Девојко имаш 16г мала си за тоа, па каде ви е паметот бре деца. 2 месеци си во врска и сакаш да легнеш со него,чукни си ја малку главата ц ц ц
Na 16 i ne se kaam za toa, seuste sum so istiot decko. Vredi da se ceka i mislam deka trebalo da pocekam uste pred da go napravam toa zatoa so vozrasta i ne e bas soodvetna, no za sreka decko mi bese toj sto ne dozvoli jas da se cuvstvuvam neiskusna i mnogu mlada za da ja izgubam nevinosta. Iako e postar od mene samo edna godina mi vlea samodoverba i se bese prekrasno, a i uste e
Е добро де што претерувате толку? Со дечко и сака тоа да го направи не со кој било. На темиве во секс ќе прочиташ или морални проповеди или крајно слободно размислување кое се граничи (ако веќе не преминало) во дебилизам. Не е се црно-бело луѓе, сфатете. Тоа мала-голема е релативно. Порано на 16 ги мажеле ако гледаш така, не биле мали. Сеа девојка што прашува на форум дали е време, значи не и е. Како бе барате одобрение од трети луѓе за таква работа? Значи ти liily мала си уште дефинитивно.
па ? девојката ако сака да го направи тоа,нека го направи .. битно е да е од љубов,а не е битно колку години имаш. се разбира не треба да се претерува па сега и на 12 да легнуваат у кревет,ама пак 16 године и не се толку за жалење. Прашај си ја мајка ти на колку легнала !
Само не ми е јасно зошто некои толку го преувеличуваат тоа.. Зар е толку важно дали ќе биде на 16 или пак две години подоцна? Доколку го имате вистинскиот покрај вас нема за шѕо да се грижите. Се разбира, се сложувам со мислењето на bunny95 дека тоа не треба да се направи на 12, но 16 години е не е тоолку рано како што мислат некои
За се треба време,нема потреба од брзање... ама совет до машките е повеќе да прават посети на домовите за деца без родители и интернатите тие се девојки што знаат да размислуваат правилно,но и машките да знаат како се игра таму ако треба нешто слободно ЛП ..позз
16 не е рано?? Прерано е!! Што ти знаеш од сексот? М? Од животот поготово?? Која љубов кои бакраче, знаеш ти што е љубов. И да многу значат 2 години подоцна, зошто толку ви се брза ко и онака тоа ве чека во животот? Па телото уште не ти е доразвиено ти уште односи ќе имаш. Одете пораснете прво. Ако не значат ништо 2 години, тогаш и на 14 е нормално така? Каде ви се родителите да ве научат нешто, само тоа се чудам. Страшно време дојде, немам зборови.
Има и те каква разлика од 16 до 18 години... Дај бе не се заебавајте со вакви совети .... Идела со дечко два месеци два месеци и докажувал љубов немооооој бе ?????? Уште неразвиени ке имаат односи ... Ај пополека со советиве, сепак има тука деца да ги речам што стварно сакаат да научат и да послушаат. И да рано е на 16години. 18натаму па и па терај слободно 16 прерано е ко шо кажа Lacrimosa ... Уште не се развиени, односи ке имале, уште незнаат дечко што е односи ке имале, ушто Љ од љубов не разбрале што е односи ке имале, па уште и докази на љубов на 16год,... Немој бе
Не знам дали јас имам старимодни мислења, ама мислам дека прерано е на 16 , а под 16 не доаѓа во обѕир.Гледав во почетните страници некои напишале на 15 години изгубиле невиност. Ар ју кидинг ми??? Јас на 15 игри со барбики на компјутер си играв што се вели. На 18 и погоре мое мислење. Најдобро е така. Зошто според мене невиноста треба да му се „ даде“ на некој што те заслужува. А баш на 15-16 години да решиш за тоа и не е баш лесно. Сите ќе се со тебе заради интерес во тие години.. Повеќето би биле за да се пофалат дека те имале....Ретко кој не би.
Те молам само објасни како ти докажал дека те сака??? И како тоа стекна доверба во него??? И која ти е таа црна врска од два месеци за да ја дадеш НЕВИНОСТА?? Ако имаш малку во главата ќе знаеш дека сигурно НЕ САКАШ да го направиш тоа. Искачај со другарки, шетај, уживај...прерано ти е за секс...секако не ти бега!
на 16 многу се сакавме, бевме во врска една година, и после тоа уште 3 години бевме заедно но ете судбина, се скаравме и толку, не бев веке невина
На 22 години ... верувале или не после 4 годишна врскааа ))) и воопшто не се каам што толку долго чекавме ... еден од најубавите моменти во мојот живот !
еве на пример јас сум скината со прст... имав 16 год и така испадна ... не верував дека може ама сега сум сигурна.. инаку воопшто не уживав мн болеше
На........16 години и со истиот си останав,се земавме после 5 години врска.....ма да сега кога ке размислам со овој памет никогаш не би му дала толку рано,би го оставила да чека малку ама важно уште сме заедно и си се сакаме најмногууу
на 18 и пол на 1 декември и не ни знаев дека тоа ке се случи и не се каам оти тоа о направив со дечкоми со кој одев 2 и пол мецеци и сега сме заедно веке 6 години 3 во брак