Колку ќе ти трае најмногу зависи од кожата секако. Ако ти одговараат мирисните ноти што ги содржи, дај му шанса. Мене генерално многу ми пријаат парфеми со дрвенасти ноти и мошус. Овој прилично ми трае ко за тоалетна вода, речиси цело работно време го осеќам со сигурност, потоа осеќам само ептен бледи траги на дел од базните ноти. Летоска го купив од фришоп, не се сеќавам колку беше.
Refan, Lost Cherry - Tom Ford. Не знам дали е до Рефан или парфемов е грозен. Го имав поодамна мириснато и ми беше океј, сега го земав и дури дома го пробав, очекувајќи дека е исто. Мирисам на кинеска продавница/роба.
Мене од Loris и Boutique de la Parfumerie ми се ок. Дури тој од Loris ми мириса и бадемот измешан со црешата. Од Рефан и слабо ми траеше.
Веќе неколку пати од Рефан не ми се погодени. И тоа попознативе, light blue D&G, bvlgari omnia, yls libre. Мирисаат одвратно. Можеби да смениле квалитет во Рефан. Ќе ги видам наредно од парфумерие и ќе споредам баш
Том Форд -Black Orchid (копија од Белина.мк) На неколкумина им се слоши околу мене од што е интензивен. Инску ве читам за Рефан. Еднаш нарачавме со другарка, многу на алкохол удираат. И не траат баш. Повеќе сум задоволна од овие Парфен. На перена облека се задржува мирисот (од некои, не од сите). Пробани ми беа Olympea, Midnight Rose , Hypnotic Poison. Тие траат. Од Версаче земав 2 не траат, Bvlgari Omnia не трае, од машките само Sauvage купив подарок, траен ептен.
Па со оглед на тоа што е спреј за тело не очекувај невидена трајност но барем се осеќа неколку часа, (3 - 4), не испарува одма. А на облека се задржува и ден - два. Преубаво мириса, ако сакаш вакви гурмански слатки мириси, би ти се допаднал.
Веќе некое време ми е signature.Милион комплименти. Посебно открив дека преубаво се развива мирисот на облека во комбинација со Ленор од лаванда.