Иставате осигурување мајки, ако дојде до недај Боже има болници, ќе се провери што треба и ќе препишат. Само во Мк слушам дека антибиотик се чува за недај Боже и се пие како бомбона, било потребен или не. За антибиотик да се препише треба брис, познато е дека таму препишуваат и без брис колку само да откачат. Мислам, вие си знаете ама има и решение и без антибиотик. Од каде вие знаете дали е вирусна или бактериска за да дадете без преглед? Боже Боже
Мајки другарки, дали некоја од вас престојувала во хотел Alexander the Great Beach Hotel во Криопиги? впечатоци? Задоволни? И ако можете да ми предложите на пример некој хотел близу море за со децава, со детски анимации пример со убава атмосфера така, да не е депресија
Кога сум дома, како што кажав, секогаш оставам опција да видам како ке се развива ситуацијата. Секогаш и го носам за брис. Ама тоа кога сум дома. Па и да почне да кашла, не е проблем. Затоа што сум дома и имам матична на која и верувам. На одмор, каде сум организирала се, одмори, пари давам, одиме да шетаме, не можам и не сакам да чекам што ке се деси. Многу логично дека со температура ке си го фатам патот за дома. Ама за нос, без грижа на совест, дадов антибиотик, и пак ке дадам за да може прво син ми, а потоа и ние да уживаме како што е планирано. Факт е дека нус појава може да има и ако лекар го даде антибиотикот. Давам пробиотик за да намалам шанси. Факт е дека може е вирус и ке мине секако, а факт е и дека може да е бактерија па ја спречувам на време. Факт е дека и може бактеријата да е резистентна. Факт е дека може од течење нос да почне да кашла и да ескалира. Со сите овие факти, како свесен и одговорен родител одлучив да дадам антибиотик. Поентата е да не дојде до болници. Ако дојде до болници ситуацијата, ке се вратам дома. Не знам. Како што кажав, дома чекам ама на одмор не. Патем, мислиш дека во Грција, каде најголем дел одат, прават брис па чекаат 2 дена резултати и ти даваат антибиотик?
Во Грција никогаш брис не прават на никој и лечат од ракав, никогаш во живот брис ни немаат правено оти едноставно не постои тоа тука.
На моја блиска децата и кренаа темп на одморот во Фурка, ги однесоа на лекар таму и одма им направиле кс и земале брис. По два дена на емаил им стигнаа рез дека се работи за бактерија, до тогаш они веќе се вратија дома оти децата изгореа од темп. Така да, и во Гр земаат брис и прават кс докторите за да знаат што да лечат.
Брис само за ковид и грип земаат, за други бактерии како во мк што прават брисеви, никогаш! Можеби инсистирале па и направиле или пак им земале брис за ковид, прв пат слушам да прават брис во Грција, баш ми е чудно....
Темава не е соодветна за овде и нема поента ова препукување ама има доста емисии за тема антибиотик, па свесен и одговорен родител треба да ги изгледа, а поодговорен доктор да знае кога што препишува.
Докторката инсистирала на кс и брис за да знае што да лечи кај децата, не родителите. Обични брисеви од грло и нос им земаа, за бактерии, не за ковид или грип.
Знам и дека и таму здравството не е идеално. Посебно па во мали селца, ни лекар нема во некои од местата. Муабетот е, подобро да не дојде до лекар. Па и да дојде, не знаеш ни на каков ке налеташ. Подобро да дадам тоа што веќе пиел, макар и без потреба, или на резистентна бактерија, да речеме. Од емисии имам изгледано доста. На крај, пак секој родител ке направи како мисли дека е соодветно.
Ние во овој одиме неколку пати. Топол, комотни апартмани, игротека, флипери, базен, доруеч шведска маса и солидно https://www.booking.com/hotel/bg/gr...57;srpvid=28e45da8a4ca0091;type=total;ucfs=1&
Изгледа не. Сите прогнози ми покажуваат дожд, и температура од околу 23-25 степени. За викенд можеби ке е ок, околу 26-28 ама уште ден два. Следи по групиве и никана.
Јас сум момемтално во Грција, пекол е, водата претопла. Еден ден врнеше само и толку. Навечер е посвежо. Јас плажа не видов со бебево ама па ќерката се изнаужива со татко и.