Ме воспитаа како христијанин али не се наоѓам во тоа. Духовен човек сум, не религиозен. Али ако би морал да бирам религија, би рекол Таоизам.
Има насилство во твојата и тоа премногу. Тој што е роден од муслимани, по автоматизам е муслиман, а ако сака да промени вера тогаш му следува смрттна казна. Кај нас можеш да бираш и никој нема за ништо да те казни. Не се прајте нешто што не сте. Ние не го огрдуваме исламот, доволен си е самиот тој и следбениците негови, Ние само ја гледаме и кажуваме реалноста. Нели е заповедно да се убијат сите црни кучиња? Нели е заповедано да се убиваат неверниците? Нели е заповедано да се убие предавникот. Коа црна убавина ја има овде, кога секој втор збор е убиј или казна или роб. Да вие сте/ се нарекувате алахови робови, додека нас исус не нарече божји чеда/деца. фала многу пријатно
vie samo loso gledate kon Islamot, zs taka vi pasira, aloo luge poglednete na ubavinite na islamot, ama ne, vie samo kazuvate loso na koe veke ke ve ignoriram I nema da vi se objasnuvam cao pozz....
Иако сум роден во Христијанско семесјство, не се пронаоѓам таму. Не сум верник во Бог именуван според било која религија. Верник сум. Во позитивна космичка енергија и во бесконечната моќ на себе си како човек. Просечноста на лугето ја гледам кога нивната религија ќе ја искажат како ЕДИНСТВЕНА И ВИСТИНИТА.
Првославна христијанка. Верувам во нашиот Бог, во нашата вера, постам редовно, се молам и одам во црква. Овие работи за мене се прекрасни, верувам и чуствувам дека Бог ми дава мир спокој трпение и сила. Откако почнав почесто да го применувам сето ова што нашиот Бог ни го подарил се чуствувам многу посилно. Исто така верувам и во божји чуда и во секој збор кажан за манастирите и црквите.
Православна христијанка. Верувам во Господ, се молам и одам во црква. Ја сакам својата вера, но ја почитувам туѓата.