1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На колку години ја изгубивте невиноста?

Дискусија во 'Секс' започната од Braveheart, 31 јануари 2010.

1. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Prviot decko mi bese kon krajot na 8mo i imav vrska od 2 godini vo koja ne ja izgubiv nevinosta iako mnogu me sakase i mnogu go sakav :) sega imam vtor decko so koj odam 5 meseci i isto taka seuste mu se nemam predadeno. Ke ja izgubam nevinosta togas koga ke mislam deka toj e vistinskiot i so nego ke ostanam cel zivot, bez razlika na toa sto mislev taka i so toj sto odev 2 godini sepak ostanav pametna :) samo pamet devojki! :D

2. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    А како може девојче од петнајсетина години да знае дали, е спремна или не незначи ако те зачеша пичката (простете на изразот) дека си спремна. Знаеме во тие години дека мислиме дека е тоа љубовта на нашиот живот и ред други, работи кои подоцна свакаме дека биле тотална глупост. Така да сите ние мислиме дека сме спремни а всушност нема благе везе, а последиците од прераното стапување во сексуални односи може да има катастрофални последици не само по неа туку и по целото семејство. Замислете само една непланирана бременост во тие години какви, последици може да има, а знаеме дека обично го прават со тинелџери кои се тука некаде на иста возраст така да ризикот е огромен. Ке речете постои кондом да постои, но ајде наерајте тинејџер да користи кондом кога е полн со себе и кога со денови слушал од повозрасните тека не е тоа, тоа со кондом. А вината на родителите посебно на мајките е во тоа, што таа тема ја држат под тепих и децата се оставени сами на себе и на советите на другарите, другарките итн кои исто така се неискусни.
    Наместо да седнат и одворено да поразговараат со децата пред се да им објаснат кои се последиците, да им објаснат дека има и други начини во кои можат полека, полека да навлезат во сексуалниот живот како што се петингот, а подоцна после 17 година оралниот секс па дури после тоа да се премине на самиот чин.
    Со тоа не само што ке спречат одредени полни болести кои може да се појават а знаеме дека во тие години и да се појават одредени симптоми децата кријат од своите родители користат совети од другари и другарки итн како не би откриле родителите дека се сексуално активни што само може да дојде до влошување на состојбата, и не џабе секојдневно слушаме дека секој ден се зголемува бројот на се помлади особи со карцином на грлото на матката итн.
    Значи баталете тоа кога ке почувствува, чувствата може понекогаш и да те изневерат, понекогаш можеме да почувствуваме дека можеме да летаме, ама сеуште не сум чула дека некоја скокнала од зграда затоа што почувствувала дека може да лета.

3. Sana93

Sana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Jas ja izgubiv nevinosta na 16.5 i mi e super seuste sum zaedno so decko mi veke 4 godini :) Ne e bitno koga ke ja izgubis bitno e dali si spremna. :)

4. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.225
    Абе што збориш петинг, па орален секс па после тек самиот чин. Е ова до сега првпат го прочитав и се надевам последен. Ти кога ќе имаш ќерка учи ја така, прво сите да ги проба во уста па после да ужива. Овде темата не е да осудуваш и да даваш излишни коментари, туку секој си кажува за себе.

5. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    А ти твојата учи ја уште во забавиште да се ебе да не губи многу време.
    А кога имаш секс не го ставаш во уста? Тогаш во што е проблемот и кој рече дека треба да има петинг со сите нека биде тоа и врска но соодветна за таа возраст. Јас имам спротивно мислење мислам дека баш ако се проебат на млади години може да примат многу повеке како што ти викаш во уста.
    И ако добро разбрав значи за тебе уживање е само сексот а петингот, и оралниот се онака кога немш попаметна работа па да се занимаваш малку.

6. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    341
    Не е поентата да бегаме од темата, пишав бидејќи ме испровоцира твојот пост. Твоето мислење е креирано на база на поединци, не е возможно да кажеш дека сите тинејџери се непромислени и неодговорни. Тетка ми изгубила невиност на 15 години па цел живот остана со истиот и имаат прекрасен заеднички живот. И за болести, велиш дека треба прво орален па вагинален?
    Болести се пренесуваат преку орален исто така. А и тоа е секс? Тоа не е губење невиност на некој начин? Невиноста не е хименот, туку општата психо-физичка состојба.
    Заклучок: Во никој случај не се важни годините, туку зрелоста на девојката.

