Дали некој бил во хотел Санрајс Делчево ? Вака ми изгледа привлечно со затворен базен таман да се инабањаат деца Незнам не сме биле Делчево никогаш дали е близу , дали има кај да се прошета да се искористи време , искуства некој ?
Сакавме Шапанија, ама ја оставивме за на есен. Сеа ја свртевме буквално цела обала на Јонско ама некако не ми е да тргаме со дете од 20месеци натака, па одлука падна или Кавала или Тасос. Мене ме влече на кај Тасос повеќе ама паак што не сме биле до сеа не знам како е за со деца па ај ако некоја била скоро пред година и две да каже искуство и дали да тргаме натака. Ние сме биле до Апсорвалта ко дечко и девојка ама едно што не ми се оди натаму е што памтам беше одма длабоко морето ич не е за мали деца.
Тасос сум била и јас пред едно 5г, кај што бевме ние сместени си имаше плажа хотелчето и супер беше. Јас би Шпанија искрено, Грција не ми вреди никако за парите.. нас лани ни беше резервирано за Шпанија ама ипак сменавме за Анталија и викам додека се мали само таму. Оваа година пак
Прашуваш за викенд ?Не знам за хотелот ништо.За градот дефинитивно нема ништо.Премало место е.Башка патот натака е полн со кривини..Во близина ти е Берово,па ако сакате натака да прошетате плус..
На мајорка мм има чичко, има и живеено он таму и ако одиме би застанале минимум 2 недели. Ама работи не може да остави у сред сезона толку многу, па планот ни е во јуни одмор да истераме грција па после крај септември почеток октомрви да одиме натаму. Најдов некој смештаи на плажа што би ни одговарале, па ке видиме уште собирам информации
Лани бевме во Cornelia, Белек, оваа година уплативме за Nirvana мислам дека Кемер е тоа. Реално кој и да се одбере поскап/поевтин ако е со all in и има за деца забава е полн погодок. Истата цена бевме и Крф пред 3години, хотелот крш не вреди за патите нити пак 5 ѕвезди највеќе 3 им давам тие во Грција.
Лајк за ентузијазмот за шетање, многу освежително. Јас кога ќе споделам такви идеи со блиски одма ми викаат дека не сум нормална и да одам на прв крак
Божеее шетајте ако сакате и сте во можност. Ние со дете тогаш 2-2,5г градови шетавме и најубаво си поминувавме. Со две сега се мислиме ради што големата не е ни за во количка ни за без количка ама со едно помало. Најубаво
Анталија како се со храна хотелите? Помислив и јас дека е најлесна опција да одмориш со дете, само некако ми е чудно храната што им стои така изложена па мало дете да јаде, страв ми е од салмонела и сл. Или си правам филм Заборавив и транспортот до хотел, комбе е нема опција за седиште?
Секако си се изнашетавме, и на прв крак и на многу друго места. Бебе под 1 година мислам дека е идеална возраст за одење, само да имаат енергија родителите Инаку има тодлер додатоци за количка, сигурно знаеш ама ако не може ќе ти се најде
Си правиш хаха на лице место готват. За Турција да одиш на одмор треба да си -10кг пошо од убајна и избор на храна ќе се здебелиш и таман ти идат тие минус кг хахаха иначе 5г е ќерка голема не е баш ни за да се вози ни да шета цело врмее За транспорт си пишала ако одиш преку агенција си имааш опција со транспорт, ако е преку букинг исто можеш да си букираш превоз Турција претежно хотелите имаат и игротеки внатре во хотелот па кога е најжешко тепаш таму време, имаат соби за доење, за заспивање, за преслекување Баш е одмор.
Ааа јас за тоа мака немам. На неполни два месеци одма бевме во Охрид, тоа беше тест ама најлезет тогаш ми беше само спиеше и цицаше. После тоа шетавме, на 10 месеци летавме прв пат, требаше на 4 за нова година ама мм ме заеба. Македонија пола ја имаме свртено, тука по соседиве околу обавезно. Јас немам мака за него, тргаме кога треба да спие или го пренесувам во спиење во тој поглед е одличен. Свесна сум дека нема да е шетање како порано стани кога сакаш, легни кога сакаш. Гледаме да го задржиме редот од дома на јадње спиење добро сме терале искрено.
Феминки, некоја да била во следниве хотели на Метаморфози? Porto Matina, Simeon hotel, Olympic bibis hotel, Golden beach hotel И општо мислење за Метаморфози за со дете од 2 годинки?
Znam no na nekoi citam plazata e na 1300 metri od hotelot i sl. Nas ni e bitno hotelot da e na sama plaza
Голем дел од хотелите се подалеку од плажа, или блиску до плажа ама имаш автопат измеѓу и така на плажа се оди со комбиња (или преку некој тунел незнам баш точно). Мислам убаво се органзирани и постојано има превоз до и назад од плажата ама јас така не би. Они пак имаат нивна приватна, ама не им е така излези од хотел и ете ја.
Belconti resort Белек. Хотелот е на сама плажа, ама има малку одење, минутка, две, ништо страшно. Хотелот е супер за деца.