Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На која возраст почнавте да користите шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од Rock-a-Fella, 1 мај 2011.

1. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    На 15 онака, пред тоа само некад ставав маскара и сјајче а сега малце пудра да покријам некогаш бубулички, маскара и сјајче :)

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Од многу мала, почнав да се чкртам со шминките на мама, го облекував нејзиниот невестински фустан и мислев дека сум Мис на свет (се додека еден ден не паднав по скалите, испреплетена со нозете низ фустанот!) :rofl:

А иначе шминка за пред народот, :lol: прв пат ставив на 13 години и тоа беше моливче црно на очите, па после за полуматура ставив и крем пудра, малце сенка, сјајче и слични ствари! Долго го чекав тој момент, да ставам шминка и да се прошетам нашминкана пред сите, ама па затоа денес речиси го мразам тој момент пред излегување од дома и скоро секогаш правам по некоја грешка во шминкањето па морам од почеток ! :lol:

3. billyy

billyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    15
    Па ни сега на 26 год не се шминкам многу. Имам чисто лице и само зимно време ставам пудра. Почнав да користам маскара и кармин некаде во средно, тогаш ми беше поинтересно да се шлакам. Сега само сјајче, маскара, малку моливче на краевите на очите и тоооолкууу

4. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    504
    При крај на трета година средно почнав да ставам пудра и моливче.

5. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    па сеа ова годинаама не се шминкам секогаш некогаш дури и за излегвање не клавам ретко клавам
    најчесто само сјај и маскара моливче неможам да поднесам многу кје го размачкам :P

6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Од осмо одделение. Тогаш памтам ставав пудра римел и црно моливче (и секако сјај за уста).. Леле па тоа црно моливче кога ќе го збрцав внатре од внатрешна страна на окото незнам како сум го ставала... Подоцна почнав да ставам и руж (некоја розева нијанса знам ставав долг период а таа воопшто не ми одговара со тенот. Со текот на времето научив што ми одговара што не, се усовршив во шминкање (дури сите другарки и цел комшилук го шминкам за свадби, родендени, прослави..) а сега јас сум таа што не става многу шминка (како налага прилика, секако)... :)

7. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    8-мо права воздраст за користење шминка :!:

8. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Почнав негде седмо или осмо одделение со сјајче, маскара, моливче. Во средно почнав да ставам пудра и да експериментирам со некои сенки. Пред околу година (имам 18) научив добро да нанесувам пудра и да ставам туш, и така се шминкам и до ден денес.

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Шминка почнав да користам на 17години, во 3та средно :) претходно излегував меѓутоа ништо не става, дури ни сјај на уста :tmi:

10. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Не сум голем фан на шминка. Уште од мали нозе сум навлечена на сјај од проста причина што устата ми испукува. А иначе другиве шминки како маскара, сенка, моливче итн ги користам само на многу ретки прилики или кога ќе ми текне нешто што би можело да ми стои па го испробувам.

11. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Во 8-мо одделение почнав да експериментирам со шминкање.Од прва година средно веке континуирано користев шминка.За школо само маскара колку што се секавам, а за излегување ааааа, све и свашта :rofl: тешка шминка на младо лиценце-катастрофа.Тоа е онаа фаза кога сакаме да делуваме посериозно и која верувам сите ние ја поминуваме.
    Со тек на време, за срека фазата ,,кловн,, ми помина.
    Денес се шминкам дискретно, би рекла.Течна пудра, маскара, руменило и карминче или сјај.Но, никогаш не излегувам од дома, ниту пак пречекувам гости дома без шминка.Тоа ми е правило.

12. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Ами не знам, точно кога сум почнала да користам шминка ама не сум некој обижавател на шминка, и кога користам тоа е минимално, некоја пудра за лице, малку маскара и молив, сјајче и тоа, ина4е можеби од кај 16 години да ре4еме....

13. FashionMonster

FashionMonster Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    67
    Осмо одделение. :)

14. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Јас почнав да си ставам римел во 6 одд. ама многу ретко, а сега си ставам најчесто само креон и тоа многу ретко :D

15. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Јас си почнав од шесто или седмо одделение мислам, само маскара и сјај понекогаш, ама не на училиште и тоа само кога стварно сакав.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.655
    Допаѓања:
    106.720
    Прв пат почнав да користам шминка на 15 години , прва година средно.

17. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Лани т.е осмо оделение ама не многу онака малцее пудра,маскара и сјајче :)

18. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Од лани (13 год.) :makeup:

19. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    На 14-15 години :)

20. Princess.Serena

Princess.Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    102
    Јас во второ одделение си ставав римела. Детска работа, гледав од сестра ми. :D :D