1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На колку години ја изгубивте невиноста?

Дискусија во 'Секс' започната од Braveheart, 31 јануари 2010.

1. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    341
    Ивана, се додека се двоумиш немој. Сигрна сум дека се е прекрасно помеѓу вас, ама треба да бидеш многу многу сигурна во твојата одлука. Инаку годините не се толку услов за да станеш сексуално активна туку психолошката и емоционална стабилност. треба да размислиш како ќе се чувствуваш откако ќе заврши врската, како ќе размислуваш тогаш за оваа одлука.. да нема каење :)

Не ме сфаќај погрешно дека сакам да раскинете, најпрекрасно би било да си останете засекогаш што се вика, ама тоа е многу многу ретко.

Со среќа!

2. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    на 17 ипол. :)

3. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    ne e deka se dvoumam i mislam deka me razbirate... se dvoumam samo ete da kazam zaradi taa pshiloshka svest.. kako ke se custvuvam potoa sepak ke mi bide malce cudno ..fala mng :)

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Според мене, а и верувам и според повеќето тука, премалечка си за сексуални односи? Дали си спремна за обврските што ги носи сексот потоа? Гинеолошки прегледи, инфекции, пазење од бременост, стрес кога едвај чекаш и се молиш да ти дојде.... :lol:
    Јас на 15 не ми ни одеше умот на врска, не па секс. Прерано е барем за година и пол....
    Уживај во почетокот на тинејџерскиоте години, сега ти е време за дружење, сексот ќе си дојде. :)

На Gentianna и Ivana.82 им се допаѓа ова.
  5. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    341
    Сум читала многу мноуг многу за невиност и секс и така натака.. и лично мислам дека знам многу (секогаш ќе има нешто ново ама така си сметам за мене ).. Значи, кај голем процент од девојките по губењето на невиност има некое чувство на каење, сепак нешто си загубила што си го имала и (се надевам) вреднувала. Не е мала работа, може многуда влијае напсиха и така натака. Убаво размисли, не треба да ти се врши притисок, кога сакаш ти тогаш.Сексот не е исполнување нечија желба, туку взаемносподелување љубов. Сексот е човекова потреба. Види си ти, како ќе се осеќаш, па ида почекаш малку големма работа.. Спиј со дечкото, само доколку си сигурна дека по завршуувањето на врската, нема да секаеш што со него си ја загубила невиноста, туку ќе биде еден убав спомен. :)

На Ivana.82 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    fala mnogu mi pomognavte dosta i mislam deka ke donesam vistinska odluka :)

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    На 17 ја изгубив невиноста и воопшто не се каам. Како за прв пат, не беше лошо. Спремна бев за тој чекор и знам дека тогаш ја донесов вистинската одлука. :)

8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Кога ти ќе мислиш дека си спремна тогаш. Само не се води по чувствата ме сака, го сакам, он е искусен... Размислувај со ладна глава.

На Mandarinna88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Ивана.82, јас би те посоветувала да се прашаш самата ДАЛИ Е ВРЕДЕН ДА Е ПРВ, ДАЛИ Е ВРЕДЕН ДА ГО ПАМТИШ ЦЕЛ ЖИВОТ.. ДАЛИ И КОГА (НЕ ДАЈ БОЖЕ) НЕСЛАВНО БИ ЗАВРШИЛА ВАШАТА ВРСКА БИ ЧУВСТВУВАЛА ГРИЖА НА СОВЕСТ??
    Не сум песимист, но знам како ми беше мене. Не сакам никој да го помине тоа што го поминав јас.
    Да се биде прв на девојка, за мене е голема чест, а таква чест заслужува некој за којшто е грев да се двоумиш. Верувам дека кога станува збор за дилема, тогаш е подобро воопшто да не се пробува.
    За таква работа треба да си 100% сигурен. .

п.с. На 18 и пол :)))

На Gentianna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. devilbaby

devilbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    9
    јас на 16 :D
    со дечкото коа одевме 8 месеци и.. ете бидна
    сега сме сеуште заедно едно година ипол можеби :)

11. Caramelle

Caramelle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Јас поштено и без грижа на совеста си кажувам...ич не се брзав и не ми е мака што дури на 19 години бидна ´тоа´ ...не дека се чував нешто посебно него едноставно не ми се сакаше баш...башка тоа сеа посебна ме прави :P пошто глеам не и се чека баш на денешниве деца :lol: ;)

12. kalina1986

kalina1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И јас не се брзав,го сторивме тоа на 18 години со веќе долга врска.До беше само до мене ќе чекав и до брак,а се земавме на мои 22 години,сега имам скоро 25 и синче од 1,5 години.Затоа би сакала да им порачам на сите млади девојки да се почитуваат себеси и да слушаат дали и кога сакаат да го направат тоа.Мислам дека што подоцна,тоа подобро поради емотивната и психичката зрелост на девојката.

13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    на 16 години
    одевме 4 месеци но тоа се случи додека не одевме..него никогаш нема да го заборавам

14. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
  15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    11.450
    Еден месец пред да наполнам 18 :) . Идевме 9 месеци тогаш и уште сме заедно :inlove:

16. b.e.l.l.a

b.e.l.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Имам 20 години, сингл сум, заљубена во најдобар другар, има женска 3 години и ако продолжам како што ми тргна работата, ќе си останам уште долго невина, а искрено срам ми е веќе да кажамдека сум, кога се зборува за вакви работи... незнам како да го решам проблемов, дали една вечер без обврски со некој, ќе е лошо решение? :?:

17. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    382
    Јас имам 19 години.. не дека сум нешто заљубена..сингл сум...
    И не сум ни помислила на тоа "една вечер без обврски со некој", уверена сум дека е лошо решение..за тоа можеш цел живот да се каеш, зошто да биде со било кој, не е работата во тоа само да ја изгубиш невиноста повеќе е до човекот што ќе биде покрај тебе
    сепак си мислам дека се доаѓа во свое време.. не ми е срам од тоа, а можеби и кај мене влијае и општеството во кое што живеам..и луѓето со кои што се дружам

18. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    На 24-ри... и не беше ништо посебно,следниот ден си плачев цел ден, вечерта добив и беше страшно.
    Сега кога ќе ми текне си се смеам :)
    Инаку истиот тој дечко ми е сопруг веќе една година!

19. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Попрво би ти рекол дека треба да ти е срам што размислуваш така. Невина си, и што? Каде е тука причината за срам, може да ми кажеш? Си немала секс, голема работа, па не ти се пружила шансата со вистинскиот, кај секого доаѓа тоа различно.

За сексот без обврски немој ни да си помислила, цени се повеќе од ова што го пишуваш. Така, искрено ти кажувам, ќе испаднеш будала, а тој со кој би имала секс за една вечер, кога ќе сфати дека го прави тоа со девица, ќе си дигне акции до небо и ќе го направиш Џек до крајот на животот. :)
    Ајде, малку посамоуверено во иднина, и кај и да е, либето ќе си дојде. :)

На unique123, Lux, tallyweijl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Gentianna

Gentianna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    По врска од 11 месеци на мои 16 години....минатата година во август.....уште сум во врска со него веќе година и седум месеци и супер ни е....не се каам што го направив тоа ама малку ми беше страв што како пред да биде ама тоа е..... :)