Па баш Лименарија и нема некоја плажа . Одамна бев, ама баш за во гратчето така ми е останато во сеќавање.
Нас смештајов на плажа ни е. Ама знам дека плажата не е нешто нај нај таа што е пред смештајот. Секако планираме да шетаме по плажи преку ден, смештајот беше евтин а солиден и затоа ич не удрив за плажата искрено. А Лименарија за шетање ни рекоа дека има за навечер.
Да да гратчето е убаво, под тврдина. Ако не ви е проблем шетање супер ќе поминете. Островот има стварно многу убави плажи
TraniAmmouda e preubava ako vremeto e ok. Ama ako ne e, duva veter, nosi i teshko se smiruva. Predlani bevme smesteni Ormos Panagios, 3 dena vrnese i narednite 7 dena od veter ne se sedese na plazata. Sekoj den odevme na drugata strana Nikiti, Koviou, Kalogria, tamu odma se smiri i bese preubavo.
Мене ми е убава плажата, не сум имала такви ситуации со ветер и бранови, ама реално, на море ми е нормално тоа. Нема да бидеме таму сместени, ама ќе се прошетаме натаму. Знам дека на таа страна секогаш е така, по цела должина на втор па и на трет крак што гледа на исток знаат да фатат ветрови.
Дали има некој да сподели искуство со евиа и пелопес како е за јуни дали е топло морето и плажи препорака. Фала
Супер е навечер за шетање. А кај и да си Тасос сместен секако ќе сакаш да го прошеташ, така да не се секирај супер ќе ви биде
Па ние биравме само база за навечер за шетање. Секако остров по плажи ке сакаме да видиме колку што можеме.
A во близина на главниот град и баш во Тасос што мислите за сместување или хаотично е? Гледам Марбле и ла скала плаживе се многу блиску, сум била мноогу оддамна ко дете ич не памтам а сигурно е достс сменет и развиен островот
Vila la plage dali bil nekoj i kakp ste zadovolni , ili da preporacate nekoja vila vo nea flogita ili nei pori
Здраво. Планираме да одиме на одмор од први јуни. Ве молам дајте совет со 14 месечно дете каде да одиме во Грција (краците). Мозокот партал, сите ралзични искуства ми кажуваат. Ве молам споделете
Koviou, Kalogria, Lagomandra-preubavi plazi. Nikiti e mn.blizu-ubavo gratce ama vodata ne e mn.cista.
Не се толку оптеретувај. Секако први јуни е ладно за бањање и за во море. Гужви не би требало да има никаде, уште не е сезона. А за седење на плажа и шетање секаде ти е убаво (скоро исто). Според возраста на детето најубаво некој ресорт, хотел да си најдете, со активности, базенчиња и детски играчки зашто ќе мy досади само цел ден во песок без бањање. Ќе се карате за влези/излези од вода
Со дете само со смештај на плажа. За да бидеш подалеку ти треба многу организација, товар носење, нервози ... Секако треба да преспие оти ќе се умори. Ние обично сме од 8 на плажа со дете. Јас у 5 додуша, пијам кафе на плажа и шетам до 7. После дете станува, спремам појадок ако не сме у хотел и одиме на плажа. Бањање и играње до 12 или 1, па у соба, туш и ручек, и спие до 5. Пак на плажа до 8, назад на вечер до 8 и пол или у ресторан ако е мирно дете, малку шетање и најкасно 10 спиење. Цел ден најмалку 10 пати до соба. Некој нешто заборавил, на некој у веце му се оди, некој сака да касне нешто, некој сака нови купаќи, некој играчки заборавил.... Ако не сме сместени одма до плажа за мене е многу тешко. Сега со поголемо дете би одела можда втор трет ред.
Две години во камп со дете од година па од две години одлично. Не мрдна ме од камп, релација плажа бунгалов две минути, ресторани, барови се таман. Оваа година решивме да се почастиме во хотел. Најдовме на прв карак, со доручек и вечера, на сама плажа со паркови, базени...јас сум сеуште за камп ама маж инсистираше барем за парите да имаме и јадење пошто камповите малце забегаа оваа година