Во фрижидер имам отворени ефералган, блокмакс и рупафин. Да ги носам тие на одмор или да земам нови од аптека? Како правите, земате веќе отворени и по цена да се на собна температура некој период или нови? Со авион патуваме.
,На повеќето сирупи стои 3 месеци од отварање може да се користат. Ако ти се повеќе време отворени треба да се фрлат.
Не се, 1 месец нема како се отворени, ама знам дека се чуваат во фрижидер. Затоа ми е мисла дали да ги носам или сепак треба да стојат на ладно после отварање.
Ефералган не мора да се чува во фрижидер.Тие што не мора да се чуваат во фрижидер сум носела и отворени, за другите или сум земала нов или сум ги транспортирала во торбичка во која има патрони за ладење.
За рупафин ко да прочитав дека се дава дури е датумот, а не е рокот врзан со отворањето. Пишува на пакувањето
Па мислам дека овие сирупи и не мора да стојат во фрижидер ама ако ти е шубе остај ги дома и земи нови
Па ако сте со авион значи кај и да одите за 3-4 саати ке сте во смештај таму ќе има сигурно фрижидер за одма да ги ставиш,така да јас да сум на твое место би ги зела тие што веќе ги имаш
Во чартерите за Турција, количка ако носам, доле или горе ја ставаат? И вода за дете колку смеам да носам, 1 шише? Носам 2 полни ама да знам да го истурам едното да не ми го земат, ќе ми треба.
Имам отидено во Саранда и Ксамил. Саранда за шетање да, инаку на плажата не одевме. Од толку гужви што имаше кога луѓето одеа и се враќаа од плажа не можев да седам на тераса, смрдеше на издувни гасови. Во Ксамил бевме со бебе, на многу помирно место бевме сместени. Убаво мало место за шетање, мали плажи а лежалките накрцани една до друга нема никаква комоција. На плажа отидов во Лукове и Борш (каменеста беше) но многу поубаво, почиста водата, покомотно не беше набиено како во Ксамил. Вреди да се види, само што јас би одела секој ден по еден град, цело време на едно место таму не би издржала пак. Прочитај на претходните страни пишуваа членките нивни искуства за таму.
Количката оди доле, но може да ја возиш до самата врата на авионот таму ја склопуваш и ја земаат. Вода колку сакаш носиш и плус нешто друго ако сакаш. Ние кога одиме обично носам мало ранче со мене со резеврна облека и долен веш, шишенце од 330мл вода, солени стапчиња и кроасан. Даваат и во авион или мало шишенце вода или во форма на чашка, сокче со сламка и ладен сендвич.
Мајки како правите со млеко кога одите во алл инклузив хотелите? Претпоставувам ќе има со доручекот да зимам во соба во фрижидер даваат? Или купувате во маркет? Ако купувате да ми препорачате некое за Турција, Белек?
Не го знам Охрид добро. Каде е подобро со 2ипол годишно дете за викенд 2 дена, Инекс Олгица или Метропол? Или некој друг предлог?
Ние во короната бевме во Белви, еден до друг се со метропол, убо поминавме. Храната беше солидна и имаш плажа пред хотелот.
Ѕирни го Green Space Hotel дали ви одговара. Надвор од Охрид е, ама за со кола не е проблем. Ние бевме во јуни, супер поминавме.