@Bubish26, @Bubce38 на Копаоник нема Лидл, ама има Maxi и Idea. Двете се во конаците. Во двете има и готвено јадења и пиљара и слично. Е има премногу локали со супер храна насекаде. Барем во Центарот. За Викенд Насеље и Брзеќе не знам ние секогаш во Центар се сместување веќе 6 години. Порциите по ресторани се огромни, сеуште две парчиња вешалица е порција. Од сите скијачки центри во околината (Боровец, Копаоник, Маврово, Шапка при што Златибор не ми е ски дестинација, а Банско ми е скроз отпишано зашто е обично градче со стази далеку од него нешто како Тетово), Копаоник има најмногу што да се прави и ако не се скија. Навечер деца играат во Конаците и кај стазите има дел за пуштање со клиско/санки. Преку ден има прилично кафиќи на шеталиштето од Греј до Горки и ако е убаво времето се пие надвор каде и се гледаат дел од стазите.
Секако ќе си носиш количка, на некои места запнува зависи од снегот како е, ама сепак е изводливо Ќе дадеш на "посилната" половина да турка, ако треба ќе се помачи малку И мојата количка е стабилна и со големи тркала и нема многу мака. Јас многу си ја сакам, штета што веќе бебе оди и сигурно од пролет нема да сака многу да се вози хаха Ама за патувања ќе носам и понатаму.
Јас ја извадив зимската од што ја сакам толку. Летната ја купив само за шетање ама ме нервираа двете у ходник и а падна снег јас ја распакував Знаете кој шок ме мавна кога го видов дека ја наполнил количката, јас рачунам уште мал тој цело седиште го фаќа
И тоа што викаш, нек се мачи маж, ќе уживам јас со големата. Лани јас трудна, предремав на стол на терени, они двајца се изнауживаа.
Мајки дали и за влез во Србија важи дека пасошот на детето треба да има важност минимум 90 дена од денот на влез? Благодарам
Лани и преклани бевме супер поминавме. Е сега зависи колкави се децата, до терени се оди или со отворена жичара или со кола до Шула Мина па пешадија 10 минути.
Ние се вративме завчера. Скапавме по пат особено зашто на одење чекавме 2 саат на граница, па сосе чекање ни се фати 8 саати пат. Али преубаво беше. Само што стигнавме снег имаше натапкано се прерадувавме коа видовме. Гратчето симпатично најбитно занимации за деца имаше маскота луна парк. Цени дупло поскапи него кај нас али вредеше. Топло препорачувам Титова вила за смештај, апартманите беа супер и претопи со подно греење во вц.
Имаме смештај резервирано ги гледав и нив ама немаше слободни 3 апартмани, а сме три фамилии. Некој апартмани Микич резервиравме преку букинг, пишува 500м до центар и добра рецензија имаат па да видиме. Ние тргаме недела, а се враќаме петок, намерно ги одбравме деновиве вака за да биде обратно кога сите си одат ние да се враќаме и кога ние се враќаме луѓе тргаат на викенд. Ама мислам до карј на јануари ке се стиша малку гужвата по границиве. Најбитно ми беше да има занимации за деца, топ штом така. Наздравје шетање. Фала ти на инфо.
Каков е патот натака преку викенд? Ние планираме од сабајле до попладне. Малата нема шанса да се вози со кола па да избегнам гужви
Патот е чист, освен ако во моментот не врне снег па го наврнува ама годинава морам да ги пофалам, го држат чист цело време. Ако одите недела тргајте порано барем 8 веќе да се качувате нагоре пошо во недела се најголемите гужви. И сабота има луѓе ама недела е хаос. За да најдете паркинг и да стасате до горе без проблем. Преубаво е сега, снег има, скилифтите ако е сончево работат сите, ние со 6тоседот се возевме страв окркав невиден ама бебо беше фациниран Имаат страна и објавуваат информации за патишта, временска прогноза и сл.
Има да. Едниот е Алто на Панорама. Одлично ќе ви биде за таа возраст. Има и за јадење и за пиење горе и ски инструктори. Јас трудна бев лани, па шубе ми беше на жичара, пешачевме. Убаво е многу, природа, има кај да санкаат малите, супер е.
Незнам кој прашуваше за Златибор, ние супер минавме по пат, тргнавме 06.30 спиеја скоро до 11.30 , како ни се посреќи Пауза една правевме до тоалет и кафе и точно 7 саати не фати патот. Тука сме до понеделник и не стигаме секаде да отидеме зошто има премногу занимации за децава А искрено и за нас има бааги за шопинг Имате ресторани преубави со игротеки прпорака за Биниз. Апартманов топ претополо по кратки спиеме има и подно греење. Се на се чистка 10-ка Има и снег вчера навеа доста. Е за назад ќе му ја мислиме .