Од кога почнав убаво да зборувам од 3 и пол годинки читав по малку, а веќе од четири, четири и пол течно читав..
ne se sekavam tocno no veke vo zabaviste znaev da citam i pisuvam ,pa duri i angliskata azbuka i plus znaev angliski po nesto ko za malo dete...sigurno nakaj 4 ipol 5 godini sum naucila
Абе јас уште на 4 години знаев мама, мамо, тато, тата, и сите имиња и презимиња, да не ги откиривам.. Ама се научив да читам кога бев во забавиште. Сама научив. Значи на 6 години. Знам дека во тоа што ни беше ко клас во забавиштето, само бевме 2 девојчиња што знаевме да читаме приказни.
на 5 годинки 2 години пред да почнам на училиште..Мојот сакан дедо викаше дека треба да ми е досадно на училиште затоа што сум знаела поише од учителките
Веќе на 3 ипол почнав да ги учам буквите, а на 4 знаев да читам. Интересно ми беше да учам, не ми беше жал и да пропуштам некоја игра надвор со другите деца, за да останам дома да учам да читам. Тоа повеќе ме исполнуваше. На 5-6 години почнав да учам и латиница, затоа што почнав со некој почетен курс по англиски.
на 5, имаше деца и на 4, а сега гледам дека тек на школо кога заодуваат почнуваат да учат. Им се скратувало детството.