Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    731
    Девојки предложете место тука во мк во природа за со дете , на мм му е род па сакам да појдеме на еден ден ама немам идеја каде :)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.515
    Допаѓања:
    23.766
    На тиквешко има една вила со базен, ние си поминавме преубаво, Берово во вилите е исто супер, на вечер е поладно па ќе спиете. Од другава страна.. можеби е градче и гужви овој период ама Струга преубаво би поминале, зависи кај ви е најблизу. Уствари не знам оти сите Ох одат.. хах
    Queen Maria како ли се викаше тоа исто е убаво. Овие ви се за со спиење а само такаа...

Прикачени фајлови:

На LiquidLuna, MilaSs12 и NIKA@ им се допаѓа ова.
  3. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    Мене ми текна на Смоларските или Колешинските водопади во струмичко. Ем природа и успат имате ресторанти за ручек.

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.552
    Kratovo priroda , dobra hrana mesto kaj da prosetate.Vo centarot na gradot ubavo apartmance i ako ste od Skopje ne e mnogu daleko.

5. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    Можете и Маврово, Бигорски па на ручек Куќата на Мијаците или Кораб Трница, или нешто покрај езерото да најдете да си поседите, имаше еден хотел со базент, не ми текнува на името, и Дуфски водопад е тука околу саат има пешачење до него може и помалку, преубав е, и патот до него низ шумата е убав

6. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    731
    Se reshivme za kratovo :) fala vi na odgovorite :hug:

7. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    6.713
    Ако носите сирупи со вас (антибиотици) барајте во аптека да не ви ги раствораат, бидејќи не знаете дали ќе ви притребаат. Ќе треба да го фрлите пакувањето ако не го искористите во рок од 5 дена. На самото пакување пишува со колку вода да го растворите ако ви треба таму, ептен е едноставно. Флаширана вода е ок.

На Kolache na mama, Tiny Love, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Здраво,некоја од вас да сподели искуство одмор во турска со 3 деца, во смисла место/хотел и туристичка агенција ако имате препорака?

9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Туристички агенции проверени се Фибула и Еуросава. Сите други препродаваат од кај нив.
    Избор на место и хотел зависи од желби и финансии.

Да речеме, ако 2 деца се под 2 години, ке седат кај вас во скут и не плаќате карта. Ако се сите деца над 2 години, ке треба да платите 5 карти авионски. што е над 1000 евра само за карти.
    Хотели на сама плажа се поскапи. Поголеми хотели, понови или реновирани се поскапи. Сиде е поскапо од Аланија.
    Има хотели кои за 2 деца до 12 години не наплаќаат ништо.

Од аспект на храна и сместување, се е топ. Јадеш колку можеш и не можеш. Чисти крпи секој ден.
    Морето зависи каде како, кај што бевме ние беше веднаш предлабоко. Се бањавме во базен, а тоа мене не ми е целта кога одам на море.

На mssuniquee, Artemida81 и sani99 им се допаѓа ова.
  10. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Фала ти за одговорите. Скоро сите од понудите се со вклучени 1 или најчесто 2 деца до 12 бесплатно, но што ако си со трето кое е исто во тој ранг 2-12? Во секој случај пак ќе разгледам по понудите, идејата ми беше ако некоја одела со 3 деца. За храната и сместување секако е беспрекорно а карти би доплатиле 3 бидејќи за нас веќе ќе бидат вклучени во цена...

11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Се доплаќа одредена сума сигурно, ама за конкретно колку не би знаела да кажам. Провери во агенција.

Да да, јасно е дека понудата автоматски е со 2 карти. Муабетот е дека ако некои семејства се со 2 деца под 2 години, на сумата ке им пресметаат уште една карта. Кај вас ке се 3 плус карти.

Општо кога се оди со деца, најдобро е во агенција да провериш. Јас не успеав да пресметам точно колку ке е за 2 возрасни и 1 дете.
    Плус прашај и во двеге агенции, разлика и со 100 евра може да има.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Фала ти, ќе се распрашам секако, цената си варира и од бр на лица, услуга итн па ќе видам колку ќе излезе на крај .Поздрав

13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Се надевам ке најдете тоа што ви одговара.
    Нема на што.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Дечки ај советувајте ме, средина на февруари сакаме да одиме на зимовање, се мислам меѓу Златибор и Копаоник. На Копаоник ме одвраќаат цените во споредба со Златибор. А на Златибор пак не знам како е и како би било со снег доле. И дали има доле зимски реквизити за деца или школа за скијање, да не мора да се пентарам со гондола или да палам кола.
    Копаоник мислам дека има баш пред влез на сместувањата ринг за дечиња за скијање и место за санкање.

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.236
    Допаѓања:
    8.013
    Јас Копаоник со толку мало дете не би одела. Точно е има пред терените како за деца ама таму ги учат поголемиве дечиња за скијање. Реално нема што да се прави со 2 годишно дете, да прошеташ нема каде, да седите цел ден на терени не бива, до минус 20 иде температура, во кафичите се пуши секаде, евентуално ако си во тоа хотелите кај конаците, па да се комбинирате ама јас задно што гледав цените беа нездрави во Горки, Гранд и сл. Најпристапни цени имаше Џоликоп, Милмари, Краљеви чардаци ама далеку е од терени, мора со превоз.
    Златибор ти е ок опција има град за шетање. Ако си била Банско слично е, доле град, горе планина. Има играчки за деца доле, за скијање немаше јас кога бев, малце поодамна беше, некоја измишљотка ако има сега.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.703
    Ние фебруар ке одиме на Златибор.Имаат и таму школо за скијање(Пингвин).И баш мислам се наоѓа доле на центар до панорамското тркало.Во близина е каубојскиот град(el paso),има Дино парк со активности за малите,мн убаво езерце,една од најубавите пештери во Србија се наоѓа во близина,авантура парк.Заради децата се одлучивме за Златибор.

На H.VAGA, simoncelicius, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Има кај пазарот две ридчиња со вештачки снег за скијање и лизгање со гуми. Ние бевме после нова година,снег немаше,а горе не се качивме.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Bi odele li vo Ulcin so 8-9-10 meseci bebe? Sakame letovo tamu da odime ama nekako strav me faka patot a i poladno e od Grcija na primer moreto i dosta e soleno.

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Подобро не. Сега веќе црнагора е никаква чадор врз чадор. Да убава е песочна плажата ама и долг е патот. Јас бев со големиот на 11 месеци до Грција седеше што седеше ама на крај почна веќе нерва да го фаќа и тоа за 4 саати од тука сосе граница 5 да беа. Имаш преубави места во Грција каде можеш да ставиш комотно чадор и бебе да си игра и има каде дА прошеташ.

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Ulcin go odbravme zaradi sinceto, mora da go odneseme zaradi problem so nos i sinusi, i za malovo ke bide dobro voedno. Do sega ne pravela problem vo kola si spie, ke vidime. Grcija sekako e vo igra vo sekoj slucaj bar za vikend. A kaj si bila ti vo Grcija 5 saata? Za tri saata se stiga otprilika sekade, zavisi i na granica kako ke zaglavis dodusa...

Последна измена: 22 јануари 2024