Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ти благодарам.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.219
    Мислам дека не. Но ни дејство против повраќање ми немаа :( Сите можни начини ги имавме пробано (навечер тргање, гладна, покриен прозорот со крпа, уморна за да спие - стануваше и повраќаше). Магично одеднаш на 3ипол год престана да повраќа. А до тогаш до Козјак да одевме ми повраќаше, пола час возење и повраќаше како на филм језиво.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас искрено мислам дека само драмината е спас, јас имам лично мака со лошење при патување и мене драмината ми се спас, едино ми е што многу успиваат.

На Majjja, JoyJoy, Coco31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.579
    Допаѓања:
    52.582
    Внук ми многу повраќа при патување, золва ми вели само сирупот локомотив ги спасува.
    Од него воопшто не повраќа, мислам околу 600 ден е.

Ја би и нешто со успивно дејство за ќерка ми ,ако патуваме за на одмор, дека душата во кола ќе ми ја извади:rofl:

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ако ми веруваш без да ме осудуваат другуте и мене ми треба нешто за смирување:tmi:... моиве деца немаат проблем со гадење и повраќање ама ќе збеснат во кола, а во недела одиме на одмор па си помислив лижавчињава као најприродни дали би ги успале малце :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.579
    Допаѓања:
    52.582
    И јас баш прашував дали тој сирупот успива, ми рекоа не:rofl: ниту лижавчињата.
    А нашиве деца па малечки се за драмина и такви апчиња.
    Е мене баш поради тоа не ми се оди на одмор, кај бремена,ќе треба со неа цел пат да се борам(facepalm)
    Седи во седиште ама зависи бубачките како и се:rofl:

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.219
    Епа најдобро попладне да тргнеш, накај 13ч.. За да ги фати дремка :D

На mal.ecka, Nairobi88 и elcezelce им се допаѓа ова.
  8. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.807
    Лижавчиња за повраќање кај ќерка ми не делуваа, по препорака на матичната и дадов сируп Лоратадин баш поради приспивното дејство и супер испадна. Инаку доза не памтам, консултација со доктор обавезно :D
    Додека сум тука да си прашам, дали некој бил со малечко (3 години) на одмор во Сивири, Грција? И дали е ептен пусто, тивко, досадно? :D

9. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    72
    Од која крема со заштитен фактор сте задоволни. Лани ја користев на мустела па се мислам да им сменам

10. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    3.826
    Фрезидерм 50ка фактор

На Baby-hope* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Гледам понуди за одмор ама се некој ме разубадува па да си прашам и тука искуства.
    Значи гледам за јули сакав нешто Турција дека има ултра ал и плус авионски зошто не трпи кола долго време. Ама ме премислуваат во однос на климата тој период имало многу влага и децата качувале тт скоро 2 г. ќе е малата.
    И Тунис ми е како опција ама не знам пак се премислувам па ако може искуства ?
    Или Грција да си ја фатиме ... ?

12. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Турска е топло навистина, ова за температура со децата нека ти каже некој со искуство што бил:) Него за Тунис бидејки и јас го гледав како опција, и сум со 2 годишно дете, ама пред неколку години патував во Египет и фатив стомачен вирус, а толку внимавав дури и заби миев со флаширана вода подучена од другите. Завршив во болница и не поминав баш наивно. Е сега кога го гледав Тунис, баш сакав да видам дали и таму владеат толку колиморфни бактерии, гугл вика слична ситуација како во Египет:( Затоа јас не би, особено со мало дете, каде што со проливи и повраќање можат нагло да изгубат течности. Истражи убаво претходно од тој аспект Турска на ниво на хигиена ти е по безбедна. Мое мислење :)

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    565
    Турција е пекол. Сум била во секој период од летото, јуни ,јули август (ова зборам пред години), и беше пекол у секоја смисла на зборот. Јуни едино не беше толку топло таму почеток на јуни да фатиш. Август и јули се секавам дека не се дишеше, и премногу беше влажно.
    Би ти препорачала Турција септември средина, тогаш мислам е нај ок.

Ако може некој да сподели искуство со Црна Гора кое место е ок за со дете од 3 год?
    Какви се плажите, цени, водата со оглед дека е Јадран и е поладен?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.896
    Допаѓања:
    31.348
    Турција на Егејско море не е топло. Нормално е. Долу е топло баш. Ние сме биле во Јули и баш е топло и водата е претопла немаше разлиак дали си во вода или надвор вечерта кога стигнавме и шетавме по плажа.
    Бевме во Сиде и немаше влага на плажата па се дишеше. Во градот има малку повеќе. Анаталија и Аланија беа ужасно влажни воздух не можевме да земем од влага. Во Сиде природна сенка нема ич на плажа. Викаат дека Кемер бил со шума и слично.

Моите беа во Тунис и во Египет. Нивното искуство е дека Тунис е почист од Египет. Проблеми со стомачен вирус немаа, во Египет два пати ги исцеди стомачен вирус.

На mssuniquee и Осе им се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Колкаво е детето? Мене за под 3 години само Уриаж и Мустела ми рекоа.

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Каде да најдам торбичка за лекови со комора за ладење, има нешто такво? Или во обично фрижидерче торбичка со патрони со мраз да носам?

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nosam novi neotvoreni i bez torba vo kolata do klima ili najpozadi vo gepek

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.896
    Допаѓања:
    31.348
    Јас сум користела Еуцерин со физички фактор и Бекутан со физички фактор. И двете тешко се размачкуваат и оставаат бели траги ама се посигурна опција за бебе отколку хемиски фактори. Мустелата не знам каков фактор има, ама на детето не му пријаше баш купката на кожата па потоа ништо од Мустела не користев.

@Lovebug01 не знам какви лекови специјални треба да носиш ама во било која мала торбичка со патрони за ладење би требало да се ОК неколку часа. А такви мали тобички имаш во Веро, Џамбо, Рамстор често во лето, веројатно се наоѓаат и на места како Базаро и слични.

19. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    72
    2god i 2 meseci

20. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Јас имам мала од џамбо, како за 8 лименки да собере. Патрони не ставам.