На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.120
    Допаѓања:
    25.969
    Најубавиот одмор ни беше лани, големата 4г малото 1г и 1 месец. Големата си имаше занимации, доволно голема за да се разбереме, малото кај го оставиш таму песок ок, вода ок, спиење исто немаше појма. Оваа година беше малце по стресно ама среќа малава не ја пукаат тантруми

На Butterfly30 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.780
    Допаѓања:
    10.846
    Мајка супер.
    Мене ми е "страв" со трите оваа година да одам на одмор.Големата 4 и пол,а близнаците 1 година и некоја недела се,повеќе како умор би било или кој знае?! Со мали деца секако не е класичен одмор.
    Другага година мислам дека ќе е подобро големата 5 и пол,малите 2 години,повеќе ќе разбираат,заедно ќе се заиграат или можеби така си мислам јас дека ќе биде
    :D
    А ми се оде на море ми се плаче;(

3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    98.847
    На 2 години сигурно се полоши. Појди си годинава за секој случај:D

На anngelique, Калатеа, Butterfly30 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.120
    Допаѓања:
    25.969
    Не не, верувај в година ќе бараш да прескокните. Замисли двогодишњак х2 кај што се треска од земја оти е намачкан со крем за сонце и песокот му лепи на цело тело и го гребе, па утредента не сака да се мачка. Ти му велиш ајде на спиење оно пак плачки оти водата е поинтересна, а не знае кај тера од умор. Мислам те убедив :rofl: одете оваа година

На dromka, Butterfly30, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    7.167
    Со @Bubish26 сум за ова. На 2+ и по дома и е се поинтересно од спиење. На 1+ бар некако се предаваше. Сега се влечи од умор по земја, глава ќе скрши некаде ама легнување никако.

@DELFINA81

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Со големото секоја година сме оделе на одмор, некогаш и по 2-3 пати, и реално он е дете што можеш да го однесеш било каде, сега има 7 години,ама малото ми е поспецифично,малото ке полни 3 сега во Септември. Кога се бебиња, уште ако цицаат е најлесно да ги носиш на одмор како раснат се поспецифични.Малово на 5 месеци го однесов во Египет, големото имаше 5, поминавме супер, само комарци го искасаа.Е сега лани прво во Јуни отидовме во Неа Флогита, местото е преубаво за со мали деца ама малото мое се разболе баш тогаш и се вративме 4тиот ден, а имавме уплатено 10, завршивме во болница со ларингит, а ништо не му беше.Во Август бевме во Уранополи во хотел, многу чекавме на граница и малото ми крена тт од топло, 2 дена го пазев таму се оправи.Иначе не сака во вода не сака на песок, додека бато се валка во песок да биде поховано дете малово писка ако малце песок има на рачиња.Да одиш со мали деца на одмор не е лесно ама пак е бесценето, тие уживаат, а наше е да ги чуваме таму.

На H.VAGA, Puffy2019 и mariz им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    10.469
    Мојот не е кај го оставиш, таму. Не запира пo цел ден уште од сега. Малце страв ме фаќа за на одмор.

На Butterfly30, sani99, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.291
    Тоа сакам да потврдам:nod:

На DELFINA81 и Emy867 им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.120
    Допаѓања:
    25.969
    Ама колку и да не запира, не разбира колку двогодишњак што нешто разбира ама не доволно за да процесира што уствари му се кажува. Вода, песок, базенче лулашки се тоа се интересни работи за дете и на таа возраст многу полесно можеш да го умориш и да го убедиш во нешто. 2г дете како што кажав разбират, а уствари ништо не разбират. Нема да зажалиш верувај. Од мое искуство со првото дете пошо ми е темпераментно и своеглаво, на 2г и 8 месеци и на 3 и пол години беше се само не одмор. На 2 и 8месеци кога бевме немавме опција за назад иначе мм со првиот лет сакаше да си одиме, а кога имаше 3г бевме со кола и 3 ден се вративме назад :rofl:

