Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На која возраст почнавте да користите шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од Rock-a-Fella, 1 мај 2011.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    I јас невиноста со шминкањето ја изгубив на полуматура, прв пат ставив за сликање за табло за полуматура. И после за матурата и така продолжив да се шминкам.

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    На 13 почнав да ставам креон, маскара и сјај. Сепак сеуште немам почнато да се шминкам активно, онака само за посебни пригоди што се вика :D

3. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Мислам дека кога бев 7-мо одделение прв пат ставив шминка на лице. На 13 години. :)

4. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    Јас на 11 години сум ставала кармин па сјај врз него за во школо :D Но што да правам многу убава боја излегуваше

5. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Па почнав да се шминкам на 14 години. Ставав пудра, маскара, креон и сјај. Но потоа почнаа да ми излегуваат брунчиња од пудрата и престанав да се шминкам. Сега само некогаш ставам маскара и ла бело на устата.

6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Во седмо. На 12 ипол некаде. Ама, никогаш не сум ставала пудри, коректори...
    Само сјај, малце маскара и тоа. :)

7. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Седмо и јас,и најмногу се каам за тоа.Сега да се врати ич не би започнувала немие потребна.

8. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    7мо. и многу се каам. :|

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    шесто/седмо..ептен рано,кога ќе подразмислам сега,али тоа е :D

10. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    во прва средно :D :D

11. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    САмо ги променувам годините...15-16 не се сеќавам точно,и потоа од 23 почнав да гористам сенка,бидејќи пред тоа носев очила

12. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    мислам дека 13-14 години почнав со малку креон на долниот дел од окото,а веќе понатаму си дозволував да ставам и маскара,пудра и сјај. :) не дека помина премногуу време од тогаш,но сега користам СЕ! :lol:

13. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    прво ставав само маскара после маскара+ молив .. и така
    тоа беше 7мо или 8мо незнам 15 години имав :D
    ја глеав мајками и тоа..

14. Downy

Downy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    43
    На 14 години отприлика... почнав со пудра моливче и маскара ... :)

15. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Прв пат ставив пудра за полуматура и тоа само на некои делови од лицето што сакав да ги израмнам,тогаш тоа беше ново за мене и не сакав да бидам како порцеланска кукла :D
    Претходно користев само креон и маскара и тоа само за специјални прилики,а сега обожавам да се шминкам,користам се' :)

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    17.174
    Ја и како помала сум се шминкала на 9-10 години..кога мајка ми е на работа и со другарка ми земеме шинките се заклучеме у купатило и не ти пудри не ти сенки, ружуви дрн. дрн. ама тоа само онака дали 7-8 пати месечно :lol:
    И сеа знам некогаш така да си ги земам шминките и да испробувам де овака де онака иначе онака активно да ставам креон и маскара почнав на 12 години и фрц готова сум нашминкана за да шетам по парко :lol:
    Сеа исто ставам само маскара икреон за шетање а кога треба негде на друга некоја пригода па пудри па триста чува .. :D

17. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    850
    Јас почнав со малку шминка,ама многу рано според мене - 12 год. Што да правам,тогаш ме фати пубертет и никој не слушав,си терав по свое. Почнав редовно да ставам пудра за на школо,зашто лицето ми беше мрсно и со ситни мозолки.Ставав и креон и маскара ама никако за на школо,туку за излегување в град.Ставав и сјај уште од помалечка :D
    Сега не користам пудра зашто лицето ми е чисто,ама користам креон,маскара и туш за излегување.Сенка и кармин немам ставено и не планирам во скоро време,тоа искрено според мене е некако посериозна шминка и некако теткесто ќе изгледам со неа,барем така мислам.Се во свое време.
    За на школо ставам само креон и сјај :) Колку да не бидам како од спиење станата, а инаку мои соуенички секојдневно идат нашминкани како за на свадба :tmi:

18. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    476
    На 16-17!
    Во тоа време мајка ми беше зачленета во Орифлејм, а нели тогаш да имаш шминка од оваа марка ти си бог и Батиње! :rofl: :rofl:
    Дома имав еден тон шминки и тоа нови, неотпакувани...уффф кое чувство го имав. Така малку по малку почнав да си се шминкуцкам :makeup: ама само малку сенка, моливче и обавезно маскара. Но само за излегување. А за во школо (3-4 та средно) само маскара. И така од тоа време па се до ден денес, никаде не одам пред да ставам маскара, ете тоа ми останало.
    Кога си ги гледам сликите од полуматура... мила мајко :lol: :lol: нешто као руж, божем некоја сенка и тоа беше се.
    :inlove:

19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Мислам на 14 години, кога почнав со средно :)

20. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    на 14 тогаш ми влегоа бубаЧките :D