и јас сум од прилеп.Скоро две год. се возам со 15-55,ама повеќе никогаш.Зошто?Поради тоа што кажуваат дека кола ќе дојде за 5-6мин,а кола иди за 10. Гледав од пенџере дојде колата слегов по скали гледам кола нема АШ БУБА. Ебаму мајката неможи да почека ни 30сек...
Дефинитивно Пулстарс фини ми се возачите и диспичерките нема расправии на станиците али ако тоа се деси одма ѓи исклучуваат.СЕкогаш на време дошле 2 мин 2 мин за тоа никад не сум имала проблем а и мислам дека у цело Скопје они имаат најголем попуст а и колите им се чисти видов мислње дека не им биле чисти незнам за тоа бар на мене со кога и да сум се возела чисти им се колите
Јас не им верувам. Се возам со Теникс и Класик. На Теникс колите им се од 1967 година. Не сменети ич. А на Класик да ти е милина да се возиш. Е сега мене ме чуди, како цената на нафтата паѓа, а цената на такси возење не паѓа???
И мене тоа ме чуди. Теникс даваат попуст од 20 денари. Така е секој пат кога се возам. Иако тоа е ретко.
Теникс еднаш ми даваат 40 денари попуст. Завчера ми дадоа 20 денари попуст. Се возам во мизарни коли. Едвај одат. Дури еднаш и не му работеше таксиметарот. Очај. Мизерија.
Уште од кога бев во основно им се колите. А попустот што го даваат е оној дел што го поскапија. Наместо да плаќам 60 јас плаќам 80 денари, а они пак ми наплаќаат 60 денари - демек попуст.
На еден другар е таа такси компанија. Иначе ич нема ни да се возам. Ама ај од дамна им сме муштерии. Но може некој ден да ми дојде преку глава и од нив.