Ич да не ти е гајле, нашле некои да кажат кинески зид ами оние со 13 и 14 шо да кажам, тунел во кинескиот. Не е страшно само оваа година време е да најдеш некој да завршиш работа и да поуживаш малку.
Како што е нездраво да изгубиш невиност на 13-14, така е нездраво и да си зачепена до 24. Уште понездраво. За телото зборам и за организмот, не за некаков си измислен морал. Сепак, кој како си ја наредил така. Ниту едните ги осудувам, ниту другите, ниту па имам право. Тоа со кинескиот беше шега. Јес да стварно хименот и е веќе доста здебелен и ќе ја боли многу. Мада кој како си ја наредил, така нека му биде. Секој си има право на избор. Па и тие од 13-14 колку и сулудо да ви звучи.
Сплет на околности останала невина до 24. Не гледам ништо страшно во тоа. Треба да легне со било кој само да се откачи од тоа бреме? Не глумам морал, меѓутоа за многу девојчиња сексот е чин на љубов и не можат да легнат со некој без емоции. Ако морам да се одлучам повеќе оправдувам на 24 , отколку на 13. Газот не знаат да си го избришат, а се пердашат.
Јас не осудувам ниту на 24 ако е невина, ниту на 13 ако не е. Немам право на осуда. На крају краева, како што таа под сплет на околности е невина на 24, така и некоја од 13 не е. Во секоја втора тема на форумов мора некоја да каже: "Денешните девојки уште на 13, 14...". Ама тие девојки немаат секс самите со себе, ниту па со некој 60 годишен. И тие момци со кои спијат имаат толку од прилика години, но тие не се никогаш тема на муабет. Па на крају краева жената побрзо се развива од мажот и штом ја добие првата менструација може да биде сексуално активна и носеќа. Ако јас а и вие не сме го направиле тоа затоа што уште сме си играле низ маало, ете има некои што го направиле тоа. Место за осуда не треба да има. Никој не е ист со оној до него.
Имаш право. Секој со своето тело има право да прави што сака нели? Само кажувам што не е во ред според мене. Се што е претерано не чини... На толку рана возраст не си психички спремен за расудување. Телото созрева со менструацијата, но не сум сигурна дека и мозокот. И пак ќе речам, ваш живот значи ваши одлуки.
Имам 17 години и дечко кој живее во друга држава. Почнавме да се гледаме претходното лето и сега кога пак се враќа сака да имаме секс. Невина сум и никогаш не сум била близу до секс. Не знам дали сум несигурна од психички проблем или физички. Сакам да биде со него, но ми е многу страв од болка. Не се самозадоволувам, но немам проблем со напалување кога сум со него. Нормално, јас би знаела најдобро но мислите ми се помешани. Што мислите дека е правилно?
Јас мислам да немаш секс. Кај имаш 17, кај и тој па и во друга држава живее... Треба кога ќе дојде тука да сака да биде што подолго со твојата личност бидејќи после нема да те види, а не со твојата пичка којашто досеа не ја ни имал. Сеа, тука зависи и колку години идете, ама јас сепак сум да не праиш ништо. И јас на твои години сакав да го направам тоа, многу сакав, ама сега кога за еден месец ќе полнам 19, мило ми е што останав невина.
Претходното лето се гледавме, годинава е веќе посериозно... Блиски сме, прва љубов ми е. Чувствувам дека може да биде најбитната личност во мојот живот(иако не гледам светла иднина со убава врска). Исто, не знам дали улога игра тоа што никогаш не сум мастурбирала, а сум пробала повеќе пати. Не ми оди.
А дали тој отсекогаш живеел во друга држава или се преселил таму? Ако живее, направи го тоа ако си подготвена т.е ако ти се сака А тоа со мастурбирањето не игра голема улога ако тој е искусен, но сепак подобро ќе биде прво да почнете со драпање, па ако свршуваш така, тогаш преминете на следното ниво.
Што е толку страшно ако некоја девојка е невина на 24 години? Јас ја изгубив невиноста на 22 години, со маж ми (тогаш дечко). Едноставно, тогаш бев спремна. Немав намера да легнам со било кој само колку да не бидам невина. Секој има различно размислување за невиноста.
Која глупост .. Некои едноставно не го нашле партнерот со кој сакаат да ја изгубат невиноста. Не дека невиноста е света и треба да се чува до гроб, туку не се почувствувале подготвени или не почувствувале потреба. Нездраво било, како не. Нездраво е да закачиш СИДА, а не да бидеш девица на 24.
Абе шо се овие кинески ѕидови и глупости, исмејување као има 24 а уште е невина. Па шо дека е, нејзина ствар, ја па не ги оправдувам и глупост ми е шо имаат секс на 13-14 год. ко што кажа @Luna91 не знаат газот да си го избришат а спијат со кој стигнат. Јас бев девица до 24 години и не од шо немав со кој, едноставно не сакав да биде ради реда, сакав да биде со човек што го сакам и ме сака. И не гледам ништо лошо или чудно во тоа.
Сида прво и основно не се закачува преку вагинален секс. Поголема е веројатноста да закачиш во некоја нечиста клиника. А што се однесува до демек исмејувањето, @Umbrella22 немаше врска со тоа. И секако, колку што е нездраво да имаш секс на 12, уште по нездраво е да го немаш на 24 и немаш никаква потреба од тоа, барајќи изговори дека чекаш вистински човек некојси. Првиот не е битен, последниот е. Ако го бараш последниот во првиот, е*ати и љубовен и сексуален живот.
Ова доволно кажува за твојата информираност Сметам дека секоја понатамошна дискусија со тебе е како да зборувам со 10 годишно дете.. или евентуално со дрво.