Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    8.555
    Нема. Има по некое локал продавниче. Аки ти е специфична за јадење, носи си. Ресторани еден куп има.
    Два пати сум била крај на март има снег. Ама за нескијачи не е нешто нај нај Копаоник. Доле кај конаците да се мафтате нешто иначе повеќе е ориентирано за скијање, кафани, кафичи.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    17.995
    Ке пишеш како сте поминалр ние на 26 треба да тргаме.
    Јас уште сум во мисла ден порано да тргнеме и да преспиеме во Врњачка бања ама ептен ми е мачно распакувај пакувај да правам за едно спиење само.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.905
    Сум правела така. Ќе си спремиш посебна торба со работите што ти требаат само за тоа ноќевање (козметика, пижами, такви работи за сите) и ја земаш само неа.

На Mother of 2boys, kozuf и Carolin. им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Има, веднаш на влезот е, ако сте во центар сместени ке треба кола.

Се стига за 6 часа со една пауза. Освен ако има снег по патот, па да треба да возите ептен споро.
    Ова важи ако сте од Скопје, од Охрид секако е подалеку.

На Carolin. и eli25 им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Веледа има и е прекрасна. Моја препорака.

На dromka и eli25 им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Тоа ми е помачно со преспивање :(

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    5.550
    Kopaonik e preubav,vo mart sigurno ke ima sneg ako vremeto ne e mnogu toplo
    Pravat i vestacki sneg.
    Jas bev vo dekemvri vo app odma do staza vo blizina na Grand hotel,app extta 70 eur na den za 4 lica.
    Kopaonik e preubav,samo godinava poskapo od lani.

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    17.995
    На 100 памети сум искрено.

9. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Има идеа и макси мартеи во склоп на Конаците.
    Јас мустела колд им мачкам.

На dromka и Bubish26 им се допаѓа ова.
  10. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    625
    Што правите во скијачките центри по цел ден со мали деца? Не скијаме со мм, помисливме да одиме за чист воздух некој ден ама не сум била никогаш на такво место, не знам како би ни бил пополнет денот, да заглавиме во соба или по кафани? Со проодување не е мн стабилна на нерамно, снег не знам дали ќе сака дали да купувам снежни чизми само за тоа? Маврово бевме ама бебе беше тогаш во количка нема ни тротоар, во кенгур прошетавме ама по замрзнатото ми беше страв.

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.634
    Допаѓања:
    24.319
    Зависи каде, Копаоник не сум била ама ми рекоа дека долу пред ски лифт/стаза има кафич, па додека маж е со големата на ски, јас со бебе ќе се санкаме, ќе пиеме кафе.. појма неам. Во Мк Попова сум само бидена и таму пример додека стасаш до ресторанот ( бар тогаш) требеше пешки па за со мало дете кое не санкат/ скијат ич не ми е. Банско исто има ресторан долу, а и по ски лифотот горе така да и таму може да се санка дете и да се пие/јаде. Ако пак ништо од санкање и скијање не ви е во план, не би одела искрено

На kozuf и Maca Macka им се допаѓа ова.
  12. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.905
    Сум одела со мало дете што не скија и најбитно ми е хотелот да е простран за ако не сме на снег надвор барем да не сме во соба.
    Друга работа секогаш барам хотел со игротека.
    Мм скија, неколку одмори сум поминала сама со дете, де со поголемата додека беше мала, па сега и со малата.
    Еве, последните две години мм е со поголемата на стаза јас со помалата сум сама пола ден додека скијаат.
    Наутро појадок, па на стаза на сонце пиеме кафе и таму сум дури да и здосади на малата. Се санка, играме со снегот, се шеткаме наваму-натаму, потоа одевме на спиење, па додека стани се враќа мм со поголемата, седиме во лобито (носам и играчки со кои би се занимавала) вечераме, пак се игра нешто и завршува денот.
    Една година бевме со друштво сите со бебиња и тогаш најубаво си поминавме.

На Carolin. и kozuf им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Доручек, па одиме надвор, небитно дали има/ нема снег, се шетаме или санкаме. Потоа ручек и до вечера сме на базен.

На Копаоник хотелите се доста поскапи, ама Златибор и Банско се супер за ваков тип на одмор.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    17.995

Ние сме оделе Банско, сега резервиравме Златибор зошо ни рекоа дека има повеќе за шетање и можеме да го пополниме денот. Кога сме оделе со мм како дечко и девојка сме изнајмувале скии не дека знаеме кој знае како да скијаме ама ете така од мерак. Сега планирам да шетаме повеќе надвор и на чист возудх да е бебо, се надевам дека се во право дека има повеќе за шетање Златибор. Нема спа вос мештајов, не ни сакав пошо сигурно нема бањато дете да вадам после надвор. Ама планот е ваков, стануваме доручек и шетање/санкање надвор до прва дремка, ако заспие во количка ние да тераме ручек тогаш некаде, ако не заспива во апартман па после сите на ручек, шетање пак некое кафе измеѓу. И дома пред спиење. Општо вака сите шетања горе долу ни се.

На Mother of 2boys и sani99 им се допаѓа ова.
  15. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.000
    Летно време како е Торони за со мали деца?

16. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    184
    Добар ти е планот, но има некои недостатоци :) Кога ќе се стемни, а сега се стемнува во 16 часот нема што да правиш надвор и да шеташ со бебе. Затоа бирам хотел со спа и игротека за вечерните часови. И ние бевме на Златибор и супер поминавме. Најмногу му се допадна базенот и игротеката, бебе нема што да прави на снег, може само да шета преку ден во количка и една дремка надвор на воздух :) А бев изненадена колку беше пресреќен во базенот, секако го водевме навечер пред спиење и после капење во соба и толку завршува денот. И секако од игротеката не можеш да го земеш да си оди и покрај тоа што беше најмал. Како и да е, шетањето е секогаш добредојдено, уживајте и одморете :l:

На MilaSs12, sani99 и Carolin. им се допаѓа ова.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    17.995

Ја се изразувам ко да имам 5 месечно бебе, а не тодлер од година ипол кој е брцнат ко у струја. Бевме Маврово, под Попова Шапка живееме обожава да се санка, па верувам ке му биде интересно надвор. :D

18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.439
    Не е лошо Копаоник ама зависи каде ќе бидете сместени.
    Горе на терените е доста поскапо, долу во викенд населбата има некои 4км возење до стазите.
    Гледајте да сте во хотел да можете да прошетате, да има лоби итн, за да не дремете во соба.
    Горе на терените има кафичи за кафе и јадење, се изнајмуваат санки убави како колички, ставаш дете го буткаш и се вози низ снегот + се цели со крзно да го покриеш.
    Проблем е некогаш паркинг место бидејќи има многу гужва.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    184
    И јас така се изразувам хаха Моето е 13м.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    8.555
    Прашањево ми е малце глупичко ама да си прашам.....со големата прв пат бевме на снег кога имаше година ипол, не седеше во количка. Бебе е 7 мес сега, одиме понеделник на зимување.
    Се буткаат количкиве по снег? Сакам да спие во количка на терени ама никогаш не сум бутала количка на снег. Да не ја мкнам за џабе? Да не е како по песок да треба да влечеш? Иначе голема е количката, огромни тркала има.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.