Па и да сака да фрла супер. Ќе најдете камчиња и ќе ги фрла во вода или кофичка (ќе тропаат). Земете и од тие плаатичните топчиња што тропаат и ќе го тркала по плажа.
Еве денес да ти кажам со што играше на плажа. Лименка од пиво, чаша од нескафе пластична со капаче, стап и со туѓ брод. Бадијала кеса со играчки што влечкаме со нас.
Предлог за одмор средина на Јули со дете скоро 4 год, само не неи пори и неа врасна, барам место каде да одиме и предлог апартман по препорака со кујна, да има каде да прошеташ навечер и за деца играчки, количиња да изнајмите, паркови.
Види во Ставрос, Дона студиос, на сама плажа, со лулашка, лизгалка во двор. Ставрос е баш ориентиран за деца има луна парк, игралишта. Апартманот е бејсик ама на сама плажа си.
плажата/водата каква е? гледавме еден смештај на сама плажа иде на почеток на флогита, меѓу неа плагиа и флогита
Не сум се бањала,за Велигден бевме и убаво ми се виде. Плажата е песочна,широка, во вода можеби имаше еден ред ситни камчиња па песок.
Искуства за одмор во камп со тодлерче од 20 месеци? Конкретно во Градиште имаме опција да одиме, само се двоумам не знам како би било.
Неа Каликрарија мене не ми се допаѓа градската плажа. Околу има убави (сахара и слично, ама мора со кола). Неа Мудања во самиот град нема плажа, пред градчето има еден дел (фактички меѓу дионисижос и неа мудања), е таму плажата е многу убава. Инаку градчето е големо има баш да се прошета. Само искрено ние неколку години одевме тој дел (конкретно дионисос), ми остави впечаток како цело време да има ветер.
Која е процедурата за лет со бебе? До сега сме летале со поголемо дете,па ми требаат искуства. Некако ми треба утеха,зошто страшно изводливо ми е летање по аеродроми и трансфери. Бебе е 8 месеци. Дали за во авион ми треба некои слушалки или било што друго да му ставам? На што да внимавам најмногу? Дали седи во скут? Секој совет е добредојден,ептен сум коркач за по авиони
Сега пред 10 дена летав со бебе неполни 4 месеци. И со првата ќерка и сега со втората сум немала проблем. Не сум ставала слушалки, цуцла само или да цица. Кај тебе во скут ќе биде и во принцип тоа е тоа.
Мудања има плажа, Nea Moudania Beach. Само "проблемот" е што плажата не е во самиот град. До пристаништето е градот, центарот и шеталиштето, а од пристаништето нагоре е долга плажа и баш е добра. Ние бевме сместени на плажата кај Diamon Beach Bar. Преубава и плажата и бич барот. Одлични лежалки и храна. Од тука до центарот има едвај 10мин одење. Ние бевме со 2 годишно дете, се шетавме пеш со количка секоја вечер. На патот од плажа до центар има игротека за деца со ресторан. Стално седевме тука. Градот исто многу ми се свиѓа. Не е типично една улица за шетање и толку, баш е град. Јас ја препорачувам Мудања @velesanka
Флогита, не за мали деца. Нема многу плитко, не можеш да оставиш само дете да се шлапа, има бранови поручек и струи кои влечат, ветер. Чак што и внатре во морето не е само песок, или баш во плиткото, колку и да го има, има ситни камчиња, понатаму да. Плажа, песок убави. Има каде да се шета, игралиште за деца, дрндулајки. Лично не би се вратила никогаш, не ми е место за да го видам повторно, доста е еднаш.
Ние во Август ќе бидеме 8 месеци и гледам дека размислуваме за истите дестинации Кипар или Италија ако најдовте нешто интересно како понуда те молам сподели