Во Тунис не, ама сме биле во Египет. Во сите големи ресорти покрај нивната традиционална храна има и храна каква што јадеме ние.
Уплативме за одмор во хотелче (без храна) во кое собите имаат мала кујничка, но сега дознав дека нема рингла. Дали мислите дека би било проблем ако си понесам индукциска плоча за подгревање оброци за децава? Има некој такво искуство? Ќе прашам секако и во хотелот дали смеам ама ме интересира дали некаде ви дозволиле.
Сум носела не ми ни текнало да прашам. Ама само се подгревале вода или другарката вареше зеленчук за каши кога беа бебиња. Не знам што те мисли зошто да не смееш. Нема да поховаш кашкавал и компири да пржиш.
Во Египет сум била и јас, има многу богата и разновидна кујна. Мислам дека и во Тунис ќе немаш проблем со храната
Nie bevme lani, malata imase 2 godini. Voopsto nemavme problem so hranata imase dosta izbor, od tolku jadenja ke se najde nesto i za niv. Nie i od doma si nosevme cokolino, palenta i slicno, no nisto ne iskoristivme, si jadese od hranata, posebno gi obozavase kroasanite za dorucek
Која е подобра опција за со деца, Никити или Неа Пори? Другари се моментално во Неа Пори викаат многу ветер и бранови имало.
Тоа со ветерот и брановите како ке ти се погоди времето. Ние кога бевме немаше ништо. Тихо беше и немаше бранови.
Не е, бевме пред 5 дена таму. Едит: Сега те прочитав убаво, го измешав со Неа Мудања дека и таму го и Масутис.
Убаво е Неи пори за со мали деца. Некогаш се случува да има бранови,ама не е толку често. Ние одевме неколку години ама веќе се презаситив од местото. Годинава бевме во Ставрос,за чудо многу малку македонци имаше. Во споредба со Неи пори,почиста вода,потесна плажа. Имаше маркет Discount markt во кој што се продаваше и готвена храна,ама го откривме последниот ден исто има и рибарница кај што продаваат печена риба. Сместувањето ни беше на 2мин до плажа,околу 100м.
И јас сум моментално Неа Пори, прв пат идам тука, и има бранови ама не е толку страшно. Времето е пријатно, гратчето симпатично и не е скапо. Комарци немам видено која нас во смештајот а со еден пар што се запознавме биле малку подалеку од центар и кај нив имало многу во собата. Ми се бендиса местово и пак би дошла.