1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    1.424
    @Tea SK дај бројче за Ставрос , за сестрами е , да прашат и да резервирааТ :D

2. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    959
    Сте биле ли до сега во Флогита? Те прашувам бидејќи и нас Флогита ни е во потесен избор па си собирам мислење за да одлучам дали Флогита или Фурка ќе биде.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    4.803
    Во Сивири не сум била. Флогита како повеќето класични грчки местенца. Мене 11 дена ми се многу :) 8 ми е идеално па уште доручек и вечера и чистење соба секој ден, незаменливо за плус 3 дена :D

На dromka и sani99 им се допаѓа ова.
  4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    1.424

5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    1.424
    хаха така е ама искрено мене ми треба малку море да се излуфтирам :D:D:D
    тогаш можда сивири е најидеално решение...

6. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    959
    @sani99 Плажата е песочна и внатре во водата без камења? Дали е плитка? Читам нешто по други форуми српски, делови лево десно кај била убава/не убава плажата па според тоа да бираш смештај ако сакаш близу до плажа. Па имало нов, стар дел на Флогита... Дали имаш предлог каде би било најубаво за сместување?

7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    1.424
    Песочна е со ситни каменца , не ми текнува баш точно
    ние пред 2 год бевме кај шеталиштето , искрено не знам ни сега во кој дел е најдобро
    Најубава песочна плажа е во Калитеа, да можев таму би идела секоја година без утка.. искрено ми е најврв таму , проблем се угорниците

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    959
    Ако ти текнува, има ли доста плиток дел?

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.663
    Нема хотел што ке ми замени повеќе дена на море. :D

За јадење секако не се замарам, додека сме на одмор јадеме главно на плажа и гиро навечер. Појадок јадеме кифли.
    Пиеме доста течности, сокови, носам овошје на плажа и немаме проблем со столица.
    Ништо нема да ни е ако јадеме брза храна недела две. За дете може да вклучиш супа и јајца.

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    10.141
    Јас дур не ми пораснат децава и прекинат попладне да спијат не би одела во хотел.
    Имаме традиција со маж на одмор, успиваме деца, праиме салата и пивнуваме узо и кога ќе станат одиме да јадеме. Тој мир не ми го мења ниеден хотел. Да успивам деца, па да дремам во соба дур станат да одам доле во ресторан да јадеме сите, ноу ноу

На sani99, Carolin., Mother of 2boys и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    224
    Дали некој бил на одмор во Тунис со мали деца 3 и 5год. Знам дека храната била презачинета, ме интересира плажата и морето, дали е екстремно жешко како во Анталија?

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.352
    Ние одиме секогаш крај на јуни,почеток јули.Бранови никогаш не не фатиле.Ни невреме или ветер.Насабајле кај 7-8 може е малце посвежо и има некој бран ама се смирува брзо и после е мн убаво.Ама толку рано лично никогаш не одам на плажа.

13. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    282
    Сум била, но без деца. А екстремно жешко не е, не е ниту во Анталија. Јас доживеав дури и дожд да падне во јули, но траеше кратко нормално после пак сонце. Ќе бираш поубав хотел и храната е нормална за европски стандарди. Но, имај на ум дека Тунис повеќе години беше затворен за туристи и туризмот уште е во развој. Не очекувај некоја врвна услуга. Исто знаат да се појават и медузи, некои такви ситни и проѕорни, не се ни гледаат, но ќе ги почуствуваш хаха А за деца нема некоја анимација или активности, ако очекуваш тоа, освен мини диско. Јас бев две недели и убаво си одморив, а дали сега би одела со дете не верувам. И секако најљубезни се со Французите, околу нив трчкаат најмногу. Келнерите англиски едвај некој збор знаат, ме напнаа еднаш не може ни вода да ми донесе за ручек, се вртка натаму наваму и пак ништо не завршува. Не знам колку се платени, но сигурно очекуваат нешто да им дадеш пари за да мрднат малку. Спори се и незаинтересирани. Аеродромот е циркуси, сигурно е само од сезонски карактер и нема ништо. Да не зборам дека ни остана од нивната валута пари и ајде да ги смениме таму на аеродромот. Го прашуваме тој од царина или што и да е да не упати каде може, он си ги зема и си ги пикна во џеб и како ајде бегај, гнаса една. Така да, имаат многу полиња на кои треба да поработат ако воопшто сакаат да се развие туризмот. А, не се лажи да одиш во некои хотели само заради цената. Во Тунис и Египет не се прават такви експерименти, читај реални искуства и не верувај на нашите агенции зашто врска немаат :) И ако сте спремни за авантура и сте отворени за нови поразлични искуства во согласност со нивниот таму арапски менталитет ќе си поминете убаво. Значи само со позитивна мисла и без големи очекувања. Пиши баш ако одиш како ти ќе го доживееш Тунис.

На eliesaab, dromka, Scorpion91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    6.485
    Jas so deca ne bi odela Tunis, na mnogu polinja turizmot treba da se podobri

На Scorpion91, lovely91 и joy1 им се допаѓа ова.
  15. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    1.537
    Nie bevme koga kerka mi imase 2ipol godini. Ubavo si pominavme, bevme pocetokot na septemvri, ne bese ekstremno zesko. Moreto bese preubavo, toplo, cisto, no dokolku ima branovi znae da nadojdat algi i da se zamati vodata, nie samo eden takov den pominavme (najdobrite plazi se vo Mahdia). Hranata bese potradicionalna da,no vkusna, za decata sekogas ima nesto nezacineto, testenini, oriz, kompir, no toa varira od hotel vo hotel. 20230925_135501.jpg

На dromka и Carolin. им се допаѓа ова.
  16. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    1.424
    хаха е од тоа нема ништо поубаво, јас полани бев во истиот хотел, се погоди ептен
    по цел ден си на плажа , не си ни одевме дома , на плажа си спиеше а ние си уживавме и сега со малата исто ќе направиме, ќе видам ако спие на плажа супер ќе си тераме по цел ден на плажа и после директ на вечера во хотел.

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    10.141
    Ааа тоа ако ти спијат децата кај било. Моиве се ги интересира, шанса нема на плажа да заспијат.

18. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    224
    Благодарам многу за одговорот :) а ако може да ми кажете преку кој ја агенција и во кој хотел бевте

19. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    1.537
    Bevme preku Aurora, hotel Vincci Nozha vo Hamamet. Ima vozenje so avtobus uste cas i polovina do Hamemet. Moja preporaka dokolku odite da birate hotel poblisku do aerodrom, Mahdia vi e mnogu blisku i gi ima najubavite plazi od ona sto go imam slusnato, dokolku odime povtorno tunis bi odele tamu. Gledajte da birate hotel so minimun 4 zvedi. Decata kaj i da odite ke uzivaat vo moreto, i pravete ona sto ve ispolnuva, lani nie bevme vo Egipet, godinava pak ke odime, a site ni vikaa sto barate tamu so malo dete vaka e taka e, a si pominavme preubavo posebno kerka mi

На JoyJoy и Scorpion91 им се допаѓа ова.
  20. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.023
    Јас ќе корегирам, да се гледаат само хотели со 5 звезди и тоа да се избегнат најефтините од оваа категорија.
    @Scorpion91 Во хотелот каде што бевме ние имаше многу голем избор на храна, имаше дел традиционална храна, дел интернационална (погодна и за мали деца) и француска кујна.

На JoyJoy, Isabela23 и Scorpion91 им се допаѓа ова.