Не е битно дали ќе имаш 18 или 23 години, треба навистина да го сакаш тоа. Со моите (само!) 15 години не сум психички спремна, без разлика на тоа што сум физички зрела за тоа.
Nа 15 год.ја изгубив невиноста и воопшто не се каам поради тоа,затоа што знам дека ме сака и јас го сакам,не сум го направила тоа од радозналост туку од љубов.....
imam 18 god i seuste ja nemam izgubeno nevinostaa ne znam kako ee i strav mi e do negdee oti site velat deka bolelo kakvo e cuvstvoto od ko ke ja izgubis nevinostaa ?
и јас сум истата!! понекогаш толку многу ми вријат хормони,страшно!! ама си велам,од кај знам дека ми се секса кога нез какво е чувството воопшто? Или шо е работата?? а со бившиот одев година и пол,ме чепкаше по некогаш таму доле,и ми беше ств убаво ама не се дадов!! хаха,така да,уште си одам невина....ееех
ако е од љубов не е ништо страшно, е сега не дека не боли, ама нема да ти биде криво после тоа, а ако не е е тогаш ако не одма, после некое време ќе си ги почувствуваш последиците...
abe od to so citam poke od pola ja imat izgubeno nevinostaa pa zato prasvam so kakoo me interesiraa iako imam 18 god cuvstvuvam deka ne sum seuste spremna za ta rab i mnogupati koga ke diskutirame so drugarkitee nekoj velatt demek 18 ko ke naprat ke imale seks ,nekoj vikat sega ako ne se takvovame koga jas mu velam cel zivot zeni ke bidite za cupinja nema da mozime da go vratime vremetoo i nekoj se soglasvat so mene nezz mozii neubo mislamm ili si se tesamm deka vkraj strav mi ee mn golema panicarka summ inacee interesna temata a uste pointeresnoo vaka so mozime mislenja da si razmenvamee
Za seks nikogas ne e premnogu kasno, ama koga ke dojdat godinite, so niv ke dojde i rabota,familija, pa uste povekje problemi... A kako se mnozat problemite so godinite, taka veruvajte deka pomalku ke vi e do seks. Iako imam procitano deka sredovecnite zeni najmnogu uzivale vo seksot i najlesno dozivuvale orgazam! Kako i da e, mladosta e tuka za da se iskoristat site nejzini prednosti, a tuka spagjaat i besnite hormoni, a so toa i jakiot seks. AMA da ne se preteruva, zatoa sto velam MLADOSTA, a ne PUBERTETOT ili DETSTVOTO! Pozdrav... P.S: Pogore procitav od Danna eden post, ako dobro sfativ, bese nesto vo kontekst "kako da znam deka sakam seks koga ne znam kakvo e cuvstvoto". Epa mnogu lesno. Odgovorot na prasanjeto si go dade i sama, a toa e koga rece deka ti e ubavo koga deckoto te "cepkal" tamu dolu. Istoto vazi i ako se samozadovoluvas. A jas na primer ne bev sigurna dali sum spremna, ama taa nesigurnost doagja samo od stravot deka ke boli. Toa garantiram!
za budala.sum-pa.sto kako mislis (после некое време ќе си ги почувствуваш последиците) so posledicii ako mozii poubo da kazis pozz
Јас ја изгубив невиноста на 16 години,си мислам дека требаше да чекам уште малку но така се случија работите,со дечко ми одевме 1 ипол година и воопшто немав притисок од него туку се случи така спонтано,од љубов.. Не се каам бидејки веке одам со истиот дечко 3 години и сексот само ни ја разубави врската,се сакаме и имаме милион заеднички планови за во иднина.. Мислам дека не е толку битно на голку години ке ја изгубиш невиноста ако тоа се случи со вистинската личност,некој на кој тотално му веруваш (али ипак за тие што уште не пробале,мислам од 17 натаму е идеалната возраст-иако јас поранив.)
На 23 години Сеуште не се каам, а не верувам и дека некогаш ќе се покајам, бидејќи беше со дечкото со кој сум сеуште во среќна врска и беше безболно и совршено Во мојот случај вредеше да се чека .. зависи од твојата ситуација... мене сите претходни дечковци ми беа идиоти и си останав така... се додека не го запознав дечко ми
па мислев на тоа ако го направиш тоа само зошто сите твои другарки го направиле или за да видиш како е па кога ќе имаш дечко и ќе сакаш да имаш односи со него тогаш ќе ти биде криво што не си се чувала за вистинскиот. Не мора цел живот да бидеш со него битно е да го сакаш, а он тебе, уште побитно
nema sansi da imam seks oti drugarkite go naprajle too i da probam kako so velis tii oti sakam prvio pat da mi bidi ubav i so toj so ke osetam deka go sakam,me saka oti mozi ke recis cudna sum ama vazna mi e nevinosta inace nikoja nemame pocnato od drustvoto so ta rabb, a za decko imam ama nejkam so odnosi seuste da pocnamm strav mi e da ne zgresam i posle cel zivot da si prefrlam edna pricina taja a druga pricina nekako se cuvstvuvam deka ne sum spremna za ta rab so znamm nekako sakam da si bidam cupe uste malku nejkam da brzamm
vo pravo si ako se sakame dvata zosto da ne, a strav mi e posle od ko ke imame odnosii da ne mi se skaraa ili da me iznevervaa so dr cupinjaa