Од мала сум и ги упропастувала шминките на мама,а од минатата година почнав редовно да си ставам креон и маскара др не
Некаде прва година средно ептен несмасно пробував да си ставам моливче,маскара,сјај. Во трета прв пат малце коректор/пудра, руменило,маскара и сјај. А,за по дома од мала си играв со шминки,ама забрането ми беше да ги ставам на лице. Иако и тоа се случуваше скришум.
На 13год. почнав но само маскара и сјај користев. На 14 прв пат ставив пудра и молив на очите. На 15 почнав да користам туш за очи. И тако даље
На 15 години само онака, со моливче, и сјајче. Абе детенце се радував, после постемено почнав пудра, и др помадици. Сега можам да кажам дека станав експерт во шминкањето.
уште од детенце на 13 год возраст мајка ми малце викаше по мене ама јас неја слушав воопшто си терав по свое сеа човек да ме праша зошто стварно незнам дали брзав да пораснам или незнам што најпрво користев црно моливче и маскара појќе би сакала да останев на тоа ама ете.... подоцна добив некој гооолем интерес за шминка сега имам 20 год и веќе ми е здосадено да се шминкам ама што да правам голем љубител сум на шминката од дома без шминка нема шанси да излезам ми се има случено неколку пати ама негде длабоко во душата се чувствувам како да не сум тоа јас
Прв пат правилно нанесов шминка во осмо, на полуматура. Пред тоа редовно си ставав само течна пудра и ништо друго, лабелото или безбојниот сјај не ги сметам воопшто за некаква шминка. Во средно почнав да си ставам и руменило, за да престанат да ме прашуваат „дали си болна, да не ти е лошо...“. Навистина ме вадеше од такт, не сум јас виновна што сум бела и што имам подочници кои ниту коректор не ги сокрива, побогу. Цело средно си го поминав така, ретко ставав маскара и тоа само во четврта, зашто никогаш не ми беше некое задоволство да се шминкам за на школо, не бев таква, само сакав да изгледам пристојно и навистина ми успеа.
Па вака сега имам 14 год. и не користам шминка секојдневно само во ретки прилики (излегување,свадби и слични работи) кога излегувам најчесто ставам коректор пудра маскара и сјајче и мислам дека тое е сосем доволно но и не излегувам често..Кога сум на посебни прилики како свадби и слично овен горенаведените знам понекогаш да ставам и туш и тоа е се..
Иам 13 ипол 14 години и носам ако може да се нарече шминка ....римел,лабело во боја и толлку.Римелот за искачање,роденден,свадба.Али у умерена количина а не трепките ко на камила да ми се
На 13ипол почнав да користам ББ крем и после на 14 почнав да ставам туш и маскара само за излегување .
Kako mala redovno se sminkav se praev ko klovn a oficijalno pocnav da se sminkam na 17 godini samo maskara i nekoe nezno karmince isto i sega po edna godina
Можеби најкоректно би било да прашам тука.... сега завршив основно и до сега за на школо не сум ставила грам шминка зошто срам ми беше така да идам на часови. Е сега прашање ми е, дека од септември ќе почнам прва година средно и дали би било претерано ако ставам малку течна пудра на бубулиците кои ептен се познаваат и за да не бидам така бледа малку маскара?
До 3та година средно незнаев што е тоа пудра. Е, веќе после тоа, секој викенд кога излевам, морам да сум со шминка.