Извинете за офф топик, стварно. Да се вратиме на темата..

7. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49

8. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    видете некако мислам многу врева се крева околку првиот пат,а тоа браем за мене не бесе ништо посебно и спектакуларно секој пат после првиот беше се поубав.....

9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Девојки, смирете страсти.
    Прво, губењето на хименот не е еднакво на губење на невиност во ера на практикување анален или орален или па шиење на химен. Ова се „пу,пу не важи„ тактики за самозалажување и евентуално на партнерот(ите).
    Друго, нема поврзаност меѓу тоа кога ќе дојде до губење на невиноста т.е. конкретната возраст како статистичка бројка и целосната етичка слика на една девојка/жена. Кај некои задоцнет или втор пубертет и промискуитет е глава боли.
    И трето, зошто мора секогаш да има препукување на морална основа, види ме мене јас изгубив невиност на 20 год. и сум каде-каде ПОморална од оние кои изгубиле на 16 год. и можам чрвги да им мавам бидејќи не мислеле со своја глава :fubar: .
    Право на избор е на колку год. ќе се збогува секоја со сопствениот химен, колку ќе прими партнери во било кој сопствен телесен отвор и навистина ми е смачена оваа македонска потреба од тоа да глумиме морално прочистени и идеални не само реално, па и виртуелно бидејќи станува збор за нешто туѓо и не гледам од каде мене или на некоја право да солиме или побиберуваме туѓа манџа гледајте да не ви загори или ја пресолите сопствената што е сосема доволно.

На Masnickaaa, Ket.Rin, paulina2 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Морам да се надоврзам на темава, иако искрено на малце вулгарен начин се изјаснува ама Сања до некаде е во право. Иако Сања верувала или не, генерацииве се побрзо и побрзо созреваат физички, ама психички остануваат затапени.Сега добиваат на 10 години, на 13 веќе им завршува пубертет. И знаеш тука настанува проблемот, нивните родители не ни помислуваат дека на 15 год децата им се веќе спремни за секс, па не ни разговараат на таа тема, мислат дека нивните деца уште си играат и зборат за симпатии. И затоа децата се впуштаат во тоа целосно неинформирани и најчесто од најбанални причини од радозналост, дечкото им рекол ќе ги остави и сл. На кој не му работеле хормоните на тие години, тоа е нормално само што тогаш обично почнувавме да се пипкаме, па леле ме фати за гз па трескање од земја да не каже на другарите, епа тоа веќе го нема, сега одма преминуваат на секс! Не сакам да звучам ко тетка, имам само 20 години ама и мене ме плаши ова, имам помала братучедка ама поискусна од мене 100 пати. Тоа е тоа, единствено што може да направат родителите е да се свестат и да почнат отворено за се да разговараат со своите деца, инаку последиците се почесто се јавуваат и стварно стануваат катастрофални.
    Значи не е трагичното што се решаваат да имаат секс на 15 години, туку што тоа го прават неинформирани, тука нема врска нашиот менталитет со тоа што се осудуваат тие што порано стапуваат во сексуални односи туку тоа што сме затапени и се срамиме да збориме за секс. Јас сум убедена дека најмалце пријатно е да дознаеш дека твоето дете се заразило со СПБ на 15тина години, или па уште полошо (ако воопшто е полошо) да остане трудна. Кои физички и психички трауми се добиваат после абортус на тие години, не сакам ни да помислам.

На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Јас сум невина, и на никого не сум одземала нешто такво! :D
    Кога ќе си ја изгубам невиноста зависи само од мене и никој нема право да ми суди дали сум била распуштена или ненормална, или што ти знам.
    Ќе зажалам ако првиот пат биде со некој што не ми значи и затоа сакам да сум (освен физички) и емоционално спремна за таков чин. После 10 години може и нема да ми биде многу битно кој бил првиот, ама со сигурност ќе биде некој што ми значи, а не првиот "фраер" што ќе дојде и побара.

А ова нешто нова фора ви е? Ако имаш секс после 17 мора да си некоја ненормална. Ако имаш секс пред 17 си дроља.

И добро бе, до кога бе со вакви типично македонски заостанати размислувања?

