На која возраст почнавте да користите шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од Rock-a-Fella, 1 мај 2011.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    I јас невиноста со шминкањето ја изгубив на полуматура, прв пат ставив за сликање за табло за полуматура. И после за матурата и така продолжив да се шминкам.

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    3.162
    На 13 почнав да ставам креон, маскара и сјај. Сепак сеуште немам почнато да се шминкам активно, онака само за посебни пригоди што се вика :D

3. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Мислам дека кога бев 7-мо одделение прв пат ставив шминка на лице. На 13 години. :)

4. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    Јас на 11 години сум ставала кармин па сјај врз него за во школо :D Но што да правам многу убава боја излегуваше

5. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Па почнав да се шминкам на 14 години. Ставав пудра, маскара, креон и сјај. Но потоа почнаа да ми излегуваат брунчиња од пудрата и престанав да се шминкам. Сега само некогаш ставам маскара и ла бело на устата.

6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Во седмо. На 12 ипол некаде. Ама, никогаш не сум ставала пудри, коректори...
    Само сјај, малце маскара и тоа. :)

7. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Седмо и јас,и најмногу се каам за тоа.Сега да се врати ич не би започнувала немие потребна.

8. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    7мо. и многу се каам. :|

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    шесто/седмо..ептен рано,кога ќе подразмислам сега,али тоа е :D

10. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    во прва средно :D :D

11. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    САмо ги променувам годините...15-16 не се сеќавам точно,и потоа од 23 почнав да гористам сенка,бидејќи пред тоа носев очила

12. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    мислам дека 13-14 години почнав со малку креон на долниот дел од окото,а веќе понатаму си дозволував да ставам и маскара,пудра и сјај. :) не дека помина премногуу време од тогаш,но сега користам СЕ! :lol:

13. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    прво ставав само маскара после маскара+ молив .. и така
    тоа беше 7мо или 8мо незнам 15 години имав :D
    ја глеав мајками и тоа..

14. Downy

Downy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    43
    На 14 години отприлика... почнав со пудра моливче и маскара ... :)

15. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Прв пат ставив пудра за полуматура и тоа само на некои делови од лицето што сакав да ги израмнам,тогаш тоа беше ново за мене и не сакав да бидам како порцеланска кукла :D
    Претходно користев само креон и маскара и тоа само за специјални прилики,а сега обожавам да се шминкам,користам се' :)

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    17.466
    Ја и како помала сум се шминкала на 9-10 години..кога мајка ми е на работа и со другарка ми земеме шинките се заклучеме у купатило и не ти пудри не ти сенки, ружуви дрн. дрн. ама тоа само онака дали 7-8 пати месечно :lol:
    И сеа знам некогаш така да си ги земам шминките и да испробувам де овака де онака иначе онака активно да ставам креон и маскара почнав на 12 години и фрц готова сум нашминкана за да шетам по парко :lol:
    Сеа исто ставам само маскара икреон за шетање а кога треба негде на друга некоја пригода па пудри па триста чува .. :D

17. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    867
    Јас почнав со малку шминка,ама многу рано според мене - 12 год. Што да правам,тогаш ме фати пубертет и никој не слушав,си терав по свое. Почнав редовно да ставам пудра за на школо,зашто лицето ми беше мрсно и со ситни мозолки.Ставав и креон и маскара ама никако за на школо,туку за излегување в град.Ставав и сјај уште од помалечка :D
    Сега не користам пудра зашто лицето ми е чисто,ама користам креон,маскара и туш за излегување.Сенка и кармин немам ставено и не планирам во скоро време,тоа искрено според мене е некако посериозна шминка и некако теткесто ќе изгледам со неа,барем така мислам.Се во свое време.
    За на школо ставам само креон и сјај :) Колку да не бидам како од спиење станата, а инаку мои соуенички секојдневно идат нашминкани како за на свадба :tmi:

18. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    На 16-17!
    Во тоа време мајка ми беше зачленета во Орифлејм, а нели тогаш да имаш шминка од оваа марка ти си бог и Батиње! :rofl: :rofl:
    Дома имав еден тон шминки и тоа нови, неотпакувани...уффф кое чувство го имав. Така малку по малку почнав да си се шминкуцкам :makeup: ама само малку сенка, моливче и обавезно маскара. Но само за излегување. А за во школо (3-4 та средно) само маскара. И така од тоа време па се до ден денес, никаде не одам пред да ставам маскара, ете тоа ми останало.
    Кога си ги гледам сликите од полуматура... мила мајко :lol: :lol: нешто као руж, божем некоја сенка и тоа беше се.
    :inlove:

19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Мислам на 14 години, кога почнав со средно :)

20. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    на 14 тогаш ми влегоа бубаЧките :D