I јас невиноста со шминкањето ја изгубив на полуматура, прв пат ставив за сликање за табло за полуматура. И после за матурата и така продолжив да се шминкам.
На 13 почнав да ставам креон, маскара и сјај. Сепак сеуште немам почнато да се шминкам активно, онака само за посебни пригоди што се вика
Јас на 11 години сум ставала кармин па сјај врз него за во школо Но што да правам многу убава боја излегуваше
Па почнав да се шминкам на 14 години. Ставав пудра, маскара, креон и сјај. Но потоа почнаа да ми излегуваат брунчиња од пудрата и престанав да се шминкам. Сега само некогаш ставам маскара и ла бело на устата.
Во седмо. На 12 ипол некаде. Ама, никогаш не сум ставала пудри, коректори... Само сјај, малце маскара и тоа.
САмо ги променувам годините...15-16 не се сеќавам точно,и потоа од 23 почнав да гористам сенка,бидејќи пред тоа носев очила
мислам дека 13-14 години почнав со малку креон на долниот дел од окото,а веќе понатаму си дозволував да ставам и маскара,пудра и сјај. не дека помина премногуу време од тогаш,но сега користам СЕ!
прво ставав само маскара после маскара+ молив .. и така тоа беше 7мо или 8мо незнам 15 години имав ја глеав мајками и тоа..
Прв пат ставив пудра за полуматура и тоа само на некои делови од лицето што сакав да ги израмнам,тогаш тоа беше ново за мене и не сакав да бидам како порцеланска кукла Претходно користев само креон и маскара и тоа само за специјални прилики,а сега обожавам да се шминкам,користам се'
Ја и како помала сум се шминкала на 9-10 години..кога мајка ми е на работа и со другарка ми земеме шинките се заклучеме у купатило и не ти пудри не ти сенки, ружуви дрн. дрн. ама тоа само онака дали 7-8 пати месечно И сеа знам некогаш така да си ги земам шминките и да испробувам де овака де онака иначе онака активно да ставам креон и маскара почнав на 12 години и фрц готова сум нашминкана за да шетам по парко Сеа исто ставам само маскара икреон за шетање а кога треба негде на друга некоја пригода па пудри па триста чува ..
Јас почнав со малку шминка,ама многу рано според мене - 12 год. Што да правам,тогаш ме фати пубертет и никој не слушав,си терав по свое. Почнав редовно да ставам пудра за на школо,зашто лицето ми беше мрсно и со ситни мозолки.Ставав и креон и маскара ама никако за на школо,туку за излегување в град.Ставав и сјај уште од помалечка Сега не користам пудра зашто лицето ми е чисто,ама користам креон,маскара и туш за излегување.Сенка и кармин немам ставено и не планирам во скоро време,тоа искрено според мене е некако посериозна шминка и некако теткесто ќе изгледам со неа,барем така мислам.Се во свое време. За на школо ставам само креон и сјај Колку да не бидам како од спиење станата, а инаку мои соуенички секојдневно идат нашминкани како за на свадба
На 16-17! Во тоа време мајка ми беше зачленета во Орифлејм, а нели тогаш да имаш шминка од оваа марка ти си бог и Батиње! Дома имав еден тон шминки и тоа нови, неотпакувани...уффф кое чувство го имав. Така малку по малку почнав да си се шминкуцкам ама само малку сенка, моливче и обавезно маскара. Но само за излегување. А за во школо (3-4 та средно) само маскара. И така од тоа време па се до ден денес, никаде не одам пред да ставам маскара, ете тоа ми останало. Кога си ги гледам сликите од полуматура... мила мајко нешто као руж, божем некоја сенка и тоа беше се.