Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Види, метаморфози има борова шума можеби ќе ви заврши работа и тоа. Мало место е ама мирно, разгрдај ја и оваа опција. Не е да те убедувам ама џабе да одиш на плажа ако нема каде да седнеш. Јас памтам сутоморе сум била пред 18 години уште тогаш беше хаос, а сега сегде е доградувано правено и секоја година се бетер е и бетер Бар,Сутоморе,Чањ,Улцињ игла да нема каде да фрлиш. И лошото е на тоа море ако заврне еден ден ќе се стопли наредна година никаков ефект нема да се види.

2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Ne me ubeduvas sekako ke odime bez razlika tvoe mislenje. Prasav samo iskustva jas nisto drugo. Ako gleas taka i majka mi pred 40 godina bila hahaha :D

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Ако си решена да одиш што те мачи? Како ќе поминеш по пат? Многу е индивидулно, си зависи од детето. Мојата на 8-9-10 месеци спиеше, можев со саати да возам, на година ипол ми беше повеќе проблем, се измрцваривме 6-7 саати на пат. Ама ќе си земеш занимации, ќе правиш паузи, ќе темпираш дремки и тоа е.
    Не знам зошто е Улцињ посебен за синуси, не ми било привлечно за летовање и не сум била, за ова немам мислење.
    Морињава на балкан дека се различно солени до тој степен да ми прави разлика не сум приметила, и да е не ми личи на проблем.
    Патот до Хрватска преку Црна Гора го мразам премногу, ама па Хрватска ја сакам, веројатно како ти Улцињ, така да не ме одвраќа патот за да одам таму на одмор.

На JoyJoy и Tiny Love им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Во врска со солта мене јонско каде каде посолено ми беше од јадранот. Али сепак јонско си е јонско за мене нема поубаво море од тоа.

5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Patot me plasi, ama i toa sto vikas ke spie. Jadran e najubav za sinusi, a koga vise ke tepam pat do Crna Gora sekako na Velika plaza sakam 8) Ama ke vidime zdravje samo, sekako bukirav veke.

6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Зошто бараш мислења ако одиш секако без разлика на нечие мислење? :?:

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Baram iskustva za patot so mali deca i bebinja, voopsto gradot, kako e za so deca, dali ima pedijatar nekoj dostapen za nedaj Boze i slicno. Ne baram nekoj da mi kaze dali da odam ili ne :rofl:

8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Си прашала би оделе ли во Улцињ. Ти кажале феминките искуства и мислења за Улцињ конкретно.
    Пат како пат не можеш да знаеш како ке е ако не појдеш. Има бабиња на кои им се гади ама нема преднзак дека ке е така.
    Син ми на прв одмор не заспа ни минутка а појдовме во термин кога спие.

Не знам дали е Улцињ лековит или не, и дали мора Улцињ или некое друго место.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    1.883
    Ние бевме во Улцињ во септември, малата имаше 13м. Преубаво поминавме, водата топла, чиста и плитка, а плажата голема, широка, преубава. Малата тогаш лазеше и многу и се погоди оти имаше огромно место, многу ситен песок, мек и чист. Можеш да ставиш твој чадор или да платиш лежалки.
    Еве

После шумата, ни беше сместуванјето,со доручек, имаше голем двор и играчки за малите,блиску мини маркет, пекара. 10 мин со кола беше градот, многу ресторанти, кафиќи, луна парк...
    Ако сакаш одма на плажа,и ако си во можност, Hotel Otrant и Azul Beach Resort се all inclusive.
    Единствена мана беше ветерот но не беше страшно.
    По пат спиеше.
    Сум била и во Грција и Турција, но за малата да ужива во плажа и вода, Улцињ ми е незаменлив.

Прикачени фајлови:

• IMG_6593.jpeg
      IMG_6593.jpeg
      Големина на фајлот:
      355,1 KB
      Прегледи:
      116
    • IMG_6739.jpeg
      IMG_6739.jpeg
      Големина на фајлот:
      243,6 KB
      Прегледи:
      114
    На Puffy2019 и TheSecret им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Toa mi treba, fala na spodeleno iskustvo. Kade bevte tocno smesteni, kolku odaleceni od plaza? Toa mi e bitno deka so dve deca od koi edno bebe pa da sme nesto poblisku. Ke gi razgledam hotelive imam uste vreme da otkazam/zakazam buking sekako :) Samo me interesira nesto pedijatar, doktor slicno kako e? Do sega idevme vo Polihrono i nekako posigurno se osekav radi pedijatarot tamu. Ama godinava zdravje da smenime malku.

Последна измена: 23 јануари 2024
  11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    Najubavi plazi ima, posebno Ada Bojana. Takvi plazi sakam jas golemi so siten pesok bez niedno kamce, okolu planina, more soleno. Da vodata tamu pomaga za sinusi i slicni problemi, do sega sum slusnala samo pozitivni iskustva, ima da go gnjuram maliot da se nasmrka ubavo :lol:

12. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    1.883
    ние бевме сместени во Garden Apartments, ги има во букинг, 2мин пешки од плажата, 5мин со кола од градот ( не стариот град каде е малата плажа ) Имаш све, и амбуланти и аптеки на секој чекор, но лично не сум имал потреба за доктор.
    Многу е долга Велика Плажа, зависи каде ќе бидеш сместена.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    8.680
    E super, jas gledav privaten smestaj, ama ke vidam i ovie sea pa ke gi bukiram ako mi fati oko.

На MyMala му/ѝ се допаѓа ова.
  14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.508
    Ќе прашам овде, оти не најдов друга тема.

Синко е 5 год. Сакаме да прошетаме со него пролетта, прв пат со авион ќе му биде.
    Дали и што смее да се носи од страна на лекови за деца во авион?
    Сирупи веројатно не, оти шишињата се поголеми од 100мл.
    Некоја искусна да ми каже што побрзо?

@Bubish26
    @MilaSs12

Вас ве имам читано мислам дека сте летале со малите.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.515
    Допаѓања:
    23.766
    Лекарства може секакви, ја проверуваат они течноста ако треба

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.508
    Со рецепт од докторот или не?

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.515
    Допаѓања:
    23.766
    Не не, ништо не мора

18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Sto sakas nosi ama vo chekiran bagaz.
    Ja nosam pancef nerastvoren,probiotik i sirup za temp. I toa sea skoro na vrakanje ne chekirav i ne mi go frlija pancefot.

19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Ние летавме со чартер лет за Анталија. Во чекиран багаж имав се од лекови, значи сирупи за температура, алергија, антибиотик, понатаму алкохол, хидроген, чепчиња, плус лекови за нас носев. Се беше во оргинал шишенца, и сите шишенца во зип кеси.
    Најдобра опција е да провериш на официјана страна на авиокомпанијата или да пишеш меил.
    Реално со дете не може да не понесеш сируп за температура (ајде тука може чепче) и за алергија. Се останато би кажала дека е така-така. Ама овие две се најбитни, барем за мене.

20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    31.412
    Јас лани носев сирупи со мене во рачен багаж немавме чекиран. Само со рачен патувавме. Летавме Скопје Виена и назад. На ми направија нешто проблем на аеродромите зашто за лекови стануваше збор. Само на враќање во Виена ептен ми го проверуваа Блокмаксот каде е прозиведен зашто тогаш имаа недостаток на сирупи за симнување температура во Австрија па мораше да проверат дека не изнесувам сируп произведен во Австрија надвор од државата.
    Така што јас мислам дека за лекови не прават проблем (сирупи за темпереатура и слично).

На MilaSs12 и happygirl им се допаѓа ова.