На La.Reina.Del.Sur и Spring17 им се допаѓа ова.
  12. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Ти благодарам ја кажа фсушност главната работа што, јас цело време се обидувам да го кажам се прескокнуваат многу фази за да се премине на главното, мислејки дека така ке пораснат побргу и ке бидат по почитувани во друштво итн.

13. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Breezy овде не се дискутираше за тоа, воопшто. Поентата е дека се повеќе се впуштаат во тоа неинформирани па подоцна настануваат ред компликации. Значи никој не е крив ако му зовријат хормоните тогаш, тоа е природно, таква е околина, храната, се е такво веќе, едноставно се побрзо влегуваат во пубертет младите и се побрзо созреваат сексуално ама физички, за жал не и психички. Јас лично никого не карактеризирам како дроља или заостаната, можеби така ви се чинеше по коментарите на Сања, ама јас ја сфаќам, како што видов има 33 години неа не и е нормално на 15 некој да има секс и затоа така гледа на тоа. Најбитно е да се биде информиран, ништо не е побитно од тоа, а најмалце годините. И ова е целосно оф топик, ако веќе имаме уште да дикутираме е подобро да се отвори нова тема, или да се префрли дискусијава на некоја посоодветна.

14. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    За Сања искрено се надевам дека нема триесет и кусур години.
    И нема зашто да не е нормално, граници не можат да се повлечат од типот на: од 18 години смее да се има секс, ако не - родителите не те воспитале. Ако за некоја личност ова е распуштеност, тогаш си има комплекси.
    Секој ќе го доживее тоа: 16, 20, 23, сеедно - битен е моментот и чувствата што ве тераат на тоа.. и пред се личноста со која што сте се одлучиле да го направите тоа.

А па може и јас погрешно сум сфатила.. :?: |(

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Затоа што ако го направиш тоа, после 18 ке можеш самата да сносиш последици за својата постапка а не да ги трауматизираш родителите. Бидејки како ке се исчистиш ако останеш трудна на 15 години и ке бидеш ли свесна за последиците, а уште помалку ако недај боже од незнаење или од страв ги премолчиш тие 3 месеци кога може да се изврши абортус, зарем си спремна на тие години да бидеш мајка т.е на тие години воопшто неможеш да бидеш свесна за последиците. Е кога веке си полнолетна тогаш прави што сакаш роди не едно туку 10 и 100 пати чистисе тогаш можеш да си наштетиш себеси а не на цело семејство. Ите затоа инсистирам да не се почнува со сексуален однос пред полнолетство кога и правно ке бидеш, свој човек и ке бидеш одговорна за последиците а не заради што некој кретен ке те убеди дека те сака а ти наивно ке му поверуваш ке си го истресе он а потоа цело семејство ке страда.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Затоа убаво реков дека треба да се прави со човек во кој имаш доверба и го сакаш.
    Ова со искористувањево и трудноЌава се приказни за мали деца. Имаш контрацептивни методи колку сакаш.

17. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Да имаш контрацептивни средства кои, ни возрасните не ги користат а камо ли тинејџери кои едвај ке извлечат некој, денар од дома да излезат уште и за кондоми ке даваат пари.
    Па колку што знам во секоја врска ние влегуваме дека е тој вистинскиот и нормално дека го сакаме а само колку пати сме биле измамени од нашите чувства или од партнерот А доверба што ли беше тоа хехехе кога си вљубена и кога знаеш дека те лаже се убедуваш себеси дека сепак тоа е вистината несакајки да поверуваш дека човекот што го сакаш те мами.

18. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Е сега во толку хипотетички ситуации нема да се ставаме.
    Го кажав тоа што го мислев, а лажењето не ми е поврзано со невиноста, тука се работи за врската.
    ЕДИТ: Прееска немаше 33 години? Сега 23.

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Што се фаќате сеа за годините на Сања? недостаток на аргументи? :^)
    На 15 год. ни телото не е оформено како што треба, нити пак девојчето може да е подготвено за последиците од сексуалните односи, болести, бременост итн...
    На крај тука никој никого не тера со сила, кога сакате губете невиност. Жално е само што не се информираат денес младите за се што би требале да знаат за сексот па доаѓаат по форуми со секакви прашања. :|

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Мимс, се вртиме во круг. Проблемот е што тука на форумов секој си зима за право да осудува и да се прави поморален.
    Невиноста е so overrated. |(