Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    Хранилкта ни е склоплива на Fisher Price и си ја ставаме на било кое столче :) си ја носиме и неа, многу е практична

На Sky-butterfly и zuto им се допаѓа ова.
  2. strong_girl

strong_girl Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Закажавме на одмор почеток на август.Имаме две дечиња и двете малечки.Девојчето 1 годинка ќе полни на 27 јуни,а машкото има 2ипол годинки.Закажавме за во Турција,Анталија со авион ќе одиме,па сега и тоа како ќе го поднесат.Закажавме во хотел со се вклучено т.е доруче,ручек и вечера.Сега постарово може ќе јаде од тоа,ама помалечково..Незнам дали да земам нешто плус да му доготвувам,или да си замрзнам од дома.Ама во авион кај ќе носам,што ќе ми предложите во тој поглед?Во агенцијата кога закажувавме разговаравме за тоа се јавија во хотелот и рекоа дека нема проблем дека е на база на шведска маса и ќе има и за малото ама мене пак ми е страв.Куферите веќе почнав да ги планирам,4 куфери не ми бегаат.Количката,се тоа ќе си земам.Нешто што би ми препорачале да не заборавам,хаха прв одмор ми е вака со двете деца а и двете малечки а и многу далеку имам мораме поради постарот често има настинки па докторите ни препорачаа море :)

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Lelee stvarno daleku odite so 2 decinja i mnogu se mali.....za decata da ti kazam pravo najdobro e egejskoto more, em poblisku vi e i se vi e na dofat plys cenite se gore dole isti kako i vo mk.....ama vekje ste rezervirale....nisto, ubav pomin pa narednoto leto ce cekame v Grcka ;)

На strong_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.102
    Допаѓања:
    258.515
    ^4куфери?
    Па нема да се селите, лежерно опуштено по некој пар облека за плажа и вечера за вас и повеќе памучни светли алиштенца за дечињата.
    Не за друго, како ќе се измкнете со толку багаж.
    А за болежливоста од искуство пишувам, земете си осигурување и носете таму на др. ако има потреба.
    Убав одмор.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.491
    Допаѓања:
    201.414
    Како прво, периодот сте го утнале за Турција, многу е топло таму во август, тешко се дише. Ама добро, веќе сте уплатиле. Осигурувањето ви е задолжително, а 4 куфери нема да ти требаат. За тебе и мт само најосновното, за децата малку повеќе алишта, ама пак не носи многу. Во однос на јадење - малото ти е стварно мало, ама вообичаено во тие големи ресорти (ако сте во таков со 4 или 5 ѕвезди) има доста избор на храна што би можеле и толку мали деца да ја јадат, особено житарки, овошје, свежи салатки, млеко, јогурт. Нема да имаш каде да готвиш, а и да имаш, во авион тешко е да носиш храна, топло е тој период, може да се расипе. Може да носиш од оние кутиите со житни каши за бебиња/дечиња што се, а за друго немам идеја. Само пази малку повеќе на хигиената, земи најосновно од лекови. Убав одмор и без нервози и секирации!

6. strong_girl

strong_girl Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    До сега не сме биле во Турција па незнаев дека тој период е најжешко,можеби требаше прво да се советувам со некого но ајде јас уште во мај да уплатам хаха. Сепак фала на советите,се надевам убаво ќе си поминеме :*

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.709
    Јас на одмор секогаш носам повеке облека .Не е на одмет плус кога си со деца.Се прљаат,повракјаат,што ти не...па уште да се нервирам што не сум зела доволно ствари.Авионот секако ке ги транспорира стварите нема во рака да ги носиш.
    Земи си од лекови нешто основно,креми за сончање,шеширчиња за малите.Без гајле убаво ке ви биде.

8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Ние одиме секоја година во Турција во Олудениз втората половина на октомври и е доста топло. Тоа е близу Фетие, доста јужно. Далеку е, ама според мене е најубаво место за одмор. Лани синко имаше 5 месеци и супер поминавме. Оваа година ме плаши по малку патот само како ќе го издржи, оти е поголем а далеку е.

На azelea и t-sweet им се допаѓа ова.
  9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Алал да ви е на храброста за турција со мали деца па и во август. Пиши како ќе поминеш.

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Kazete mi koj zastiten faktor go zimate za deca mislam od koj proizvoditel ?

11. H.e.L.e.N.

H.e.L.e.N. Нов член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Jas zedov nivea so 50 zastiten faktor za malata

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ич да не му ја мислиш ако е хотел со 5*. Јас првпат кога одев на одмор со бебе имаше само 6-7мес и бев во Турција на крај на Јули. Хотелите со 5* имаат храна и за бебиња -мали деца. Ми текнува носев Џиџи бебе оној кекс за бебиња за да не го отворам таму воопшто затоа што е турски кекс и го има на сите страни колку сакаш. Свежи сокчиња имаш колку сакаш, овошје исто така, за ручек е се готвено а за вечера е претежно неколку вида на риба и месо. Риба немаш само на скара туку и во фолија. Од салати се и сешто со посебни дресинг ако сакаш да си ставиш. Разни видови на пецива од крофни до баници, палачинки, кифлици...Ако се на цуцли децата ќе замолиш ќе ти ги парат флашите во кујна и тоа да не му мислиш.
    Не му ја мисли воопшто супер ќе си поминеш. Јас додека не порасна малиот само во Турција одев на одмор зашто знаев дека нема на ништо да му ја мислам.

На joy1, strong_girl и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  13. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Ај уште една дилема да разрешам. Колку мл млеко за сончање обично трошите за дете од година и пол? Дали едно од 50 мл или две да и земам?
    Имаме време ама јас да си го направам списокот.

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Jas za 15 dena planiram dve od 200 ml 50 faktor samo neznam proizvoditel se mislam nivea bekutan ili coperton a gi gledav i vo kam ima nekoj germanski i stvarno neznam sto

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Едно од 50 мл е доволно посебно ако е со пумпица. Јас обично 50 им ставам на лице и рамена а остатокот со 30 фактор. И со тие две пакувања поминувам и јас.

На karak и Nova им се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Gledav na net edni mleka za telo sport od dm iskustvo ? Dali nekoj gi koristel ?

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Jas zemav na copertone so 50 zastiten faktor, denes prv pat se mackavme, bese bas toplo i non stop sakase da bide na bregot ba moreto i si igrase so igrackute, ama go mackav na pola saat, 1 saat, mi bese strav oti prv den denes na more. Kasno otidovme denes, 11 casot i sedevme do 14.30 , ama dobro e, go gledam ne e pocrvenet, tamu kako da mi se pocrvi na liceto i na racinhata ama taka mi se gledalo od zeskoto :)

На karak и joy1 им се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.608
    @zuto од кај најдовте аранжман за таму,знам многу е убаво и мене ми се прави мерак за таму,догодина ако можеме здравје да отидеме

19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Ние одиме секоја година во исто време кога трае воздухопловниот фестивал. Се знаеме со организаторот и имаме обезбедено хотел секоја година. Во тој период од годината е лесно да се најде и на лице место, ама ако сакаш можам да ти помогнам со контакт или слично.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Sakam da ve prasam dali za hrvatska ke mora da nosime stolce za sedenje za dete. Vo eu se pa da ne mi pravat problemi na granica