Најверојатно ќе почнам сега, во прва година средно. Сега користам само лабело, а за некои важни настани ставам маскара и моливче.
Од 10 години користам сјајче. На 12 за излегување,почнав маскара и некое сјајче/карминче.За посебни прилики и моливче ставам.
Не ставам многу козметики на мене, а шминки најмалку. За ни една пригода не сум ставила маскара, пудра, сјај. Лабело ставам кога е ладно ставам.
Оваа лето, т.е на 15 години. Само гледам да не се натрупам многу, сепак повеќе сакам кога сум без шминка.
Како помала братучедка ми ме шминкаше, (ми ставаше само кармин и маскара) а сама почнав во 8 одделение.
Од полуматурската па навака. Ама и сеа не користам којзнае колку шминка. Само туш, маскара и сјај секојдневно, за посебни прилики може да ставам сенка, кармин и коректор колку да не личам на зомби.
уиии од кога знам за себе, ми беше пасија како мала а ‘‘професионално‘‘ од 6 одд кога почнав да излегувам Се сеќавам ставав само црна сенка и маскара и кармин норамлно,туш беше мишн импосибл да ставам едноставно не ми успеваше правата линија Филмот беше ол блек де бевме рокерки, панкерки од кајзнам шо ,ама карминот мораше да биде црвен оти мама таков користеше а ја и го крадев сопстевн тоа време немав
На 16 години само маскара и лабело, сенки,руменило и пудра почнав на 18 гoд така со време скоро се користам
Од многу малечка, срам да ми е. 10/11 години имав кога за прв пат си ставив црн креон,и тоа ставав мноогу ретко.Но битно од мала го испробав. Редовно почнав да се шминкам на 13 и пол/14 години.Во ова спаѓа маскара,туш, моливчиња, сјајчиња со впечатлива боја и течна пудра.Со сенки сеуште не сум добро испраксирана, а и не осеќам некаква потреба од нив.
Уште од прваче бе си се шлакав со оние детскине шминки од лепешки направени,па на мајка ми и земав, и си ставав тајно во второ одделение во школо кога одев Ама каков Дадар сум била,џоа Биди и Бади се шлакав како пица бев во лицето Па ме миеа учителките и сеир ми фаќаа
Јас уште од мала експреиментирав како вапцано јајце се правев А,инаку почнав годинава да се шминкам само со маскара и лабело/сјајче ама не секој ден.