Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    22.511
    Да, и ние ќе одиме само со рачен багаж.

Фала на сите за одговорите.

На MilaSs12 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    23.779
    Не прават проблем и да не е чекиран.
    Како инфо за др мајки, до 2 години имате право и во не чекиран да носите чоколадни млекца пример сокчиња еден куп, си ставаат они посебно на еден посебен скенер. Еве јас имам со децава преку 35 лета, ни еднаш проблем не ми направиле за лекови или за таква течност.

На Coco31, MilaSs12 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    22.511
    Ај уште едно прашање до вас, за детето може да земеме ранче? Дали го следува со картата?
    Купени ми се со рачен багаж, ама на Виз Ер на страната читам само за количка дека го следува детето.
    @JoyJoy вие носевте ранче за синчето?

4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    31.430
    Ако е над две години и има неогова карта има право на багаж исто како возрасните. Тоа со количка е само за деца под 2 години кои седат кај возрасен во рака.
    Така што ранец иста големина како вашите земи му. Ние одиме спакувани секој во свој ранец (со тоа што дел од работите за дете како на пример плус патики ставаме во еден од ранците за возрасни, а во другиот е несесерот/кесичката со козметика за сите). Мојот има едно мало куферче на тркалца што е големина како ранец па тоа го носиме за него.

На MilaSs12, happygirl и Bubish26 им се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    23.779
    Исто како за возрасен пошо плаќате фул карта, ти напишале. Еве ние ова и го носиме на големата како рачен багаж шо и следува, одприлика да знаете

Прикачени фајлови:

На JoyJoy, CareTee и happygirl им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Како што ти пишале, и за детето ти следува ранец/куфер со соодветни димензии.
    Карта за возрасен и дете е иста цена и ви следува истото. Ние кога летавме со Туркиш беше 20 кг по карта, што секако е премногу, ама тоа е ограничувањето.
    Од многу луѓе со деца што одат слушам дека доплаќаат за еден куфер чекиран, ама тоа од вас си зависи. Ако се спакувате во 3 куферчиња, нема потреба.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    23.779
    Мислам дека сте оделе преку агенција со чартер, па така картите автоматски ги дава со 20кг? за сите,пошо во Виз повеќе рачен багаж не прифаќаат малечко куферче, што порано беше случај, членката ако нема приорити или само доплатено за 10кг или повеќе килски куфер за детето има право само на ранец, да нема забуни. Тоа не значи дека ако јас има ранец и куфер во карта, има и детето, не, детето има само ранец.
    Да не ја буниме, си пиши на картата све.

На JoyJoy и happygirl им се допаѓа ова.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    53.108
    Jas patuvam sekoja godına za Antalıja so dve malı deca, znacı samo za kartı kje platıs 250-300e po dete a drugoto e besplatno. Za deca pod 2 god ne se plakja nısto.

На JoyJoy и Artemida81 им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Не сум знаела за промената во виз дека не се прифаќа куферче (со мали димензии).
    Убаво сум пишала. Во туркиш со секоја карта имаш 20 кг чекиран плус рачен, без разлика на годините на патниците.
    Во виз имаш ранец за секоја карта. Куфер ако доплатиш.
    Не сум знаела за новата промена дека во Виз може само ранец. Сеедно, со секоја карта имаш ранец. За куфер се доплаќа.

10. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    601
    Девојки, може да споделите искуства од одмор со мало дете на трет или втор крак? Повеќе сум заинтересирана за трет, некако добив впечаток дека поубави плажи има.

Исто доколку сте биле на одмор на јонски брег би ви била благодарна ако споделите искуства. Парга и Врахос отпаѓаат, ги имам посетено.

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    22.511
    Лани бевме во Никити, и ги прошетавме околните плажи.

Воодушевени бевме од убавината на плажите. Со природни сенки, плитка и пречиста вода, баш за мали деца. Особено Калогриа и Ковиу, Вурвуру исто така.. многу ни се допадна 2 крак, пак би се вратиле некогаш.

Од Јонско, само на Крф сме биле ама без дете тогаш, го прошетавме цел остров, ни се бендиса. Ама со дете не би одела таму.

На JoyJoy и Pocahontas.93 им се допаѓа ова.
  12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    31.430
    За WizzAir следува едно ларче рачен багаж со одредени димензии. Нашето детско куферче се вклопува во тие димензии. И ранец да е поголем од тие димензии може да го наплатат. На картата пишува што следува и тоа е тоа. Се во рамките на димензиите може.

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Зошто крф не баш го мислев за годинава.

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    22.511
    Ние бевме сместени во Ипсос тогаш, таму плажата е со камчиња, не е песочна.
    Даска не памтам како беше, ама мн малечка беше плажата знам.
    Глифада е песочна ама е прежешко оти нема сенки, освен под чадор нели ама и под чадор пржи сонцето.
    Каналот на љубовта или има бранови во заливчето, а и да нема е длабоко за деца.
    Ова е помирната страна на островот, претежно Италијани идат.

Долу одат Англичаните, и таму се журките, ич не е за деца.

Општо, целиот остров ми се виде запуштен, што паднало не станало. Плус мириса на канализација, оти ја немаат всушност.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    23.779
    Ние бевме Крф, тогаш имаше 2г ќерка. Супер ни беше, хотел си имавме со плажа шо нас тоа ни е најбитно,не шетавме цел остров де ама низ центар ќе свртевме. Е сега јас не би одела повеќе било каде во Грција ама тоа е друго.

16. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Во кој хотел бевте?

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    23.779
    Pelekas Monastery, се беше топ, храна, плажа, базен, ресторанот горе, персонал,освен собата :?: ама за тоа и реков дека во Грција повеќе не одам оти налупале цени, а не добиваш ништо реално, ѕвездите им се нереални.

На kozuf, Anaroz1 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Не му личат лоши собиве на слики, ама и да има најмала шанса да се лоши ич да не го гледам.
    Еве исто и во Србија ме снајде, прв пат во живот ќе напуштам порано смештај ради собата.:envy:

19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    31.430
    @Mucika Крф е прилично зелен остров значи сенки и пријатна температура има и во Јули/Август. Од друга страна островот е многу голем и ако сакате да го шетате има прилично возење по тесни, криви патчиња. Ако дете ви поднесува кривини ОК е. Е сега имате и опција да се сместите некаде и таму цело време да бидете. Северниот дел и оној кон отворено море има прекрасни плажи ама водата е мноооогу ладна (пример Каналот на Љубовта, Палеокастрица и слични). За со деца веројатно потегот Мезонги-Дасиа (под и над градот Крф) би биле ОК. ИНаку за со поголеми деца Крф има и преубав аква парк.

@happygirl мене во последниве години цела Грчка ми делува така запуштена. Делови се ОК и потоа има делови што се ептен несредени (ураснати во трева, со несобрано ѓубре, запуштени објекти) ама омилена дестинација е на многу. Плус од Макеоднија е најбилско море и наједноставно се стига.

На azelea, MilaSs12, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    @JoyJoy со деца Грчка е идеална дестинација поради близината и плажите.
    Сепак многу зависи и кој дел од Грчка го дискутираме. Има краци и околина на Солун, ама имаш и острови кои се прекрасни ама со дете не се баш изводливи. Или ке е прескапо или далеку.

Еднаш бевме во Албанија и веќе нема да одиме. Црна Гора и Хрватска немаат плажи за со дете.

Турција нема плитко море, па мене не ми одговара.