aj malku procitaj za zivotot na vasiot prorok pa razmisli, dali da ubivas nevini luge e "ispravniot pat" itn. ti ne si bila pravoslavna 100%
Каква врска има тоа?Ти да не си нешто посебно или пак христијаните? Еве чиста информација и јас сум христијанин и верувам во господ затоа што е ист за сите но не ја сакам религијата и посебно не личностите како тебе.
На кои прашања околу христијанството на пример не доби одговор? Што те мачело толку за да ја смениш верата? (во случај неодговорените прашања да биле причината за промена на верата)
Ти како нов "верник" во Исламот не смееш да бараш докази за светите работи бидеќи ти го искушуваш бог и не си верник, тој шо бара докази е Атеист. А исламот забранува и вели: Подобро вечерата да ја поделиш со верник од друга религија кој верува во бог него ли со НЕВЕРНИКОТ-СМРТНИК! Според нашето нашата вера Христијанство, Бог дал слободна воља секому. Ако ти си родена христијанка христијанка сигурно си и крстена и си имала крштално сведителство така си заведена и кај господ според светите верувања. Ако си родена во христијанска фамилија, твоите предци и родители се христијани ти со ова до еден ги показуваш а БОГ тоа го гледа бидеќи е С Е М О Ќ Е Н! Исламот е религија која настанала во 6 век, кога пророкот Мухамед обединува и смирува 40 раскарани арапски племиња со Исламот. Во 6век На Мухамед на небото му се јавува Џибрил (Св. Гаврил во Христијандтвото) и му го кажува коранот а Мухамед го пишува од земјата. МОНОТЕИЗАМ: Што е монотеизам? Монотеизмот е верување во единиот БОГ. Први кои го прифатиле единиот БОГ се Евреите, се започнува од евреите Мојсеј и Аврам. Бог му се јавува на Мојсеј и му ги кажува 10 бижји заповеди. Мојсеј и Аврам го создаваат Јудаизмот (Стар Завет) . Бог + Мојсеј + Аврам + Јудаизам (Стар завет) = Христијанство и Ислам. Христијанството и Исламот се темелат врз Јудаизмот или Стариот завет. И јас имав колумни зошто Евреите се сегде први дури и во религијата бидеќи и Исус е евреин по мајка само и почнав да ги мразам, но сфатив дека Бог се воплотил во човек преку Исус за да ги спаси и стави на тест неговиот народ (евреите). Но први кои го предадоа Бог (Исус) беа Евреите и го убијаа, својот народ го уби БОГ тие први кои поверуваа во единиот бог а после му се спротиставија и извршиа предаство!