Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    5.237
    лагомандра многу ми се допадна годинава за прв пат.

видов некои сметсувања што се на сама плажа така речено.

Ве молам од искуство за сместувачки капацитети...

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.685
    Допаѓања:
    174.671
    Од доза антибиотик на моите двајца им се поремети работа на црева, едниот и плус инфекција заработи и завлековме средување нус ефекти со месеци. Очигледно појма немаш што значи доза антибиотик. Во Охрид има доктори. Антибиотик не се дава на твоја лична паника или ако не сакаш да си нарушиш личен комфорт и да носиш дете на доктор. Антибиотик се дава исклучиво по потреба.

Ништо не носам на одмор. Освен она што секогаш ми е во ташна. Спрејче за разни буби, спрејче за дезинфекција на ранички/гребнатинки, ханзапласти и арника гелче за модрици и убоди. Ми хрчеше на гради малиот годинава на одмор, го однесовме на педијатар излезе дека чисти му се градите.

На Bubish26, JoyJoy, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Да, мој личен комфорт. И негов е. Да дремам во Охрид во болница за викенд и да чекам дежурен, па таму да закачи нешто плус, немам намера.
    Шансите се на лекар да добие друг антибиотик, кој го нема пиено претходно, па од истиот да излезе компликација.

Колкав е процентот од компликации од антибиотик?
    Ти како совесна мајка, сигурно си дала антибиотик по препорака на лекар, па тоа не спречило компликации.

Така да, повторно во истата ситуација би дала, и ке дадам доколку имам таква ситуација.

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.685
    Допаѓања:
    174.671
    Леле какви глупости. Па уште и дрска. :D Давај си антибиотик кога ќе ти текне мама и чил. :hai:

На Bubish26, Лалина, JoyJoy и 5 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Нареден пат ке ги спакувам зборовите со повеќе сенс за не делувам дрско.

Не ми одговори, дали ти амтибиотик даде на своја рака и излезе инфекција па апелираш другите да пазат? Или доктор препиша, а несакани ефекти имаше и покрај тоа?

6. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.473
    Vo Ohrid za vikend i da ti treba doktor na detsko oddelenie nema da najdes bidejki nema. Nedaj boze da ti pritreba mora da odis do Struga, a tamu koj haos e za vikend...vo slucajov da neznaes sto e popametno da napravis :?:

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    31.445
    Можеш и за прва помош не дај боже во Маларична да отидеш ќе те примат. Аман не паничете толку. Нас ни дадоа антиперитик (парацетамол) во шприц за да жу дадеме кога го заболе уво во сред ноќ. Дадовме и се смири болката. Ноќта помина. Утредента не ни имаше болка. Болката беше од затнат нос од вирус. Толку.

Инаку и на Халкидики лекари нема после работно време ни во сезона. Треба да се оди во Касандриа. Ама од таму ми е најдобриот совет за смирување стомак при повраќање од вирус. Да не се дава ништо 2 саати. Дури ни вода.

Антибиотил на своја рака никако.
    За пат ви треба антипиретик, завој, ханзапласт, средство за дезинфекција, нешто против алергија, маст за ладење (алое вера и слично), орс, пробиотик. За се друго лекар се бара.

На Hellokitty93, Ano, PollyPocket и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    3.826
    Да се вмешам и јас тука не повикана ама во врска со антибиотик, понекогаш докторите им е најлесно да препишуваат антибиотици за да не дојде до полошо, така мене ми кажуваат барем до сега кога сме биле во наш случај зборувам, епа првиот пат дадов, немаше потреба, вториот пат пак дадов, од страв нели да не дојде до полошо Оти така викаат докторите , пак немаше потреба, детето беше супер, клиничка слика супер, инаку јас не живеам во Мк и овде кс не прават освен на итна во болница и тоа ако они видат дали има потреба, а од прсте како што прават во мк такви работи нема тука. Епа третиот пат не дадов антибиотик, супер поминавме. Четвртиот пат повторно не дадов, а они го препишуваат и еве инстинктот никогаш не ме излажал. А тоа какви последици можат да направат антибиотиците тоа е точно, баш ги препишуваат како бонбони да му се сневиди бре, јас не сум против, таман работа ама да е навистина потребно, не дај боже на температура која не се спушта со ништо, дете да е малаксано, млитаво, да не може да оди, да го боли, значи го следиме и ние детето и барем јас лично, знам кога треба, а кога не е нешто итно. Антибиотик е, јас викам нож со две острици, колку е добар толку е и лош.

На MilaSs12 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  9. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    921
    Овој муабет никој не го оспорува, сите се сложуваме.
    Него муабетов беше на одмор да се носи коа идеш во туѓа држава, за недај боже. 99% ќе остане неупотребен, ама ете носиме за секој случај. Од страв, како и што ти двапати си дала џабе од страв.

Инаку тие што си даваат џабе и како бомбони си даваат преку цела година и дома. Не чекаат одмор за ете баш тогаш да носат и дадат :)

На MilaSs12, JoyJoy и Kallias2 им се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Дали сте биле во аква паркот во Платамона Грција, колку е влезница, дали е чисто, средено и дали е ко за мали деца од 4год.?

11. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    493
    Некое најблиску место во Грција, не ми е малиот нешто љубител на долго возење

12. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    921
    Надолу после Солун. Неа плагиа, флогита, мудања…

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    18.275
    Ставрос, неи пори

14. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.254
    Мајки,сакаме во петок да одиме некаде на викенд ама тука во Мк, предложете убаво место за со 2 ипол год. дете?

15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    22.517
    Крушево? :)

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Јас вака дури е времето топло само за на капење ми се оди, ќе одиме до Охрид викендов, потаму на други места.

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    8.200
    Ако одлучивте нешто, пиши идеи :D

18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Мене ми се оди до аква парк но синко само голта вода и летото лани три пати бевме и стомачен го фати, па не сакам да ризикувам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.148
    Ние викенди одиме најчесто во вили кај што можеме да си акнеме базенче, со дворче.

во Сарај имаме одено, во бунгалови Несторов, склоп на Ореов Лад ресторанот - во ресторанот во дворот имаат игротека ( лулашки, трамболина, куќички за принцези :rofl: )

Маврово, Берово, Крушево, Патишка Река ама таму на еден ден бевме, на излет - цел ден во река го помина :D

Претор имам ѕирнато убави места на Booking ама не сме биле.

Зависи дали ви се шлапа во вода или ви се одмараат очи со пивце у рака :D

На Лалина, Carolin., Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    31.445
    Охрид/Струга, Берово, Крушево (ама само ако сака да оди).