На Butterfly30, H.VAGA, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    19.264

Значи годинава да истерам уште еден одмор па догодина дома да си седиме, најарно :rofl:

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    10.469
    Мојава голема е темпераментна ама баш фино поминавме кога имаше 2. Се заигруваше, се заморуваше и си спиеше убаво попладне. Плус тогаш пак почна да сака да седи во количка, па и шетавме навечер. Единствен инцидент ко што памтам беше кога ми го фрли нокширот од балкон, зашто ја напињав да фрли пелени. Баш на тој одмор се одлучивме за второ, значи арна била.
    Малиов рано прооде и е незапирлив ама се тешам сестра му ќе го занимава на плажа.
    Дури памтам тоа лето и викенди теравме со нејзе и друштво во Охрид, супер поминувавме.

На Giovanna, sani99, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.780
    Допаѓања:
    10.846
    И кај мене големата кога беше мала на одмор поминувавмд добро,мирна беше,сакаше вода,песок,се заигруваше сама.
    Сега од близнаците машкото исто рано прооди,абе луѓе не застанува ич,не сака ни за раче,ми ја бутка,сака сам.
    Женско бубаличка,мирничко си е,сега за сега де.
    И си правам сцена сега сите 5 на плажа,од децата кое дека сака фатило,ние само би трчале,посебно синко ми е бараба мала,се да виде,се да фане,да апне...еве не знам како би издржале таму,како страв да ме фаќа.:D

На sani99, Carolin. и Tea SK им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    10.469
    Еве го истиот. Секој ден им бега од јасли по други занимални и ходници го наоѓаат

Последна измена: 23 јуни 2025
  14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.780
    Допаѓања:
    10.846
    Ист е и мојот низ ходници им бегал..
    Не можат да водат ред за сите валјда,17 се во групата,2 негователки ,па моето си шпарта дека си сака :D

На sani99 и Tea SK им се допаѓа ова.
  15. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    105
    Сега баш ме расположивте со коментарите хаххахахаха
    20 месеци има малиот .
    Јас мислам оваа година све ќе биде освен одмор . Не застанува , темпераментен премногу све го интереса ( нормално тоа што не треба ) А и малку повеќе не слуша:rofl:

На kozuf, Mother of 2boys, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    309
    Хаха и мојот баш на одмор ќе прави 20 месеци. За слушање никогаш не ме ни слушал, така да не сум воопшто изненадена. Ама да пропуштам одмор ни во најголемо лудило. Па зарем дома подобро ќе ни е? Не се мислете, резервирајте си одмор и искористете си максимално се што ви се пружа. Убав и релаксиран одмор на сите! :sun:

На Mother of 2boys и Butterfly30 им се допаѓа ова.
  17. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    2.474
    Предложете место близу Солун за одмор?

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.395
    Допаѓања:
    18.633
    Неа Флогита

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    12.809
    Уф, најнапорен одмор ми беше кога второто дете имаше 20 месеци. Не седна на газот, од сабајле до вечер бевме во движење, сите лежат на плажа ние по сонцето лутаме по улици. Таман сум го прибрала тој пак го фатил патот. Сега има 2г и 8м мислам исто ќе биде, воопшто не е сменет во однос на шетањето.

На kozuf, Mother of 2boys и Butterfly30 им се допаѓа ова.
  20. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    19.264

Ние бевме сега, таму направи 21 месец. Далеку полесно од лани, кога се учеше да оди па ме влечеше сегде. Сега се заигруваше со песок со камиони, седеше во вода, бараше риби. Далеку поинтересно од лани верувајте :D на пладне дремка 3 саати одвалуваше јас бев првиот ден во шок што спие толку, го проверував да не има температура :rofl:
    Се на се, овој одмор полесен ми беше од тој лани.
    Ние и бевме друштво, па си имапе и другарчиња може и тоа влијаеше. 5 деца, 6 возрасни се има некој околу нив :D

На kozuf, Butterfly30, Isabela23 и 5 други им се допаѓа ова.