Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На која возраст почнавте да користите шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од Rock-a-Fella, 1 мај 2011.

1. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Во прва година средно и тоа еднаш во неделата само во сабота кога ќе дојдеше време за излегување во кафич :lol: малку пудро, малку маскара,понекогаш некоја сенкичка и малку сјаче.

2. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Прва средно само коректор и моливче.. После се почнав така постепено да користам :)

3. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    17
    прва средно но многу ретко само за искачање :)

4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Одсекогаш сум се шлалкала со кармините на мајка ми, па така шминките не беа за мене нешто непозното,
    впрочен секоја од нас прва средба со шминки имала уште на најмала возраст.
    Прв пат почнав да користам шминка поозбилно за сликање на табло во осмо одделение.
    И тоа само со малку пудра, нешто сенка, римел малку и маскара и сјајче. После за полуматурата сама се шминкав. И после тоа почнав да се шминкам за на свадби, родендени чат-пат, за некоја слава. Ама не сум и роб на шминката. :!: И ден денес можам да излезам и излегувам од дома без грам шминка на мене.
    Сметам дека природно е најубаво. На училиште никогаш не појдов нашминката, ни кога се сликавме групно, тогаш едино ставав лабело или сјај.

5. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Kaко по мала сум си играла со шминките на мајка ми сум шљакала кармин на образи. Еве сега ставам само сјај и понекогаш ама ретко маскара обично кога одам на родендени и забави иначе за во школо не :)

6. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    хаха, јас уште од малечкаа ги обожавам шминките.Јас од 7 одделение користам маскара,сјајчиња и моливче а од 8 одд почнав да користам све.Сега најчесто ставам пудра,маскара и задолжително туш и сјај.

7. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Од многу мала. 6 то одделение можеби. Имав многу проблематично лице, цело црвено од брунчиња, и затоа рано почнав да користам пудра. Ставав и сенки, строго една иста боја до горе до веѓите :D Кога ќе видам една слика кај што сум сликата во жолта блуза и сина сенка се помочувам од смешки :D
    Се сеќавам дека едно време и устата ја опцртував со црно моливче :o :tmi: Зини земјо голтни ме! :lol:

8. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    шминка (сенки за очи, моливи за очи, сјајчиња) од 5-6 години ама онака скришно чепкав по шминките и накитот на мама xD со пудра почнав во 5то бидејќи имам мозолчиња..

9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Првпат ставив шминка на полуматурата(пудра,сенка,руж,кармин,маскара).
    А инаку сега кога излегувам ставам само сјај за усни и понекогаш маскара. :)

10. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Почнав да се шминкам на 13 години (седмо одделение) ставав само маскара и сјајче :)

11. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Уште од четврто. Креон. :tmi:
    Од осмо почнав со пудра, сјаеви и сите останати шминки.

12. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Во осмо и тоа за полуматурата :)
    Пред тоа само креон користев и сјај за усни.

13. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    За полуматурата прв пат пудри, сенки, креони.. А пред тоа само маскара и сјајче безбојно :)

14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не имамм почнато баш целосно,но од сите може да се каже дека ги имамм пробано.Сјајче користам секојднвно.А и за прослави се поднашминкувам... :makeup:

15. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Немаат сите мазно и меко лице на 12 години, некои девојчиња имаат многу проблематични лица и затоа ставаат пудра.

Инаку јас еве имам скоро 13 години, и моето лице е малку проблематично, ама не користам шминка воопшто. Освен за некои прослави, каде што ставам креонче и сјај за уста.

На MaggieTatum и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  16. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Зборував за тие што имаат, сами си создаваат проблеми. А тие што имаат ,добро, но сепак неможе да се спасиш од брунчиња. Нема такво што ќе спречи да испаѓаат.

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Па почнав од полуматурската

18. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Оваа година почнав и со маскарата,претходно беше само сијајчиња.Имам 12 :$
    Понекогаш ставaм и коректор,ама тоа е ретко,сепак ако имам баш некоја потреба за тоа,ама во просек немаm некои црвенила и има чисто лице,и не ми треба толку често.Инаку имам многу мерак за шминкање,коси правеше,средување нокти,така да дома што се немам правено,и на себе и на другарки.Шминки од мајка ми ,а и некогаш и сама си купувам од Оriflame и си вежбам по дома :*

19. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Па онака официјално целосно шминка носев на полуматура. Пудра ставив за прв пат, маскара и порано имам ставано, сјајче, сенка. За во школо не носам, ама за излагање да. :)

20. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    6.542
    Негде од 13 години почнав со креон и сјај и понекад пудра ( не знам зашто пудра коа не сум имала потреба, а ни сеа немам нешто многу) и така си останав се до 3та година средно. Тогаш почнав повеќе шминка да ставам сенки, маскари и слично :)