе размислуваш тогаш за оваа одлука.. да нема каење Не ме сфаќај погрешно дека сакам да раскинете, најпрекрасно би било да си останете засекогаш што се вика, ама тоа е многу многу ретко. Со среќа!
ne e deka se dvoumam i mislam deka me razbirate... se dvoumam samo ete da kazam zaradi taa pshiloshka svest.. kako ke se custvuvam potoa sepak ke mi bide malce cudno ..fala mng
Според мене, а и верувам и според повеќето тука, премалечка си за сексуални односи? Дали си спремна за обврските што ги носи сексот потоа? Гинеолошки прегледи, инфекции, пазење од бременост, стрес кога едвај чекаш и се молиш да ти дојде.... Јас на 15 не ми ни одеше умот на врска, не па секс. Прерано е барем за година и пол.... Уживај во почетокот на тинејџерскиоте години, сега ти е време за дружење, сексот ќе си дојде.
Сум читала многу мноуг многу за невиност и секс и така натака.. и лично мислам дека знам многу (секогаш ќе има нешто ново ама така си сметам за мене ).. Значи, кај голем процент од девојките по губењето на невиност има некое чувство на каење, сепак нешто си загубила што си го имала и (се надевам) вреднувала. Не е мала работа, може многуда влијае напсиха и така натака. Убаво размисли, не треба да ти се врши притисок, кога сакаш ти тогаш.Сексот не е исполнување нечија желба, туку взаемносподелување љубов. Сексот е човекова потреба. Види си ти, како ќе се осеќаш, па ида почекаш малку големма работа.. Спиј со дечкото, само доколку си сигурна дека по завршуувањето на врската, нема да секаеш што со него си ја загубила невиноста, туку ќе биде еден убав спомен.
На 17 ја изгубив невиноста и воопшто не се каам. Како за прв пат, не беше лошо. Спремна бев за тој чекор и знам дека тогаш ја донесов вистинската одлука.
Кога ти ќе мислиш дека си спремна тогаш. Само не се води по чувствата ме сака, го сакам, он е искусен... Размислувај со ладна глава.
Ивана.82, јас би те посоветувала да се прашаш самата ДАЛИ Е ВРЕДЕН ДА Е ПРВ, ДАЛИ Е ВРЕДЕН ДА ГО ПАМТИШ ЦЕЛ ЖИВОТ.. ДАЛИ И КОГА (НЕ ДАЈ БОЖЕ) НЕСЛАВНО БИ ЗАВРШИЛА ВАШАТА ВРСКА БИ ЧУВСТВУВАЛА ГРИЖА НА СОВЕСТ?? Не сум песимист, но знам како ми беше мене. Не сакам никој да го помине тоа што го поминав јас. Да се биде прв на девојка, за мене е голема чест, а таква чест заслужува некој за којшто е грев да се двоумиш. Верувам дека кога станува збор за дилема, тогаш е подобро воопшто да не се пробува. За таква работа треба да си 100% сигурен. . п.с. На 18 и пол ))
јас на 16 со дечкото коа одевме 8 месеци и.. ете бидна сега сме сеуште заедно едно година ипол можеби
Јас поштено и без грижа на совеста си кажувам...ич не се брзав и не ми е мака што дури на 19 години бидна ´тоа´ ...не дека се чував нешто посебно него едноставно не ми се сакаше баш...башка тоа сеа посебна ме прави пошто глеам не и се чека баш на денешниве деца
И јас не се брзав,го сторивме тоа на 18 години со веќе долга врска.До беше само до мене ќе чекав и до брак,а се земавме на мои 22 години,сега имам скоро 25 и синче од 1,5 години.Затоа би сакала да им порачам на сите млади девојки да се почитуваат себеси и да слушаат дали и кога сакаат да го направат тоа.Мислам дека што подоцна,тоа подобро поради емотивната и психичката зрелост на девојката.
Имам 20 години, сингл сум, заљубена во најдобар другар, има женска 3 години и ако продолжам како што ми тргна работата, ќе си останам уште долго невина, а искрено срам ми е веќе да кажамдека сум, кога се зборува за вакви работи... незнам како да го решам проблемов, дали една вечер без обврски со некој, ќе е лошо решение?
Јас имам 19 години.. не дека сум нешто заљубена..сингл сум... И не сум ни помислила на тоа "една вечер без обврски со некој", уверена сум дека е лошо решение..за тоа можеш цел живот да се каеш, зошто да биде со било кој, не е работата во тоа само да ја изгубиш невиноста повеќе е до човекот што ќе биде покрај тебе сепак си мислам дека се доаѓа во свое време.. не ми е срам од тоа, а можеби и кај мене влијае и општеството во кое што живеам..и луѓето со кои што се дружам
На 24-ри... и не беше ништо посебно,следниот ден си плачев цел ден, вечерта добив и беше страшно. Сега кога ќе ми текне си се смеам Инаку истиот тој дечко ми е сопруг веќе една година!
Попрво би ти рекол дека треба да ти е срам што размислуваш така. Невина си, и што? Каде е тука причината за срам, може да ми кажеш? Си немала секс, голема работа, па не ти се пружила шансата со вистинскиот, кај секого доаѓа тоа различно. За сексот без обврски немој ни да си помислила, цени се повеќе од ова што го пишуваш. Така, искрено ти кажувам, ќе испаднеш будала, а тој со кој би имала секс за една вечер, кога ќе сфати дека го прави тоа со девица, ќе си дигне акции до небо и ќе го направиш Џек до крајот на животот. Ајде, малку посамоуверено во иднина, и кај и да е, либето ќе си дојде.
По врска од 11 месеци на мои 16 години....минатата година во август.....уште сум во врска со него веќе година и седум месеци и супер ни е....не се каам што го направив тоа ама малку ми беше страв што како пред да биде ама тоа е.....