Феминки пофалете се на колку години сте научиле да читате,јас на пример научив да читам нешто од нешто на 5 ипол години.
Дома ја у4ев азбуката уште од 6 години,ама во школо тргнав во 7 ипол,скоро 8 и тогаш (тогаш по4нав прво одд)сум нау4ила мн убаво да 4итам.
Како бе на 5 години? Сега на 5 години не се тргнува на школо, веќе од 6, па така и јас тргнав тогаш. На 7 години читав, ама не течно, се плеткав, врткав, на памет нешто. Е веќе од 8 години па натака одлично читав, што се вика течно.
Јас на 4 години, озбилно, и тоа течно. Кога тргнав во школо сите тутуле - балиња само јас и уште едно девојче знаевме да читаме, и тоа она сецкаше. Абе, учен човек бе јас.
На 4 научив и да читам и да пишувам.Како што викаат моите сум била темпераментно детенце. А на 6 години инаку трганв нашколо
Веќе на 5 години знаев течно да читам. Не знам што е толку чудно тоа. Јас, лично сум покажувала интерес за читање и пишување на 4 години, па мајка ми ме научи.
Дедо ми на 5 години ме научи да читам и читав доста течно. Веќе на 6 научив да читам и латиница,зошто поголемите братучеди знаеа па сакав и јас.
Во забавиште (значи негде 5ипол. 6 годиники сум била) си читав ок и течно, но кога даваа филм на телевизија јас плачев дека буквите ми бегаа не успевав да ги дочитам до крај. Веќе во прво одделение успешно читав и од филм