Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Колички, фигурчиња-човечиња. Поинтересно му беше од лопатките

На crazylady и Филотеа им се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Мојот ништо не го интересираше само да трча ; ама секое дете е различно.

3. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Ние освен кофички лопатки носевме и пиштол на вода и Хулк што си го купивме од таму и него го шлапкавме во море и во базен, па и го пуштавме и од тобоган (facepalm)

На crazylady и Филотеа им се допаѓа ова.
  4. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Значи ќе се шекнам! Патувала некоја со тодлер со авион/автобус повеќе часови? Знам дека секое дете реагира различно и ова е непредвидливо, ама би сакала да чујам искуства. Како ги занимавате да седат на седиште со часови? што понесовте со себе? Оние што летале, како поминавте за време на летањето? Дали плачат и се плашат кога полетуваат?

5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Синко се возеше до Анталија, 1-1 и 15 минути е, и глас не пушти. Ни за полетување ни за слетување, не му сметаше таа разлика во притисок. За назад едно дете, помалку од 2 имаше, не престана на плаче. Зависи од детето. Краток лет и не носев ништо.
    За подолги патувања одиме со кола и на мобилен штрака, кога беше помал играчки носев.
    Се надевам ке поминете добро. Колку часа возрење ке има?

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.552
    Moeto e 2 ipol godini prethodno bez problem patuvase sega od Makedonija koga se vrakavme 2 h usta na zatvori od placenje, pocnaa site nesto da mi nudat vo avion od sozaluvanje deka nemozam da go smiram.

7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    31.359
    Зависи колку часа ти е долго. Ја одев со дете од година и пол на дестонација до која имав 3 саати со авион па менување авион и уште саат и пол со друг.
    За забава храна и играчки. Во одреден момент ќе има и плачки. И тоа е тоа.

Ако сте со авион на полетување и слетување нека шмука нешто.

8. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Вкупно со преместување околу 8 часа. Сега се каам што не купив специјално седиште за во авионот. Со ова како поминавте?

9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Имаше седиште, на туркиш политика им е за деца над 2 години да си купиш карта и си седат во посебно седиште. Прв пат леташе и му беше интересно.
    Во тие 8 часа не е само лет, туку и одење по аеродром, така? Поинтересно ке му е, ке има занимации.
    Понеси ги актуелните играчки, види и идеи за занимации во авион. Кога се мора, се мора. Се надевам ке поминете лесно. :hug:

10. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Ние пред скоро месец летавме за Анталија. Ние поминавме добро му беше интересно додека полетува и од кога полета авионот и заспа зошто летовите се скоро секогаш релативно рано наутро од 3 до 5 па немавме проблем. Гледаше низ прозор додека полета и заспа. Со автовусот до хотелот исто имавме скоро 2.5 часа и таму спиеше, се разбуди пред стигнување.

11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    31.359
    Претпоставувам со дете помало од 2 години си ако нема посебно седиште. Мојот немаше и не ми беше голем проблем.

12. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Малиот згора на сѐ уште и настина, кашлање, едвај дишеше ноќеска. се мислевме да откажеме и лет и сѐ!
    Денес, после консултација со мед.сестра и плус сируп, се решивме да одиме. Нема температура, весел си е цел ден, така да се надевам сѐ ќе биде во најдобар ред. 9 часа патување вкупно со префрлање. Ум немам на глава, држете ми среќа!

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    31.359
    Убаво да си поминете. Ушите може многу да го болат ако е затнат. Стави му капки (цолен раствор) пред полетување и пред слетување.

14. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    451
    Majki, sto zimate od lekovi za bebinjata? 4++ sme, cepcinja za temp, sirup za temp,probiotik, ors elektroliti, spf 50, gazicki, sprejce za nos Marissimo ili Tonimer, fizioloski rastvor imam na Isomar i aspiratorce, toplomer, anti pirea lepenki, i me interesira dali sinopenot za vozrasni moze da se koristi i za niv? Ili sto drugo da zemam dopolnitelno?

15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    10.346
    Лoратадин нoсам за не даj бoже.
    Камегел за убoд oд кoмарци.
    Другoтo е oк, тoа е тoа штo се нoси.

16. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.638
    Синопен е за над 3 год. AfterNip или Камагел. Јас носам и Аериус за секој случај, ама мало е твоето за тоа.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    За 2 годишно детенце е попрактично гума, мускули или елек? Појма неам што од опрема да зимам за одмор. Лани купивме гума ама не ја сакаше воопшто и така си помина цел одмор. Годинава бевме до езеро ама на брегот си играше, немаме ништо од опрема.
    Исто давајте идеи за активности во авион, на кратки дестинации сме немале проблем ама сега 5 саати летот трае и почнува да ме фаќа склет уште сега. Во место не седи повеќе од 5 секунди па ќе имаме проблем.

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    23.754
    Ние носевме и гума и мускули.
    За авион, боенка, магнети ако имате шо се прави од нив животни..? ние имаме такво и ептен играше/игра со тоа, сликивници со сложувалки да читате и да слагате, мемори си имаме играно, лепенки изнакупете и лепете во тетратка шо знам тоа ми паѓа на памет за седнато шо може да се занимава. Ќе спие саат-2 сигурно.

19. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    Сега вежбаме дома да играме со книга со лепенки ама нешто не го интересира, видов на интернет montessori busy board се двоумам дали да ја нарачам, 40€ е. Да знам дека ќе заврши работа и дупло ќе дадам :D
    Лани кога летавме два саати мирен беше, бебе уште ама се скарав со еден пред мене што седеше оти му сметало оти претал со нозете :x

20. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    71.711
    Малата ми е 2 години, сака со мускули. За во авион секогаш сум спремна со играчки. Сега идеме во август на одмор на амазон најдов боенките со боички на вода што се, обавезно книги земаме обожава да и се чита приказни, магнети, стикери, најдов некоја quiet book се вика, најдов оние како тетрис од мое време како во вода што е па има кругчиња да ги погодиш. И помала кога била сум немала проблем во авион, иако најдолгиот лет ни бил 8 часа. Чекањето на аеродром повеќе ме изморува, затоа што сака да трча. [​IMG]

На Bubish26 и sani99 им се допаѓа ова.