Ретко се возам со такси затоа што ме фаќа блага параноја од разноразните таксисти и такси компании, но кога ми е неизбежно, за подолги релации најчесто им вртам на Yellow, за наваму-натаму Рива. Глобал ми е прескапи, а неретко дремев надвор додека ги чекав да стигнат. Не ги чекам десетици минути додека да ме соберат, не сум имала испади од возачи, на возилата и не сум обратила некое посебно внимание, сеедно ми е. Битно ми е да не ми палат цигари на сред возење и да не се луксузираат со куцање пораки или вртење муабети по телефон додека возат. Yellow не се исплатат ако се работи за блиска релација, земаат баш скапо, ама затоа Рива се супер.
Сaмo сребренa ѕвездa и не ги мењaм никaд ,дoлгo време се вoзиме сo нив и евтини се , a Рoјaл НИКАД 2011 гoд. зaрaди тaксист oд тoa тaкси ми беше скрaтен мислaм пoлa живoт .
Палас Со години се возам со нив Језда имаат нај крш коли, зимно време фучи од врати од прозори од сегде, во сред вожња мислам тркало ќе се одкачи Ама сепак не би ги сменила за ниедна друга
Yellow, дефинитвно. Потоа Park, Global и Elitte. Али пред се, зависи од шоферот. Сегде може да се погоди по некој чукнат. За среќа, ретки се!!
Имав вчера со такси ситуација така малце чудна. Фатив такси од Лисиче до кај мене (едвај најдов) е сеа работава беше што немав пари во мене го заборавив новчаникот кај другарка и му дадов број на таксистов да ме бара да му вратам пари (а 70 ден. беа во прашање).Сега малце страв ме фати да не ми направи нешто таксистов, еве уште го нема да ме побара.А со такси Парк бев, цело време со тие се возам.
Глобал. Убави коли, секогаш точни на време, нормални шофери, таксиметарот бавно врти некако. Се чувствувам најсигурно, со другите очите ми се вперени само во таксиметарот и сум се покајала што воопшто сум се качила во такси а не е Глобал. Често се случува да нема слободно возило па тогаш си одам пешки. Глобал- моето омилено такси.
Global se najprofesionalni, ne pravat muabet toa najmnogu mi se dopagja! Cammeo imaat poubavi koli ali djabe koga taksistite ne zatvaraat usta.