На која возраст почнавте да користите шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од Rock-a-Fella, 1 мај 2011.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Шминка почнав да користам во 8 одделение, ја користев течната пудра на јанг дерм за да ги прекријам акните кои почнаа да ми искачаат, а кога почнав во средно користев маскара и сјај. и така. :D

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас не се сеќавам, средно некаде изгледа. Мајка ми ми кажува дека ни како мало не сум била заинтересира на шминки, за разлика од сестра ми која цело време и крадела сенки и кармини и се мачкала :) Јас не сум имала никаква желба ниту да пробам. Во средно не се шминкав за на школо зашто имам чисто лице не ставав пудра, а креон ставав така почесто и тоа е се. За викендите пудра, маскара и сјај ми беа врв :)
    Сега за преку ден ставам пудра, креон и руменило. А за навечер во зависност од пригодата, знам понекогаш и да експериментирам со сенки

3. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    од 18 ама јас претпочитам природна убавина :D

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мислам дека беше на 15-16 години кога започнав со средно училиште ама се шминкав само маскара, само за излегуање ставав течна пудра и креон

5. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    Јас почнав во 8-мо да ставам малце пудра, оти тогаш започнаја да ми се појавуваат мозолчиња и маскара ништо друго, ама ставав само кога одев на родендени или ретко кога ќе излезевме со другарките :lol: . Потоа во средно започнав да се шминкам малце поќе т.е. ставав некогаш плус руменило и сјај.

6. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Активно? :^)
    Најверојатно втора средно.
    До осмо ставав само сјај и креон некогаш, во прва мислев дека се шминкам ама не се шминкав.. :D

Летото прва кон втора почнав да се вежбам по дома, и да учам. :)

7. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ух многу касно од денот на мојата матурска така почесто, меѓутоа не сум многу љубител на шминка! А доколку ја користам сакам да биде нешто едноставно, нежно и не нападно.

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Па некаде 8-мо одделение онака почнав по малце , за полуматура :) потоа од прва година средно почнав секојдневно да користам :)

9. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    Па за матурата, значи на 18 години.

10. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    5.205
    Од матурата па навака активно си користам шминка значи од 18 години :)

11. annie.bt.97

annie.bt.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    17
    па вака со маскарата се запознав во 7 одделение (13 г)сјајот го користам од 11-12 год пудрата не ми е потребна имам многу Чисто лице а неогаш за излегување клавам руменило и туш или моливче :makeup:

12. Lady-Love

Lady-Love Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    почнав да се шминкам во осмо одделение.најпрво ставав само маскара и сјајче (понекогаш за на училиште) а за излегување стално.потоа почнаа да ми се појавуват и мозолчиња и сакав да ги прикријам некако па така почнав да го користам и коректорот.кога немав коректор а несакав да ми го гледаат лицето со мозолчиња започнав и со пудра(камена).креон почнав да ставам од нова година па наваму и тоа само за излегување на вечер но не стално.на професиоланен шминкер исто така бев за прв пат во осмо за на брачедами свадбата и бидејќи мајка ми се шнимкаше сакав и јас и потоа и за полуматура бев на професинален шминкер. :$ :$ :$

13. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    на 15 год ама со мн малку моличе и сјај а од 18 год со пудри сенки руменила......... :lol: :lol: :lol:

14. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    до 18 год дури учев средно се шминкав само онака за излегување и тоа само пудра креон и маскара а за на фах почнав понекогач да се шминкам и за на предавања зависи колку ќе бев навреме станата :D

15. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    На некои 13 год.

16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Почнав да се шминкам на 12 години,и тоа од старт со црни креони и мнооогу слоеви на маскара.
    Плус сјај,задолжително.
    Никој не ми веруваше дека сум толку мало :P

17. crnobelisvet

crnobelisvet Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    од 7 одделение одкако почнаа акните да ми излегуваат,почнав со пудра и ништо друг,потоа маскара и сјај,не сакам многу јак шминка :D

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Уште од ептен мала, се криев со карминот на тераса. И карминот ми беше и сенка и кармин. И после кога ќе ме видеше татко мии... Црвена цела.. :o
    А вака за шминкање.. немам поим искрено. Од помала возраст, но многу малце. Ич не користам шминки, иако имам. Само маскара (еднаш во 3 месеци), а сјајче уште поретко. :!:

19. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    На 14 години, малку експериментирање со креони и слични глупости, за на крај да останам на крем пудра и маскара. И до ден денес само тоа...

20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    на 15 години, иако сега ептен ретко употребувам :)