А зошто така да треба? Баш да видам дали има некој што издржал до 30 год без секс, особено во денешно време кога врските траат 3,4,5 и повеќе години? Немањето секс пред брак не ја гарантира почитта која треба да ја добиваш во бракт.
Тоа е мое мислење ...ако веке врската трае толку време значи вистинската личност е покрај тебе и се размислува за брак...само во тој случај инаку така не оправдувам.
Прочитав одоколу што е муабетов во темава. Видов многу осудувања кои имаат смисла. Јас ја загубив невиноста на 16 години со сегашниот дечко, сега имам 18. Не бевме заедно ниту еден месец. Се срамам од тоа што го направив,но сеуште сум со него (нормално,НЕ поради тоа) Тоа беше најголемата грешка за која никогаш нема да се каам. И незнам дали ми е ситуацијава за вака или вака
Не знам дали имам пишано на темава, но како и да е. Еве уште некоја недела ќе наполнам 18 год. и сеуште сум немала сексуален однос. Мислам дека ова е нешто многу приватно и секој треба да го направи тоа кога ќе биде потполно спремен на еден таков чекор, а пред се да си остане достоен на себеси. Знам дека доколку ја изгубам невиноста прерано, ќе си одам против себе, воопшто нема да си бидам достојна на самата себеси, сликата и вредностите кои што си ги имам поставено. За мене оваа тема е многу деликатна, можеби затоа што и првиот бакнеж за мене беше едно посебно искуство и за тоа чекав да го направам со вистинската личност, а не па за водење љубов. Можеби нема да чекам до брак, но ќе чекам се додека не ја најдам вистинската личност, ако воопшто постои таква..
Законски со полни 16 години можеш да одржуваш љубовна и сексуална врска со некоја личност... Но, полиција тешко дека ке те фати де Така да, кој кога сака
баш на оваа тема, многу ми е криво и очајна веќе станувам. ми минуваат годините( веќе 20 ги имам), а уште сум девица. Се чувам за некој што како што ми изгледа, нема намера да дојде, а шивотов ми тече значи најубавиве год. како девојче ги минувам...и кога ќе подразмислам ми паѓа тешко ќе ми отиде животов со чекање на него само за да ја загубам невиноста, а после веќе и ќе е доцна за да си живеам како што сите млади живеат. горда сум на себе што сум девица, но искрено понекогаш дури и се срамам и се мразам, јас светица ли ќе станувам, па да чекам дури до брак и да имам само 1 во животов кога сите на денешницава што се вика со полно се забавуваат. се надевам успеав да објаснам
Marc подобро да ти е криво и да си очајна што си сеуште девица,отколку да ти е криво. и да се каеш ако ја изгубиш невиноста со погрешна личност.