vaka znaci ednas sum imala i sega vtoriov pat nikako nemozam mnogu me boli da mi pomognete nekako ? sovet?
Јас ја изгубив на 17 години и да дека сеуште бев како дете ама не се каам не ни чекав 3 месеци да поминат, се видовме едно 5 6 пати и бидна но не останав со него и после тоа цела година немав однос.
На 24 ипол, бев при крај со студии, и не се кајам, но ете. . . раскинавме. Чинам, дека поради тоа се разболев.
Можеби ќе е смешно можеби и не, дојдов во темава да дадам став и да ја кажам мојата ситуација во моментов. Не дека некој осудувам или нешто слично нормално секој си прави како што сака. За мене прерано е да се има однос на 16,17, па и 18год а да не зборувам порано. Сметам дека тој период е прекрасен за дружење и секако повеќе детски средношколски денови отколку размислувања околу првиот секс,кај ќе биде , каков ќе биде со кого и сл. Јас сум во врска 1година и 5 месеци со дечко ми, имам 19години и сеуште немам ништо такво со него секако дека имаме зборено на тема секс ама јас си имам кажано став и буквално не се обидел ништо за овој период. Додека пак другарките мои имаат дечковци по 1,2 месеци а веќе имаат редовни односи. Мислам дека не игра само улога девојката, и тоа каква улога има машкото во една врска на оваа тема. А"Ме чека" "му дадов" мене лично ми се ептен лоши. Никој не не чека тоа е момент кој е обостран ако има љубов а ниту пак нешто му даваме на некого...Не брзајте, се ќе биде во свое време верувајте.
21 и невина. Две годишна средношколска врска, па неколку месечна на факс и сега single. Не ме бива за авантури и one night stands. Ни потенцијален, ни врагови. Факултет, друштво се е супер. Само на ова поле "неостварена". (љубовно поле, не сексуално тоа ќе си дојде по првото)
За сите кои што немале секс до сега.. сексот не е ништо страшно.. не е нешто вау го напрајв ова. Секој го прави тоа. Сите имаат секс. Не е кизнај колкаво постигнување.. јас откако прв пат имав секс си реков вау се ''чував'' за шо? Ова е преубаво чувство и нормално е и често ја гледам неговата љубов во сексот секој допир, секоја нежност, потег.. никогаш не сум имала one night stand не ни планирам да имам. Ама тоа е ок за тие што сакаат. Имав потреба ова да го кажам затоа што често девојките, посебно, се плашат од овај чин, а не е ништо посебно, нели, дека секој го прави.. дури и животните .
Донекаде си во право, но да бидеме реални, повеќето од девојчињата почнуваат сериозни врски на 17-18 годишна возраст, и на тие години почнуваат со односи и тоа е сосема нормално. Ако имаш љубов, се чуствуваш спремен, тогаш зошто да не? Секако не се согласувам ако на тие години се менуваат дечковци на секои 3-4 месеци и со секој се впуштаат веднаш во тие води, уште помалку не оправдувам кога се почнува со односи 13-14 години, но за мене ајде да не кажам 17 но 18 ми е сосема во ред.
На 18 и не ми е мака и вие што се првете невини и чекате да поминат години години во врската за да имате секс не ве сфќам ова си е само мое мислење ако има љубов и ако се сакате нема причина да седете и да чекате да поминат 2 години па да имате односи и грешите ако мислите дека вашиот партнер е посебен и не мисли на секс никогаш затоа што вие сакате да испаднете дама што ќе ја изгубе невиноста на 20 и +. Сите машки мислат на тоа, не дека им е дојдено само до тоа да не се разбере грешка.
16,17,18? Неее... Ако си полнолетен, не си зрел. 20,21,22? Пак неее, уште не си зрел. Зборам од мое искуство и околку . Сметам и јас избрзав на овие години, иако сум со него во брак, можеше да се одложи, ама ете ми леташе паметот. Кога си сигурен дека тој е тој, дека ќе остариш со него, тогаш си зрел за однос. Сексуалниот односот е многу повеќе од задоволување на страсти. И на 20 кога мислеш дека е љубов, не е... Така да , вие што сте немале, размислете дали треба да се случи таму и тогаш или може да почека! Знам на 19/20год често слушав: амаа ако не му дадам ќе ми раскине! Поголема глупост немам слушнато. Значи тоа е како некој услов за да останете во врска, да не се насочи кон друга. Ако мислите дека само тоа е единствениот квалитет што го поседувате за да задржите некој во врска, напред!
Кој кога сака нека си ја "губи", негова работа. Нема да коментирам дали е прерасно или прекрасно. Не знам само луѓе каде ги наоѓате тие девојчиња што имале секс на 13/14 и од каде знаете дека имале? Се надевам дека таквите прашања на форумот не ги сфаќате сериозно зошто во голем случај се работи за тролови. А оние што имате по 18 години и врски, и се удирате во гради демек ме чека и многу ме сака само ќе се насмеам под мустаќ и толку. Не е мал бројот на оние со такви размислувања, а дечковците ги изневеруваат каде стигнат, нормално сите гледаат освен тие самите.