А како се чувствуваш ти? Идеалната возраст е индивидуална. Никој не можи точно да ти одговори на тоа. Кога ќе се чувствуваш релаксирано и спремно, тогаш е идеалната возраст.
Кажи ми причина зошто не? Некој може на 17 да се чувствува спремно, а некој на 27 да не е. Тоа е индивидуално. Некој ако се чувствува спремно сигуно нема да има поради тоа што го осудуваш годините.
Нема идеална возраст, кога ќе сакате и сте спремние ете тогаш. Се додека прашувате во форуми, не сте ни сигурни, ни спремни.
Идеална возраст е онаа кога девојката ќе биде 100 % информирана како се останува бремена и што треба да превземе за да се заштити од несакана бременост и спб. Исто, идеална возраст е онаа кога девојката ќе биде психолошки спремна сама да дигне телефон и да закаже гинеколошки преглед, сама да купи кондоми од маркет или да побара финансиска помош од родител во случај на здравствен проблем. Сексот е супер забавен ама е и обврска и ризик, така да, спремна на тој чекор е онаа девојка која во исто време, покрај убавото, ќе биде подготвена да се носи и со одговорноста.
Да не ме сфатиш погрешно дека ти се обраќам строго бидејќи си нова или нешто слично, ама навистина општо земено – на форум не е место каде треба да се бара одговор на вакво прашање. Никој нема апла да ти потврди и да те охрабри дека е идеална возраст, ниту пак се релевантни мислења од типот дека е неморал и многу погрешна одлука само заради фактот дека имаш конкретно волку години. Треба самата да си свесна колку си спремна и информирана, бидејќи освен да си психички подготвена – најважно е и да си запознаена околу СПБ и забременување.
Одлична возраст е. Тие што ти велат дека не е, ти се само љубоморни. Прави тоа што ти се прави, правилно е
на 16 години. не се каам воопшто прва љубов ми беше, и сакав едноставно се со него. врската не трае но не се каам што сум го тоа направила и онака не секогаш ја имаме онаа среќа на засекогаш
18 ипол негде, Господ и сите светци ги видов мислам декане дека останав после со него ама прва љубав заборава нема