Друго, но повеќе ми сметаат Атеисти отколку религиозни луѓе да бидам искрен. Како да не се организирана група.
Ti napravil ateist nelogas nesto loso sto pisuvas deka ti smetaat. Vaka da ti kazam moralot i religioznosta nemaat nikakva vrska, kako kje se odnesuva poedinec so tebe zavisi od negovata dusa i covecnost, ne religija. Poznavam eden kup lugje sto za sebe velat deka se religiozni a pravat neverstvo(preljuba) sto e mnogu loso ne samo od religiozen aspekt tuku najvazno od moralen. Jas sum Ateist i mozam so mirna sovest da kazam deka sum mnogu pocovecna od eden kup "religiozni" sto pravat se i sesto i cekaat gospod da im prosti. Jas pred da napravam nesto razmisluvam da ne im nastetam na drugite, a ne razmisluvam gospod da mi prosti. Se nadevam bev jasna. Pozz Od cista kultura vrakjame navistina se rodi ili navistina voskrese ako nekoj prv ni rece, a nie ako prvi se obratime vikame samo srekjen praznik bez razlika za praznik od koja i da e religija da se raboti. Jas sum Ateist i ne se plasam da kazam kaj mene doma sum vtora generacija ateisti i moite roditeli se ateisti. Hahahhhaaaha pateticno i pomalce za gref sam se koci covekot so umot sto go ima a sigurno koga kje e bolen bara pomos od lekar poso gospod nema da go izleci haha. Edna mala potsetka za covekot- i medicina spagja vo grankata na Nauki so fakti i dokazi , ne e bolnicana crkva ili dzamija, sinagoga... Svesta ne mi dozvoluva da veruvam vo religija. Biolog sum po zanimanje i ednostavno znam deka nisto ne ide vo prirodava ko so objasnuva religijata.
Во минатото ќе горевте во првиот круг од Пеколот, но по се изгледа дека и иве имате шанса да влезете во рајот.
^ дечко, не постои рај и пекол според моите сфаќања и логика што ја барам во се. Постои почеток и крај.
Од прашина настанавме, прашина ќе се сториме и ќе отидеме во рајот. Очекувам да има бесплатни концерти и млади девојки.
Епа тоагаш си ја утнала темата, обрати се во темата за магија или мојата омилена "дали верувате во магии"
Бев, одговор на моите прашања не добив. Туку јас не сум битна, нема да ти стојам на патот до рајот штом си тргнал натаму.
Ништо нема да те снајде. Исто како што ништо не не снајде пред да се родиме. Како што ти беше пред, ќе ти биде и после: Ништо.
Јас сум верник, верувам во наука. Го гледам неопипливото, Господ, такаречи универзумот низ математика, низ фрактална геометрија. Сметам дека ништо не треба да биде земено здраво за готово и авторитет треба да се преиспита, редовно, од време на време. Човек пред се треба да биде човек и никој не смее да се става над некого, ниту пак да дозволи да биде газен од некого. Знам дека не сме еднакви, но сите заслужуваат фер шанса. (Патем затоа и толку се противам на абортус, затоа што е чист пример на одземање на фер шанса во животот.) Истовремено свесен сум дека ова се само мои гледишта, а на универзумот не му е гајле што за мене е добро а што зло, во него, работите едноставно причинско последично се случуваат и разгрануваат во еден, за нас, непрекинат континуитет. Материјата, такаречи енергијата се дистрибуира во времето и просторот, тежнеејќи кон стабилни состојби на конвергенција. Свеста е само ехо на универзумот, во некоја референтна точка. Свеста е амбис, ти викаш, настанува ехо и на ехото настанува ехо и на ехото настанува ехо... А и твоето иницијално викање е некое претходно ехо на универзумот, кое што настанало од друго ехо, кое што настанало од друго ехо... Во рекурзивна функција. Како бранови на вода, како молња, како разгрането дрво, како разгранети бели дробови, капилари, невронски мрежи, небесни констелации, како човечки емоции... И се се разгранува, од недоглед - во недоглед. Наизглед многу комплексно, а всушност премногу едноставно. Имав чест да постојам и да размислам за своето постоење и сето ова што е окулу мене и затоа, при чиста свест и совест, не можам да прифатам апстрактни концепти во буквална прекажана форма. Луѓето што ги имаат оформено сиве овие религии ги имаат согледано работите и преточено со голема метафора и алегорија. Религијата е опиум за народот. Безразлика што сум осознал, јас исто се однесувам, не можам да побегнам од она што сум и знам каде припаѓам. Патем, официјално се пишувам православен христијанин, но не верувам во поп кој што пијан оди на служба или со наочари за сонце пее на помен. И на крајот на денот, не сум кажал ништо повеќе од она што го знаеш, она што е во тебе, само го имам воочено и посочено очигледното.
Ислам. Горда муслиманка.. верувам во Аллах еден и најголем и дека Мухаммед с.а.в.с е негов пратеник и наш пејгамбер