На одмор со мали деца

Discussion in 'Дете' started by ane.bella, Jul 1, 2011.

1. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Најдов интересен смештај во Торони, т.е фактички пред Торони, Destenka.
    И таман да го букирам од никана имаа објавено едно рилче за Торони, ги читам долу коментарите многу луѓе се жалат на проблеми со канализација, дека уствари имаат септички јами и многу често мириса?
    Дали некој е запознаен со ова?

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Дестеника е плажата одма пред Торони, преубава е, плитко за децата, рај за очите.

Да, Торони нема канализација но еднаш дневно, обично попладне, ги чистат јамите и тој саат време мириса, ама ништо страшно. Мириса околу куќата кајшто чистат, тогаш го минат цело село.

Лани бевме во Торони, и често одевме на Дестеника, нема да згрешиш.

DaisyDream and Lavender13 like this.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Па генерално по селцата на краците нема канализација, со септички јами се. Ги чистат секој ден, сега зависи во кое време од денот, тогаш прилично мириса. Ама не е цел ден, час-два е.

Lavender13 likes this.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

IMG_20240718_112055.jpg IMG_20240719_104620.jpg

Carolin., Lavender13 and kozuf like this.
  5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Цел Халкидики е со јами. И секаде мириса на канализација од време на време. Не е некој елитен туризам на Халкиди освен што има десетина луксузни хотели и комплекси. Тоа е што е.

dromka and Lavender13 like this.
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Е веќе немам идеја каде да барам. Не ги сакам краците многу, уживам подоле на плажите на јонско, ама сега ради бебе ќе одиме поблиску. Секогаш одиме крај на август/почеток на септември, ама оваа година ради првачево планираме прва половина на јули.
    Е сега ве читам тука за парадизос во Неос Мармарас. Најдов на букинг едно фино хотелче (ваљда), Мирамаре се вика, баш е на плажа. Искуства?
    Метаморфози не сакам, бевме еднаш кога големава беше бебе и ич не ми се бендиса.
    Олимпијада некако ми е мех, иако немам лично искуство.
    @Lavender13 може линк од смештајот?
    Или дајте некој предлог да е поблиску, со фина плажа со се со ред за бебе :) ?

JoyJoy likes this.
  7. lovely91

lovely91 Популарен член

Неи Пори да видите,идеално ми е како за со деца а поблиску :)

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Не се многу гужви таму? Заради тоа не ни гледав, сите што биле ми кажуваат дека е прегужва.

9. lovely91

lovely91 Популарен член

До сега две години со ред одевме од 25.08 има гужва онака нормално не се осеќа дотолку големо е шеталиштето и плажите се големи така да не се осеќа напнатост и гужва дотолку :)

10. Annath

Annath Форумски идол

За хотелот немам искуства, ама плажата е крупен песок, и знае да биде одма длабоко. Секое утро ја шетав цела плажа, убава е, има лежалки и чадори (не знам дали се наплаќаат, ние кај што бевме сместени, ни следуваа две лежалки и чадор за апартман без доплата). Ама не знам дали е за мали деца, макар што беше преполно дечиња до пет години, така што верувам дека е ок. Плус имате близу продавници, пекари, на самата плажа има таверни, мислам дека ќе ви биде добро. Местото е преубаво.

Едит: еве ја плажата, лош е аголот, ама не можам да ги најдам сликите оттогаш
    FB_IMG_1748260961404.jpg

Last edited: May 26, 2025
    thinkerbell likes this.
  11. LeL15

LeL15 Истакнат член

Некој да има искуство со Karavitsi Vila во Неос Мармарас преку Никана?

12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Линк.
    Се е убаво, ама скапичок е, а не би лупнала толку пари за да ми мириса на канализација еднаш дневно, не знам некако, се мислам.

thinkerbell likes this.
  13. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Јас воопшто не сум била во Грција на одмор, дали може да ми препорачате местенце со песочни плажи, погодно за мали деца. Малото ќе биде 10-11 месеци, да биде блиску за возење. Знам дека ептен во ек на сезона е крај на јули, ама немаме избор за друг термин. До сега не сме биле на одмор на море, големата само еднаш ја носевме на одмор на планина и немам никаква идеја што да очекувам со деца на плажа, барем да не биде ептен гужва.

14. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

А Никити каква е плажата и морето, јас таму резервирав? И мене ли ќе ми служи само како база за шетање хаха

15. T.iv

T.iv Активен член

мала помош од поискусни мамички може некоја да ми каже што основно носите аптека на одмор.. колку да се преслушам .. ви благодарам

dromka likes this.
  16. bella12

bella12 Популарен член

Сирупи за :тт, пролив, повраќање алергија. Електролити и топломер. Можеш и некое фластерче и хидроген за чистење рани да си земеш ( зависи колкаво ти е детето) јас лично тоа не сум го зимала никогаш и не ми ни затребало.

T.iv likes this.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Убава песочна, ова зборам за градската кај шеталиштето, не многу голема. Има кафичи па лежалки на плажа. Како што одиш на лево од пристаништето се стеснува плажата.
    Многу се блиску плажите греота е да не ги посетите ако можете. 15-20мин макс ви е возење по плажи. Торони едино што е подалеку, ама и тоа зависи каде си сместен.

Isabela23 likes this.
  18. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Да и јас сакам да ги посетам, но синчето ќе има 19м и има една дремка околу 12 часот, нз за тоа како ќе правиме :| Лани се снаоѓавме и преспиваше на плажа, но сега е поголем и мислам дека нема да сака. Вие како правевте, со деца бевте?

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Да лани бебо годинка имаше, на плажа една дремка тераше на лежалка. Па после некогаш и во апартман знаеше да преспие 30-40мин. Внуката со нас беа она имаше 20 месеци со една дремка на плажа поминуваше.

Isabela23 likes this.
  20. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Ние се вративме од Никити во саботата. Не ни е прво идење, мене ми се свиѓа местото/селото. Плажата е пространа и има место и за сопствени лежалки а има и доста кафичи на плажа со лежалки. Имаш маркети локални а има и Лидл и Масутис.
    На тој што му е битно има и педијатар а има и лабораторија.
    Морето е убаво и чисто ама има доста одење додека да стигнеш до длабоко. Јас на пример сакам одма да е длабоко да не морам маратон да изодам.
    Доста фамилијарно место е и генерално одат родители со деца или пензионери што сакаат мир и тишина. Има места за седнување и за шетање. Во близина ако ви се вози има мн убави плажи во непосредна близина на не повеќе од 20мин, Ковиу, Лагомандра, Ормос Панагиас. На пола саат е Неос Мармарас како поголем град за шетање. Се на се убаво место, кога би одела на втор крак на одмор би одела таму деф.
    20250518_194249.jpg 20250519_204057.jpg 20250519_125614.jpg