Плажа убава, вода убава, за шетање навечер убаво. Ама ако се прибирате од плажа во период кога е најжешко проблематични се угорниците и скалите, ако планирате цел ден на плажа изводливо е. Со кола во сезона проблем е паркинг. Битно за Калитеа кај сте сместени и кој период и како ви е планот за плажа. Ние сме оделе во Еврипидис хотелот. Тој е на крај од Калитеа, по патот накај Афитос. Самиот хотел е покрај море , ама пак ти треба пешки да одиш по плажа до убавиот дел.
Кој период? Ако е вон сезона ќе можете цел ден на плажа да терате, ако е во сезона ќе треба да се враќате во топлото во апартман, барем јас така би правела. Ќе се снајдете со тие угорниците. Па и немора да одите два пати дневно на плажа, како ви е арно така ќе си правите. Убаво да си поминете.
13ти Јули. Два пати дневно на плажа не би оделе, искрено ми е ептен малтретирање. Блиски што биле баш ги прашав ништо не ми спомнаа за угорници и степеници а баш и таму беа сместени во тој апартман
Има огромна угорница/удолница во Калитеа.Ние сме секоја година таму по 5-6 дена обавезно ама строго сметени доле на сама плажа.Инаку водата е пречиста,топла,просто уживање да пливаш цел ден.
Ќе биде идење со кола изгледа, како и да е битно ми е и водата да не е на почеток ептен длабока и да е чиста за другото ќе се снајдеме
Чиста е и плитка тоа немај гајле. Твоите блиски од што им било убаво заборавиле на тој "проблем" , ич не се замарај, ќе видите, ќе се организирате, не сте ни први ни последни. Луѓе со деца пола свет го имаат прошетано ти ќе се замараш за Калитеа, убаво ќе ви биде.
Одете на втор крак подобро, има поубави плажи за дечиња. 20+ годишни бевме, не па на мали деца, ми се смачи животот во Калитеа одејќи по плажи искрено на угорницата. Каква "среќа" имавме, ни се погодија и бранови и прљава вода (втор пат одам, пред неколку години беше супер водата, а почеток на август минатиот пат од 7 дена - 4 бранови). Само што е плитко ептен, тоа да. Другарка гладна, период за време на ручек, да си идеме накај апартман и од топлото ќе се онесвестеше, сите не испаничи на тие угорниците. Бевме без кола, со автобус, млади колку повеќе да заштедиме. И за со кола е мачење таму, паркинзи цело време беа зафатени. Освен ако не сте сместени на сама плажа, само таму се доста поскапи смештаите, зависи од услови, не секој тоа може да си го овозможи. Лично и шеталиштето не ми се свиѓа што не е покрај море блиску, нема провев и жешко беше. Ние за дискотеки и кафичи одевме таму, за со деца искрено не би.
Ние резервиравме за летово во скала потамиа , ј нас ни ја исфалина не ни беше тасос прв избор , никогаш не ми бил во план за летување не знам зошто ,се надевам убаво ќе биде
Скала потамиа / голден бич е доста голема и не сите делови за убави. Конкретно плажата, еден дел е баш лоша, всушност нема онака плажа за лежење бањање туку е камења и директ во море. Исто еден дел плажажата е затворена за камп. Сум била на тасос 4 пати, од кои 3 сместени на голден бич. Ги знам тие делови, кој го интересира конкретен дел нека ми пушти на мапа ќе ви кажам што како е
Можеш да направиш screen shot од островот и да обележи со боја на која страна е добра плажата? Ние сакаме да одиме, ама баш бев скептик ради плажата. Сакам да сме во прв ред, да не палам кола за да одам на убава плажа.