Не е парфем, тоалетна вода е, ама една од поубавите што сум ги мириснала дефинитивно. Yves Rocher- Lilas Mauve Можда требаше да го чувам за пролет, ама што да правам кога сум љубител на нежни и лесни парфеми.
Љубов од прво мирисање. Можеби не е зимски парфем, ама тотално е неутрален што дури и не ми прави некоја огромна разлика во кој период од годината ќе го ставам на себе. Освен во лето, мислам дека би го избегнувала. Ама кога ќе подразмислам, не би ми сметало зашто и онака не сакам да мирисам на цветна градина на сред лето, иако ги сакам и цветните парфеми.
Иако повеќе ме асоцира на лето парфемов,некако освежителен ми е,го користам и во овој период. А и секако не преферирам да користам парфеми со тежок мирис.
Од Космо Тинекс го купив парфемот. Беше на Новогодишна акција и сет е, така да не знам колку е само парфемот за жал. Сетот со лосион за тело и лосион за туширање + 85 милилитарско шишенце од парфемов за 4545 ден. Oд трајноста сум навистина задоволна, ми трае по скоро цел ден без проблем. На крајот од денот секако е проветреан и не е толку интензивен, ама се чувствува нотата од парфемот.